Fjeldtur for kvindelige veteraner

HEJ KVINDELIGE VETERAN…

Vi gentager successen for tredje gang…. jaaaa!!!

KOM MED TIL NORGE med Kvindelige Veteraner, Veteranstøtten og Mette Mortensen fra Alene i Vildmarken.

Turen er en 6-dags tur for veteran kvinder fordelt med 1 dags forberedelsestur på Fyn, samt 5 dage i det norske fjeld.

Turen her har til formål at give den enkelte en god og lærerig oplevelse i et roligt og afstressende miljø.

Der er fokus på den enkeltes tryghed og sikkerhed og på fællesskab og den gode oplevelse.

Alle kan deltage i det omfang, at man er okay med at overnatte ude og har fysisk styrke til at kunne vandre mindre dagsetaper (5-7 km) i fjeld med egen oppakning (omkring 12-14 kilo). Dette er på ingen måde en strabadstur, men i stedet et rum hvor vi skaber fællesskab, netværk og nyder naturen.

Der vil til enhver tid blive lagt vægt på, at alle deltagerne får en god og tryg oplevelse, hvor den enkeltes behov er i højsæde.

Det bliver sjovt, spændende, afslappende og lærerigt, og det foregår i omgivelser, der til enhver tid kan tage pusten fra selv en dedikeret friluftsentutiast.

Forløbet består som skrevet først af 1 dag i Langeskov på Fyn, hvor formålet er at skabe fundamentet for en god, tryg og dynamisk gruppe.

Dernæst skal gruppen tilbringe 5 dage i det skønne, smukke og bjergtagende fjeldlandskab i Lifjell, beliggende i det sydlige Telemark tæt ved byen Bø.

VIGTIGT IFT. TILMELDING:

Da max antal deltagere er 9 personer, er der en udvælgelsesproces, som går således, at hver enkelt der ønsker at deltage skriver sin motivation og lidt om sig selv for at deltage på denne tur. Herudfra vil vi lave en udvælgelse.

Men hold dig ikke tilbage, tilmeldingerne og motivationerne, viser os at der er efterspørgsel og det er altid godt incitament for at lave lignende tilbud i fremtiden.

Turen er for ALLE kvindelige veteraner, der er altså ikke nogle særlige krav ud over dem der er beskrevet i opslaget (du skal være kvinde og veteran , kunne deltage alle seks dage og så skal du kunne bære dit eget udstyr og gå en dagsdistance i terræn).  Fokus er på den gode oplevelse i naturen og ikke mindst på fællesskabet kvindelige veteraner imellem.

Send tilmeldingen med motivation til:

kvindeligeveteraner@gmail.com

ANSØGNINGSFRIST:
27. april, man vil få svar på sin ansøgning kort derefter.

NB!
Datoerne er som følger:
Første del af turen 1 dag på Fyn:
9. maj kl. 10.00 til 20.00.

Anden del af turen 5 dage i Norge:
1. juli kl. 08.00 til 5. juli kl. 22.00.

Vi glæder os til at høre fra jer!
Jaaaa!

UDGIFTER:

Turen – inklusiv forplejning og lån af telt – dækkes af Veteranstøtten, men du skal selv stå for transport til Fyn og Lifjell. På forberedelsesdagen 9. maj lægger vi en plan for samkørsel, så dette bliver så billigt som muligt for alle deltagere! Så snart vi ved, hvem der skal med opretter vi en facebookgruppe, hvor der kan stilles spørgsmål og gives info.

—-
Lidt bonus information om det skønne område turen vil foregå i.

Lifjell Plateau i Telemark er et meget bjergrigt område på næsten 200 km2, med mere end 20 toppe over 1000 meter over havets overflade.

Fjeldet her kaldes undertiden for mini-Jotunheimen og har været et græsareal for husdyr (får og køer) med landbrugsdrift langt tilbage i historien.

Fra begyndelsen af det forrige århundrede blev det også i stigende grad brugt som vandre- og rekreationsområde.Det er et utrolig smukt fjeld med mange højtliggende søer hvor der også er gode fiskemuligheder.

Vandreruterne i området varierer i længde og sværhedsgrad og er lige så velegnede til erfarne vandrere som familier med små børn.

Aktuelt

Kanotur med Friluftsudvalget

Veteranstøtten inviterer igen veteraner med på kanotur. Det er muligt at tage sin kæreste eller ægtefælle og børn med på turen. Det er også muligt for veteraner at tage sine forældre med i stedet for - og det er også helt ok bare at tilmelde sig selv. Tag med på...

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...