Presseklip for Veteraner uge 13/2022

Presseklip indsamlet i ugen 28. marts – 3. april 2022

Veteran føler sig ikke hørt

Kilde: sn.dk, 30. marts 2022

For afghanistanveteran Bjarke Rask har det været én lang kamp, at få Næstved Kommune til at forstå hans sag, som blev startet i en anden kommune.


DIF samler skadede veteraner til historisk skydestævne

Kilde: dif.dk

Kom til skydestævne for Sjællands skadede krigsveteraner med deltagelse af Slagelse Kommunes borgmester og viceborgmester samt formand i Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp.


Veteranhuset Randers officielt indviet

Kilde: randers.dk, 29. marts 2022

Randers Kommune er en af landets førende veterankommuner, og nu har kommunen også fået et veteranhus. Veteranhuset, som skal bruges til receptioner, foredrag og andre arrangementer for tidligere udsendte og deres pårørende, blev indviet med en festlig reception fredag 25. marts 2022.


Havde brug for at komme over i et andet spor for at bevare fremdriften

Kilde: velkommenhjem.net, 31. marts 2022

Frederik Gregers Ratzow var nået til erkendelsen af, at det var tid at forlade Forsvaret efter 22 år og 4 udsendelser til Afghanistan og en udstationering til Grønland, og starte en civil karriere. Men han anede ikke hvordan og var bange for at ende i et forkert job. I VELKOMMEN HJEM fik han inspiration, sparring og masser af hjælp blandt andet fra mentor Per Hessen-Schmidt, directør i Novo Nordisk.


Danske soldater blev ført bag lyset i Afghanistan, afslører lokal i ny TV 2-dokumentar

Kilde: tv2.dk, 31. marts 2022

Lokale afghanere fortæller, at de udgav sig for at være bønder, der samarbejdede med danskerne. I virkeligheden var de en del af fjenden.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten  den seneste uge

Tryk på linket herover.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners / Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner / Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.