FN-Dag på Kastellet

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 24/10/2020
08:30 - 15:00

Lokation
Kastellet

Kategori


Danmarks Veteraner og det officielle Danmark har besluttet at fejre FN 75-års jubilæum som verdenssamfundets primære fælles beslutningsorgan og som interesseorganisation for menneskeheden.
Fejringen vil bl.a. blive gennemført i form af en hyldestparade til ære for alle veteraners indsats i internationale missioner for Danmark gennem tiderne. Det sker ved et festligt arrangement i Kastellet på FN-Dagen den 24. oktober 2020.

Alle Veteraner indbydes hermed til fejring af FN 75-års jubilæum i Kastellet på FN-Dagen den 24. oktober 2020.
Du behøver således ikke være medlem af Danmarks Veteraner for at deltage. Alle veteraner er velkomne, uanset hvilken type mission/operation du har været udsendt til. Alle Danmarks internationale missioner er baseret på FN-Mandater.

Til at kaste glans og ære over veteranernes indsats har vi også inviteret en lang række personer fra det officielle Danmark, Regeringen, Folketinget, Departementer og Styrelser, Diplomatiet, Forsvaret m.fl.

Den Kongelige Livgardes Æreskommando og Tamburkorps, Danmarks Veteraners Æreskommando, Danmarks Veteraners lokalforeningsfaner, soldaterforeningsfaner og hjemmeværnets musikkorps København vil deltage og forme nogle smukke rammer om dagen.

FN-Dagen i Kastellet omfatter i anledning af 75-års jubilæet mange spændende tilbud.

Program for FN-Dagen lørdag den 24. oktober 2020 i Kastellet:

Kl. 08.30 Indskrivning
Kl. 08.30 Morgenkaffe med brød for veteraner
Kl. 09.30 Gudstjeneste i Kastellets historiske Kirke
Kl. 10.15 Lægning af blomst på De Blå Baretters Mindesten
Kl. 10.30 Opstilling til parade
Kl. 11.00 Parade med kranselægning, jubilæumstaler og dekorering af veteraner med medaljer
Kl. 12.00 Reception
Kl. 12.00 Gardehusarregimentets Veteran Panser- og Køretøjsforening vil udstille mange af deres mest interessante missions-klenodier rundt om i Kastellet på dagen.
Kl. 13.30 Besøg i Informationscenter for Danmarks Internationale missioner efter 1948 (InfoCenter), Rundvisning på Kastellet mv.

Alle aktiviteter på FN-Dagen 2020 i Kastellet inklusive veteranmærke til jakken, en storslået reception, FN 75-års jubilæumsmedalje, mv. er som udgangspunkt gratis for alle deltagende veteraner.

Slut op og vær med til at gøre FN 75-års jubilæum til en særlig og festlig dag for alle veteraner. Tilmeld dig allerede nu på tilmeldingsskemaet under denne tekst.

Hjemmesiden vil løbende blive opdateret.

Har du spørgsmål så ret dem til Peter Kragh Nielsen, e-mail: pkn@danmarksveteraner.dk, eller telefon 21 15 52 60.

INFORMATIONER:

Tilmelding.

Rettidig tilmelding er inden den 10. oktober 2020. Tilmelding sker for alle på Danmarks Veteraners Hjemmeside (www.danmarksveteraner.dk.) på tilmeldingsskemaet under denne tekst.

Transport og Parkering.
I kan tage toget til Østerport og spadsere til Kastellet,
Der er desuden gratis parkering på Kirkepladsen i Kastellet fra kl. 07.30.
Der er indskrivning og information om dagens forløb fra kl. 08.00 ved flagstangen i Kastellet.

Medaljer til veteraner der dekoreres på FN-Dagen i Kastellet.

FN 75-års jubilæumsmedalje.
En ny medalje som FN-Museet har ladet fremstille i anledning af FN 75-års jubilæum. Medaljen præsenteres første gang på FN-Dagen i Kastellet. Medaljen tildeles alle fremmødte veteraner. FN 75-års jubilæumsmedalje er gratis for alle fremmødte veteraner.

Danmarks Veteraners fortjenstmedaljer.
Danmarks Veteraners fortjenstmedaljer kan tildeles personer, både medlemmer og ikke medlemmer, der har ydet en særlig indsats for foreningen og for arbejdet med veteraner. Hæderstegnet findes i graderne bronze, sølv og guld.

Man skal være indstillet af en lokalforening eller hovedbestyrelsen for at blive dekoreret med fortjenstmedaljen. Personer indstillet vil blive dekoreret på FN-Dagen i Kastellet.

The Board of the Nordic Blue Berets Medalje of Honor.
En kongeligt approberet medalje, der kan tildeles personer, der har gjort en god indsats under udsendelsen og/eller i internationalt fredsarbejde og som støtter op om veteranarbejdet såvel nationalt som internationalt. Medaljen findes i graderne bronze, sølv og guld.

Man skal være indstillet af en lokalforening eller hovedbestyrelsen for at blive dekoreret med The Board of the Nordic Blue Berets Medalje of Honor.. Personer indstillet vil blive dekoreret på FN-Dagen i Kastellet.

Forsvarets Medalje til Sårede i Tjenesten.
En kongeligt approberet medalje. Ønsker du at blive dekoreret med medaljen af VIP under højtidelige former på FN-Dagen i Kastellet den 24. oktober 2020, skal du henvende dig til P.  K. Nielsen, E-mail: pkn@danmarksveteraner.dk eller telefon: 21 15 52 60, så sørger vi for, at det kan ske.

Påklædning. Vi forventer, at du er tækkeligt klædt (uniform eller passende civil påklædning). Vi forventer endvidere, at du bærer dine evt. medaljer på venstre side af brystet (over hjertet), samt om muligt, din missionsbaret og evt. ”blåt udstyr”, hvis du har været udsendt i en ”FN-mission”.

FN-Museet. vil være til stede i Kastellet på dagen med en salgsbod, hvor du bl.a. vil kunne købe ” Blåt Udstyr”, FN-mærke i baretudgave, veteranmærke i baretudgave og meget andet veteranudstyr.
Du kan også bestille det på forhånd via FN-Museets hjemmeside (www.fnmuseet.dk)

NB! NB! NB! NB!

Danmarks Veteraner vil til alle tider nøje følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger vedrørende sociale restriktioner som følge af Covid-19. Det kan medføre, at tilmeldinger/ønsker om deltagelse i FN-Dagen i Kastellet må prioriteres i overensstemmelse med myndighedernes gældende forsamlingsregler på dagen. Evt. afslag på ønske om deltagelse vil blive meddelt pr e-mail forud for dagen. Evt. prioritering vil retfærdigvis ske efter ”først til mølle princippet”. Du opfordres således til at tilmelde dig snarest mulig.

På grund af de nye coronatiltag standser vi tilmeldingen. Danmarks Veteraner beklager.

Aktuelt

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er klar

I denne udgave af magasinet kan du læse om de mange flagdagsmarkeringer, der har været rundt om i landet, noget om at søvn, efterskoleelevernes march for Danmarks Veteraner og meget, meget mere. De af jer, der har bestilt magasin i fysisk form vil snarest muligt...

Bushcraft smedearbejde

Veteranstøttens friluftsudvalg inviteret på kursus i smedearbejde Bushcraft smedearbejde Har du lyst til at deltage på et smedekursus hvor du kan lave dit eget friluftsgrej m.m. er her et godt tilbud til dig. Indhold Skærende værktøj, vikingegrej, smykker af jern mm....