Presseklip for Veteraner, uge 45/2017

Presseklip samlet i ugen 6. – 12. november 2017


VeteranHaven i Slagelse indgår et samarbejde med Sund & Bælt og sender krigsveteraner til Sprogø

Kilde: TvØst, 6. november 2017

Det betyder rigtigt meget for veteranerne, at de får den her mulighed for at tage det næste skridt på vej mod et rigtigt arbejde i forhold til den beskyttede verden, vi har her i VeteranHaven. Sådan lyder det fra VeteranHavens daglige leder, René Pamperin, om en ny aftale, projektet indgår med Sund & Bælt. Her skal veteraner fra foreningen stå for vedligeholdelse af bygninger og grønne områder på Sprogø, ligesom de skal være med til at oprette arkiver om pigehjemmet og Storebæltsforbindelsen.


Hjemvendte udsendte fik deres egen politik

Kilde: Randers Amtsavis, 8. november 2017

Helt som forventet har et samlet byråd i Mariagerfjord Kommune besluttet at vedtage en politik og en medfølgende strategi for behandlingen af kommunens veteraner og deres pårørende.

Mariagerfjord: Politikerne i Mariagerfjord Byråd har besluttet, at Mariagerfjord Kommune bliver den 20. kommune i Danmark, der har en officiel veteranpolitik. Det skete ved byrådets planlagte oktobermøde, hvor alle 29 byrådsmedlemmer tilkendegav, at de bakkede op om den politik og den dertilhørende strategi.


Mindede faldne fra 2. Verdenskrig

Kilde: Vesthimmerlands Avis, 8. november 2017

ALESTRUP: Lørdag, 4. november var der mindehøjtidelighed ved flyvergravene på Aalestrup Kirkegård. Historien bag flyvergravene er, at tyskerne under krigen skød et britisk Lancaster bombefly ned på Langagergårds mark. Besætningen var polsk, alle på nær piloten blev dræbt. Han reddede livet, fordi han landede i åen. Han søgte tilflugt i præstegården og fik hjælp.


Veteraner skal påskønnes mere (læserbrev)

Kilde: Randers Amtsavis, 10. november 2017

Danskere, der har været udsendt til verdens brændpunkter som soldater, nødhjælpsarbejdere eller politifolk, fortjener stor påskønnelse for deres indsats. I 2017 vedtog vi i Randers Kommune en veteranstrategi, som først og fremmest styrker sikkerhedsnettet under de veteraner, som kommer hjem med skrammer på krop og psyke. Men det synes jeg ikke er tilstrækkeligt, og Dansk Folkeparti vil i den kommende byrådsperiode arbejde for en række initiativer, der skal komme vore veteraner til gode.


Veteraner skal påskønnes mere (læserbrev)

Kilde: Østbirk Avis, 10. november 2017

Danskere, der har været udsendt til verdens brændpunkter som soldater, nødhjælpsarbejdere eller politifolk, fortjener stor påskønnelse for deres indsats.
I 2016 vedtog vi i Horsens en Veteranpolitik, som først og fremmest styrker sikkerhedsnettet under de veteraner, som kommer hjem med skrammer på krop og psyke. Men det synes jeg ikke er tilstrækkeligt, og Dansk Folkeparti vil i den kommende byrådsperiode arbejde for en række initiativer, der skal komme vore veteraner til gode. DF ønsker nemlig, at de små 400 veteraner i Horsensområdet skal have gratis adgang til kommunens museer og svømmehaller, og desuden, at veteraner omfattes af den billige transportmulighed for, som byrådet vedtog i budgettet for 2018. På linje med folkepensionister og førtidspensionister, skal veteraner efter min mening have mulighed for ubegrænset bustransport inden for kommunegrænsen for 365 kr. årligt. Det synes jeg, at vore veteraner fortjener.


Ansætter ung veterankoordinator

Kilde: Randers Amtsavis, 10. november 2017

Med ansættelsen af 32-årige Thit Gaarskjær Jørgensen har Randers Kommune fundet den person, som skal være kommunens første veterankoordinator og dermed veteraners og pårørendes indgang til Randers Kommune.


Godt resultat for veteraner

Kilde: sn.dk, 10. november 2017

Valgdebat
For 2 år siden fik jeg startet fejring af Flagdagen for vores veteraner med stor succes. Mange af vores veteraner vender hjem med traumer og psykiske lidelser. De og deres pårørende skal have hjælp hurtigst muligt.


Faglig koordinator til veterancentrets beskæftigelsesindsats (Jobannonce)

Kilde: Job i staten, 10. november 2017

Har du erfaring med udviklingsprocesser, ledelsesbetjening, sagsbehandling og faglig sparring? Har du lyst til at arbejde med soldater, veteraner og deres pårørende i en spændende organisation? Så har vi en stilling som faglig koordinator i Forsvarets Veterancenter klar til dig.


Millioner på vej til veteraner og kontanthjælpsmodtagere: Aftale om satspulje på beskæftigelsesområdet på plads

Kilde: dr.dk, 11. november 2017

Regeringen og de øvrige partier i satspuljen har indgået aftale for 2018 til 2021 på beskæftigelsesområdet.
Partierne har blandt andet afsat 22,4 millioner kroner, som skal forbedre sagsbehandlingen for veteraner og sikre, at de hurtigst muligt får den erstatning, de har krav på.
Med denne aftale sikrer vi en bedre sagsbehandling for veteraner med både fysiske og psykiske mén. Det skylder vi dem, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Skal du banke rust af både krop, motorcykel og køreteknik?

Så skal du være med til at banke rusten af motorcyklen og køreteknikken, når vi mødes i weekenden den 19. til 21. april, hvor vi holder weekend med socialt samvær og motorcykler i Aalborg. Vi mødes fredag d. 19. og bliver indkvarteret på Aalborg Kaserne fra kl. 16.00....

TILMELD DIG: NATO 75 år – Parade i Kastellet den 4. april

I år kan Danmark d. 4. april fejre 75 års medlemskab af NATO. I den anledning markerer Danmarks Veteraner traditionen tro NATO-dagen den 4. april med parade og medaljeoverrækkelse. Alle er velkommen til at deltage i hele arrangementet og den efterfølgende reception....

Indkaldelse til Danmarks Veteraners Repræsentantsskabsmøde

Danmarks Veteraner afholder Repræsentantskabsmøde den 27. april 2024 på Sports Hotel Vejen,  Jacob Gades Allé 1, 6600 Vejen. Mødet gennemføres med ankomst og registrering den 27. april fra kl. 09.00 – 09.45. Repræsentantskabsmødet gennemføres fra kl. 10.00 – 18.00,...

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....