Ballerup Kommunes nye veterankoordinator hedder Jeanne Blyme

I de seneste knap fire år har Jeanne været engageret i veteranarbejdet både som frivillig i veteranforeningen VETHO og som ansat i Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev.

Jeanne har fra starten været medlem af Danmarks første Veteranråd – oveni købet et tværkommunalt – hvor kommunerne Herlev, Gladsaxe, Ballerup, Furesø og Lyngby-Taarbæk samarbejder. Kommunerne udveksler best practise, inspirerer hinanden omkring veteranpolitikker og flagdagsarrangementer, og på den lidt længere bane er det tanken, at flere af kommunerne deler en veterankoordinator.

Ved at dele koordinator har man mulighed for at ansætte en engageret specialist, der kan sikre kommunerne et højt vidensniveau om veteraner, et stort netværk blandt veteranaktører på landsplan og et højt niveau af initiativer for veteraner og pårørende. Ballerup Kommune har lagt sig i spidsen, som den første af de fem kommuner. Stillingen er derfor i første omgang på 7 timer ugentligt.

”Som noget af det første, skal vi sikre opbakning til Veterancentrets strategi ’Fælles om Veteraner’. Veteranrådet har derfor møde med Veterancentret allerede i slutningen af august, hvor vi vil søge at bane vejen for, at de fem kommuner underskriver en samarbejdsaftale med Veterancentret”, siger Jeanne, der samtidig understreger, at hun forventer at få et samarbejde med Danmarks Veteraners Socialudvalg og den lokale veteranforening VETHO op at stå omkring pårørendetilbud i de fem kommuners fælles veterancafé Hækmosen allerede i løbet af efteråret. ”Og så glæder jeg mig til at hilse på Ballerups veteraner til flagdagen den 5. september”, siger den nyslåede veterankoordinator.

Jeanne er fortsat at finde på deltid i Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev. Hun starter i Ballerup Kommune den 1. august 2018.

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...