NATO-dag

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 04/04/2019
9:00 - 13:30

Lokation
Kastellet

Kategori


Danmarks Veteraner markerer traditionelt NATO’s årsdag flere steder i landet. I 2019 fejrer NATO sit 70 års jubilæum.
Med Danmarks Veteraner og Tænketanken Atlantsammenslutningen som de primære initiativtagere, vil der på Kastellet i København blive arrangeret et større arrangement i anledning af jubilæet.

Der vil blive afholdt parade med kranselægning på ”Monumentet for Danmarks internationale indsats efter 1948” jubilæums-taler af H.K.H. Prins Joachim og Generalsekretæren for Tænketanken Atlantsammenslutningen og en reception.
Der er inviteret repræsentanter fra kongehuset (H.K.H. Prins Joachim), regeringen, folketinget forsvaret, beredskabsstyrelsen, politiet, erhvervslivet og ikke mindst ambassadører/militærattacher fra alle NATO-landenes repræsentationer i Danmark. Arrangementet er sponseret på forskellig vis.
Der vil blive inviteret ca. 100 VIP. Danmarks Veteraner har fået tildelt yderligere ca. 100 pladser.

Forsvaret bidrager bl.a. med Den Kongelige Livgardes Fane og Æreskommando samt Den Kongelige Livgardes Musikkorps.
Danmarks Veteraner har planlagt – sammen med soldaterforeningerne – at bidrage med så mange faner som muligt.
Vi har også et meget stort behov for at mønstre mindst 20 hjælpere som kransebærere og ca. 20 hjælpere til blandt andet receptionen, der af pladshensyn er fordelt to steder på Kastellet.

Arrangementet er gratis og deltagelse i paraden er åben for alle, men deltagelse i receptionen er som anført begrænset til 100 veteraner. Veteraner der vil give en hjælpende hånd med som hjælpere vil selvsagt stå forrest i køen, hvis det på grund af anførte begrænsning bliver nødvendigt at prioriterer.

Du kan tilmelde dig i formularen under skitsen herunder. ”Først til mølle-princippet” er gældende så tilmed dig hellere i dag end i morgen, hvis du vil have en storslået og festlig oplevelse den 4. april 2019.

Se på programmet på nedenstående skitse.

Tilmelding til arrangementet er afsluttet.

Du kan stadig deltage i parade m.v., men deltagelse i receptionen krævede forudgående tilmelding.