Invitation til parade på Kastellet i anledning Peacekeepers Day d. 29. maj

I år er det 60 år siden de første danske soldater blev udsendt til den fredsbevarende operation UNFICYP på Cypern.

Danmarks Veteraner markerer traditionen tro International Day of United Nations Peacekeepers den 29. maj. I år vil vi have særlig fokus på at hædre UNFICYP veteranerne og mindes de der ikke kom tilbage.

Alle er velkommen til at deltage i hele arrangementet og den efterfølgende udendørs reception. For at sikre os, at der er mad og drikke til alle, bedes du tilmelde dig til arrangementet og registrere dig, når du ankommer.

Hvis du er UNFICYP 50 års jubilar (1974 – Hold XX, XXI og XXII) kan du få overrakt Danmarks Veteraners 50 års Cypern Mindemedalje. Hvis du er 60 års jubilar (1964 – Hold I og II) kan du få overrakt Egeløv til mindemedaljen.

Da vi ved denne parade ønsker at ære vores UNFICYP veteraner, udleveres kun ovennævnte mindemedaljer. Årets øvrige jubilarer fra andre missioner vil få mulighed for at få mindemedaljer i forbindelse med Veteranstævnet i Skive sidst i september.

Der er også mulighed for at modtage missionsmindemedalje og egeløv ved paraden i anledning af International Day of United Nations Peacekeepers i Holstebro (Link)

Programmet for paraden i Kastellet er:

 • 10:00 – 11:00: Veteraner mødes og indskrives. Bunkeren, der drives af foreningen “Danmarks Veteraner Storkøbenhavn” åbnes til kammeratligt samvær.
 • 11:00 – 11:15: Parade og kranselægning ved De Blå Baretters mindesten i Kastellet.
 • 11:30 – 11.55: Inviterede gæster ankommer og indtager plads på pladsen ved Monumentet (Samtidig er der opstilling af parade og musikkorps på paradepladsen)
 • 11:55:  Alle gæster undtagen honnørmodtager er på plads.
 • 11:56: Indmarch af Æreskommandoet.
 • 12:00:  Honnørmodtager ankommer
  1. Honnørmodtager inspicerer paraden ledsaget af Landsformanden
  2. Landsformandens velkomsttale
  3. Feltandagt
  4. Kransenedlæggelse
  5. Tale ved Honnørmodtager
  6. Veteranens Tale
  7. Overrækkelse af mindemedaljer/egeløv og dekorering af medaljemodtagere (Nordisk Medalje)
  8. Udmarch af Æreskommandoet fra Den Kongelige Livgarde.
 • 13:30          Paraden afsluttes og alle deltagere går til reception (udendørs).
 • 14:30          Arrangementet er officielt afsluttet.

TILMELD DIG VED AT TRYKKE HER

SENESTE MULIGHED FOR TILMELDING ER: 19. MAJ

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...