Presseklip for Veteraner. Uge 51/2016

I den forløbne uge har Danmarks Veteraner fundet nedenstående nyheder på internettet, som vi mener kan have interesse for veteraner. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. i hele deres længde ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold.


Lov om jobordning for veteraner

Kilde: Folketingstidende C af 19. december 2016

Loven har til formål at styrke muligheden for beskæftigelse for veteraner med psykiske eller fysiske skader pådraget i forbindelse med udsendelse.


Veteraner holder juleparade

Kilde: TV2/Bornholm 20. december 2016

På torsdag er der atter juleparade på Almegårds Kaserne. Her vil der blandt andet være taler fra formand for Danmarks Veteraner på Bornholm, Lennarth Riis Anderberg og det socialdemokratiske folketingsmedlem, Lea Wermelin, ligesom man vil mindes de der i årets løb er faldet i international tjeneste.


Konsulenter til DIF soldaterprojekt for skadede veteraner (Jobannonce)

Kilde: Danmarks Idrætsforbund, 20.december 2016

Vil du med på DIF’s hold, der skal sikre at de danske veteraner som oplever fysiske og psykiske mén efter deres deltagelse i internationale konflikter kan få en bedre hverdag gennem inklusion i idrætten og det frivillige foreningsliv.

Til at gennemføre DIF’s ambitioner søges to nye konsulenter, som skal være en del af projektgruppen i DIF Soldaterprojekt. Personer der kan arbejde på såvel individplan som det mere strategiske plan.

Du bliver en del af DIF Soldaterprojekts projektgruppe, og bliver dermed en vigtig brik i den opgave det danske samfund står overfor i forhold til at sikre, at de skadede soldater bliver bedre inkluderet i det omkringliggende samfund trods deres fysiske og psykiske skader.


Midler til bedre integration af veteraner

Kilde: Interforce, 19. december 2016

6 mio. kr. skal bidrage til bedre integration af veteraner i lokalområder, bl.a. gennem sociale tilbud i Skive Kommune.
Skive Kommune får del i de midler, som den ny transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen nu udmønter til bedre integration af veteraner i lokalområder.

Droner og kanoner: Soldaters krigstraumer (radioprogram, link til lydfil)

Kilde: DR P1, 20. december. 2016

Granatchok, PTSD, soldaterhjerte og krigsneurose.
Soldaters krigstraumer er blevet kaldt meget op gennem historien, men de bliver stadig mere anerkendt og veteraner får erstatning og psykologhjælp.
Er det fordi soldater i dag er mere følsomme eller er det samfundet, der er blevet mere forstående?


Konference sætter fokus på veteraners vej fra militær til civil

Kilde: Hjemmeside fra Handicapidrættens Videnscenter, 21. december 2016

På Hotel Nyborg Strand er samlet en broget skare af mennesker fra blandt andet militæret, psykiatrien og en række danske kommuner og organisationer. Hotellet danner nemlig rammen for to dages veterankonference med temaet ’Vejen fra militær til civil’.

Når velfærd er flyverdragter og frugtordninger

Kilde: Fyens.dk, 21. december 2016

Man kan næsten ikke høre danske politikere debattere, uden at de deler gaver ud. Bagefter skal vi belæres om, hvor gode mennesker de er, fordi de er de eneste, der politisk hjælper samfundets svage.

Men det er en stor fed løgn, for de eneste, der virkeligt prioriterer de svage, er De Konservative. De rigtigt svage såsom narkomaner, psykisk syge, hjemløse, veteraner med PTSD osv. tager de selvgode politikere nemlig aldrig hånd om. Socialisternes velfærdsstat fokuserer på at uddele en lille smule velfærd til så mange som muligt i stedet for en masse velfærd til dem, der inderligt har brug for hjælp. Og den gruppe danskere, politikerne fokuserer på, er ikke de hjemløse eller de psykisk syge, nej, det er parcelhusdanskerne, der har overskud til at råbe op og kræve mere i børnecheck, feriedag, folkepension og dagpenge.


Deltagerne i Operation Bøllebank går i krig igen – mod hinanden

Kilde: Olfi, 21.december 2016
En kommende radiodokumentar på DR sår tvivl om føringen under Operation Bøllebank og ledelsen i den danske kampvognseskadron i Bosnien i 1994. Flere veteraner står efter nytår frem og retter hård kritik af såvel eskadronchefen som oberst Lars R. Møller. Omdrejningspunktet er en afdød seniorsergent.

Veteraner mødtes til julehygge 

Kilde: Jyske Vestkysten, 24. december 2016

En række kræfter er gået sammen om at arrangere julehygge på juleaftensdag for veteraner og deres familie. Børnene er i fokus.


Mellemspil  (radioprogram, link til lydfil)

Kilde: DR P1,  25. december 2016

Soldaters krigstraumer er blevet kaldt meget op gennem historien, men de bliver stadig mere anerkendt og veteraner får erstatning og psykologhjælp.


Aktuelt

Skal du banke rust af både krop, motorcykel og køreteknik?

Så skal du være med til at banke rusten af motorcyklen og køreteknikken, når vi mødes i weekenden den 19. til 21. april, hvor vi holder weekend med socialt samvær og motorcykler i Aalborg. Vi mødes fredag d. 19. og bliver indkvarteret på Aalborg Kaserne fra kl. 16.00....

TILMELD DIG: NATO 75 år – Parade i Kastellet den 4. april

I år kan Danmark d. 4. april fejre 75 års medlemskab af NATO. I den anledning markerer Danmarks Veteraner traditionen tro NATO-dagen den 4. april med parade og medaljeoverrækkelse. Alle er velkommen til at deltage i hele arrangementet og den efterfølgende reception....

Indkaldelse til Danmarks Veteraners Repræsentantsskabsmøde

Danmarks Veteraner afholder Repræsentantskabsmøde den 27. april 2024 på Sports Hotel Vejen,  Jacob Gades Allé 1, 6600 Vejen. Mødet gennemføres med ankomst og registrering den 27. april fra kl. 09.00 – 09.45. Repræsentantskabsmødet gennemføres fra kl. 10.00 – 18.00,...

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....