Ny Mindemedalje for International Tjeneste

De ”Små Missioner” har fået deres egen Mindemedalje for International Tjeneste. Medaljen er indstiftet af Danmarks Veteraner og forhandles af FN Museet.

Siden 2016 har der være Mindemedalje for missionerne Gaza, Congo, Cypern – alle i anledningens af 50-året for missionerne start og senest 25-året for Balkan, men de såkaldte ”Små Missioner” har ikke haft en anerkendelse for deres jubilæer. Det har de nu med rette fået.

Den nye Mindemedalje er skabt så, at man kan få ens jubilæum graveret ind på bagsiden af medaljen og på den måde kan den dække både 25-års eller 50-åres jubilæer. Og der er også plads til at gravere sin mission ind.

Den har specielt være efterspurgt af personel der har gjort tjeneste i Namibia, Kuwait og som UN Guard i Irak. Derudover dække den alle missioner, som har rundet 25-året og 50-året for sin opstart. Det betyder også at personel fra Olfert Fischer, som var i Golfen i 1990-1991, er mulige modtagere af medaljen.  Derudover naturligvis alle FN Observatørmissionerne.

Den nye mindemedalje kan købes gennem FN Museet for 225 kr. plus forsendelse.

For god ordens skyld skal nævnes, at der ikke er bæringstilladelse til medaljen, men den er på lige fod med mange andre tegn en foreningsmæssig anerkendelse.