Julehjælp – 2022

Julen nærmer sig og der er flere, der allerede nu bekymrer sig, om der overhovedet vil være råd til julegaver, juletræ, ris a´la´mande eller flæskesteg i en tid, hvor priserne på fødevarer er steget og varme- og elregningen for det kommende kvartal netop har lavet et kæmpe hul i budgettet.

Vi har fået nedenstående liste fra en af landets veterankoordinatorer og deler den med dig, der måtte have brug for det.

Husk, at der kan være flere steder, hvor du kan søge om julehjælp, så tjek gerne din kommunes hjemmeside, de lokale foreninger i dit område og læs lokalavisen. Der vil i løbet af de kommende måneder komme opslag omkring muligheden for at søge om økonomisk støtte, julekurve, gratis juletræer m.m.

Husk; det er ingen skam at bede om hjælp. Vi får alle brug for det på et eller andet tidspunkt i løbet af vores liv. Men det er nødvendigt at at sige det højt. Ingen kan høre, hvad du tænker.

 

MØDREHJÆLPEN: 

Ansøgningsskema er blevet lagt op på hjemmesiden, sidste ansøgningsfrist er den 9. december kl. 10. Ansøger skal have hjemmeboende børn under 18 år eller have fast samværsaftale. Der kan ansøges om julehjælp til max. 3 børn, og man kan søge om 550 kr. pr. barn i familien.

Hjemmeside: www.moedrehjaelpen.dk

Telefon: 33 45 86 00

 

FRELSENSHÆR: 

Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.november 2022, og der kan søges 1.- 30.november.

Hjemmeside: www.frelsenshaer.dk

Telefon: 33 31 41 92

 

BARNETS GLÆDE: 

Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.oktober 2022 og der kan søges i hele oktober måned. Støtte til familier, som har børn til og med det fyldte 15 år. KUN TIL FAMILIER PÅ AMAGER – STORT GAVEKORT TIL HM.

Hjemmeside: https://grantmanager.grantcompass.com/sundbyernes-filantropiske-forening-barnets-glaede/apply-for/78575e77-a2e3-4fd7-a40b-9e2ab62a1e16

Telefon: 61 26 97 11

 

DANSK FOLKEHJÆLP: 

Ansøgningsskemaet er blevet lagt op på hjemmesiden, der kan søges fra d. 01. november 2022 og hele november måned.

Gavekort til Rema 1.000 på 800 kr. samt gavekort julegaver til børnene 1.000 kr.

Hjemmeside: www.folkehjaelp.dk

Telefon: 70 22 02 30

 

JULEHJÆLPEN: 

Ansøgningsskemaet er blevet lagt op på hjemmesiden, der kan søges nu og hele november måned. Men søg hurtigst muligt

Hjemmeside: www.julehjaelpen.dk

 

KØBENHAVNS UNDERSTØTTELSESFOND: 

Ansøgningsfrist der kan søges alle former for hjælp hele året, julehjælp indtil 14-11-2022

Hjemmeside: legatfonden.dk

 

BØRNESAGENS FÆLLESRÅD: 

Ansøgningsskemaet er blevet lagt op på hjemmesiden, der kan søges fra d. 01.10.2020 og hele oktober måned. For at komme i betragtning til et julestipendie skal du være eneforsørger til et eller flere børn under 18 år og have brug for økonomisk hjælp

Hjemmeside. www.boernesagensfaellesråd.dk 

 

RØDE KORS:  

Hjemmeside: www.rodekors.dk

Find kontaktperson i dit distrikt. Julehjælpen består typisk af gavekort til 800 kr. til Coop eller en kurv fyldt med jules madvarer og en lille gave til børnene.

 

JULEPAKKE

Hjemmeside. www.julepakke.dk Hold øje med åbningsdagen.

 

MORBARN:

Ansøgningsskemaet ligger på hjemmesiden, ansøgningsfrist er 1. december 2022.

Der er også mulighed for at søge tilskud til andet, så som el, vand, varme og husleje.

Hjemmeside:  Støtte for Mødre og Børn (morbarn.info)

 

BLÅ KORS

De åbner for ansøgninger om julehjælp den 24. oktober 2022. Blå Kors Danmark uddeler julehjælp til børnefamilier, hvor forældrene er på overførselsindkomst.
Julehjælpen uddeles til familier med hjemmeboende børn under 18 år som en hjælp til gaver og julemad.

Hjemmeside: Ansøg om julehjælp og få hjælp til mad og gaver| Blå Kors (blaakors.dk)

 

Børnenes Kontor
Julehjælp uddeles den 22. december, som en stor julekurv med 20 kg. god julemad og knas. Derudover skal man have et barn eller børn i den skolepligtige alder – fra børnehaveklasse til 10. kl.

Ansøgningsskemaer fås hos klasselæreren eller på skolens kontor fra 03. oktober. Skemaet udfyldes og afleveres på skolen igen, så Børnenes Kontor har det senest fredag den 28. oktober 2022.

Svar og udleveringskort udsendes fra Børnenes Kontor i uge 50 (12. december).

 

JULEUDDELNINGEN 1867 (FRIMURELOGEN)

Skemastuen åbner for ansøgninger om Julehjælp i 2022 fra den 17. oktober 2022 til 3. november 2022. I perioden er åbningstiden mandag til torsdag fra kl. 10.00 – 14.00. Skemastuen spiser frokost fra kl. 12.00 – 12.30.

Man ansøger ved personlig henvendelse i Skemastuen medbringende sit Sundhedskort samt evt. dokumentation for sine indtægtsforhold. Der kan søges om en gaveportion pr. husstand. Ansøges der om legetøj, SKAL børnenes Sundhedskort medbringes. De bedes begrænse ledsagere ved Deres besøg i Skemastuen til evt. børn. De finder Skemastuen på adressen: Blegdamsvej 23,
2100 København Ø.

Selve Juleuddelingen finder sted:
Søndag, den 18. december 2022 fra kl. 13.00 til 16.00 (evt. udbringning mellem kl. 09.00 – 13.00).
På Deres adgangskort til Juleuddelingen vil være anført et tidspunkt for fremmøde. De bedes overholde dette tidspunkt for at undgå for lange køer. De vil ikke kunne forvente at blive lukket ind, før det anførte tidspunkt.
Ligeledes bedes De begrænse antallet af ledsagere til 1 samt evt. børn.
Der tages forbehold for evt. begrænsninger fx grundet Corona/Covid-19 el.lign. Så hold øje med hjemmesiden.

 

Støtteforeningen hjælp til hjælp
Ansøgningsskemaet vil være tilgængelig fra den 24. oktober til 20. november kl. 20.00.
Der kan kun søges julehjælp, hvis ansøger har et eller flere under børn 15 år, som er hjemmeboende og har samme bopæl, som ansøger.
I særlige tilfælde kan hjemløse og enlige folkepensionister, som er i særlige vanskelige kår også ansøge. Ansøgningsskemaet udfyldes på hjemmesiden og sendes derfra.
Julehjælpen består af et gavekort til et landsdækkende supermarked.

Hjemmeside: Julehjælp – H2H (hjaelptilhjaelp.dk)

Grundtvigs Kirke

Hvad: Julehjælp gives til personer, der er vanskeligt stillet på grund af økonomi og evt. andre forhold. Det kræves, at du har bopæl i Bispebjerg Sogn.

Hvornår: Ansøgning skal senest afleveres på kirkekontoret senest 30. november 2022 kl. 12.

Hvordan: Ansøgningsskema hentes på kirkekontoret i løbet af november 2022. Læs mere her.