At navigere i ukendt terræn (bog præsentation)

Af Helene Djursø, Bjarne Ambjørn Kehr, Birgitte Refslund Sørensen

Soldaterveteraner har en helt unik holdånd. På alle niveauer har veteranerne været vant til at tænke ud af boksen, udnytte de forhåndenværende muligheder og skabe løsninger i kaos. Det er naturligt for veteraner at forvente, at planer ikke holder, og de går derfor ikke i panik, når ulykken eller bare det uforudseelige opstår.

I vores omskiftelige verden er det efterspurgte kompetencer på det civile arbejdsmarked, så hvorfor er det så svært for kompetente veteraner at komme ind på det civile arbejdsmarked?

En væsentlig årsag er den manglende oversættelse af militære kompetencer til civile kompetencer. Hvad er det, veteranerne har teoretisk viden om og praktisk erfaring med i en så høj grad, at de vil kunne bestride et tilsvarende job med de samme funktioner på det civile arbejdsmarked?

Dette er en inspirationsbog for veteraner, hvor professionelle headhunters, erhvervspsykologer og karriererådgivere deler ud af deres erfaringer, giver gode råd og introducerer nyttige værktøjer. Derudover deler virksomhedsmentorer deres erfaring med at støtte og følge veteranerne, mens veteraner deler deres konkrete erfaringer med at skifte fra en militær til en civil karriere.

Veteranerne får indsigt i, hvad de har med af værdifulde og nyttige ting i bagagen, hvordan de skal læse terrænet og påbegynde rejsen. Bogen bygger på erfaringer fra foreningen VELKOMMEN HJEM, men de anvendte metoder og værktøjer kan i høj grad også inspirere andre, der står over for et karriereskifte til en anden og anderledes branche, som kan medføre en vis identitetsforandring.

Bogen kan med fordel bruges i institutioner og af personer, der beskæftiger sig professionelt med folks karriereskift samt virksomheder med interesse i mentorordninger og i at mobilisere medarbejderes forskelligartede faglige og personlige kompetencer for at skabe en mangfoldig og dynamisk arbejdsplads.

“Det handler nemlig om at skabe forståelse af og anerkende veteranernes reelle kompetencer. Det handler om at ændre de fastlåste indtryk og opfattelser af, hvad en soldat kan og ikke kan i forhold til arbejdslivet uden for Forsvaret.”Fra bogens forord af Peter Mogensen,
bestyrelsesmedlem i VELKOMMEN HJEM og direktør i Fonden Kraka

”Jeg tror helt sikkert, at den som en slags guidebog vil kunne inspirere mange, både veteraner og virksomheder. Jeg synes personligt, at det er et meget væsentligt emne, uopdyrket som det er. Der skal simpelthen sættes skub i denne udvikling.”
– Jens Christian Hansen
erhvervskommentator og redaktør, Berlingske Business

Sider: 144
Pris: kr. 230 inkl. moms

Bogen kan købes hos alle fysiske og online boghandlere, eller den kan købes med 20 % rabat inden 31. januar 2018 ved anvendelse af koden ’Veteran18’ på Content Publishings hjemmeside HER.

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...