Presseklip for Veteraner uge 08/2017


Informationer, nyheder m.v., der blev fundet på internettet og som omhandler veteraner, kan læses herunder. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Der bliver dagligt søgt efter nyheder. Nyheder der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter der foregår inden Presseklip for Veteraner udgives, udsendes hurtigst muligt. Disse medtages også i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder fra den forløbne uge og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold. Skulle nogen have spottet nyheder som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Veteraner skal lære at tale civil

Kilde: velkommenhjem.net, 20. februar 2017

Christian sluttede sin karriere i Forsvaret efter 18 år og 2 udsendelser. Med den ballast skulle man jo tro, at det ville blive nemt at finde et godt arbejde. Men han oplevede, at det civile arbejdsmarked godt nok taler om fordelene ved diversitet, men foretrækker medarbejdere, der ligner dem selv. Og han stødte på indtil flere kedelige fordomme omkring soldaterveteraner under sin jobsøgning.


Ny café for veteraner

Kilde: sn.dk, 20. februar 2017

Stedet er Ungehuset på Handelsskolen i Slagelse, som indvies på onsdag den 22. februar klokken 19.00. Bag initiativet står en bestyrelse bestående af frivillige, veteraner og pårørende.

– Det primære er, at man kan komme og møde andre veteraner og få en ganske uformel snak og hyggeligt samvær. Det kræver ikke medlemsskab, man bliver ikke registreret, og vi behandler ikke folk, understreger tre repræsentanter fra gruppen bag caféen, Christian Ring, Heidi Anita Stentoft og Vera Thuesen.


Videoen til Marwans ‘Århus V Veteran’ hylder byens helte med et prominente cameos

Kilde: Connery.dk, 20. februar 2017

Marwan er tilbage, og han er stadig vred. “Fuck dem allesammen”.

Videoen til Århus V Veteran er lige droppet. Videoens farveløse udtryk overspiller samplingen af nyhedsklippet om det betonprægede Århus V, der lyder: “Det er jo en bydel, der mest er kendt for påsatte brande, stenkast mod politiet og gaderøverier.”


Her er ønskelisten til et nyt forsvar

Kilde: Berlingske.dk, 20. februar 2017

Uanset hvad man ellers måtte mene om den nye amerikanske præsident, bør han efter weekendens sikkerhedspolitiske topmøde i München krediteres for at have opnået, hvad en række forgængere i præsident-embedet ikke formåede. På ingen tid er det lykkedes Donald Trump at sætte de europæiske regeringer så megen skræk i livet, at de nu for første gang i årtier tager den amerikanske opfordring til at betale deres del af det fælles NATO-forsvar alvorligt. Den danske forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), som tidligere har lagt betydelig afstand til den fælles NATO-målsætning om at bruge to procent af BNP på forsvar, mener nu, at målet er opnåeligt, om end ikke lige med det samme.


Danmarks Veteraner har fået råderet over en ny sang “One For The Fallen”

Kilde: Danmarksveteraner.dk, 22. februar 2017

En veteran, Chris Angel Walker, har sendt en besked til Danmarks Veteraner og et link til Youtube med en melodi.


 Fri luft til krigsveteraner

Kilde: sn.dk, 22. februar 2017

Det kan være svært for hjemvendte soldater at tilpasse sig de daglige rutiner i igen, når de kommer hjem. Derfor har Veteranstøttens Friluftsudvalg arrangeret en masse aktiviteter, som skal sørge for, at veteranerne kommer ud og bruger sociale værktøjer, som måske har været gemt væk under soldatertiden, skriver Frederiksborg Amts Avis.


Krigsveteraner finder ro og hjælp i ny base på Midtfyn (Links til videoklip nedenfor)

Klip 1

Klip 2

Klip 3

Klip 4

Kilde: TV 2, Fyn, 24. februar 2017
SUF Veteran hedder et nyt tilbud nær Nr. Broby, der henvender sig til tidligere udsendte fra det danske forsvar. Her kan de få hjælp og vejledning, når krigen ikke vil slippe taget i dem.

Spændende ny bog om ”Vejen Hjem”

Kilde: Kongressen.com, 24. februar 2017

I en ny bog fortæller Frederik Strange om sin tid i militærpolitiet som udsendt til Irak. Men lige så vigtigt så fortæller bogen om overgangen fra militæret til civil – noget som der kommer mere og mere opmærksomhed på i Danmark. Begge aspekter af bogen ”Vejen Hjem – fra livet i krig til livet i fred” gør bogen absolut anbefalelsesværdig.


Veterancafé modtog stor check (Videoklip)

Kilde TV ØST, 25. september 2017

Veterancaféen i Vordingborg modtog forleden en check på 15.000 kroner af Lions Clubs afdelinger Møn. Præstø/Fladså og Langebæk.


 

Aktuelt

Skal du banke rust af både krop, motorcykel og køreteknik?

Så skal du være med til at banke rusten af motorcyklen og køreteknikken, når vi mødes i weekenden den 19. til 21. april, hvor vi holder weekend med socialt samvær og motorcykler i Aalborg. Vi mødes fredag d. 19. og bliver indkvarteret på Aalborg Kaserne fra kl. 16.00....

TILMELD DIG: NATO 75 år – Parade i Kastellet den 4. april

I år kan Danmark d. 4. april fejre 75 års medlemskab af NATO. I den anledning markerer Danmarks Veteraner traditionen tro NATO-dagen den 4. april med parade og medaljeoverrækkelse. Alle er velkommen til at deltage i hele arrangementet og den efterfølgende reception....

Indkaldelse til Danmarks Veteraners Repræsentantsskabsmøde

Danmarks Veteraner afholder Repræsentantskabsmøde den 27. april 2024 på Sports Hotel Vejen,  Jacob Gades Allé 1, 6600 Vejen. Mødet gennemføres med ankomst og registrering den 27. april fra kl. 09.00 – 09.45. Repræsentantskabsmødet gennemføres fra kl. 10.00 – 18.00,...

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....