Danmarks Veteraners MC Touring til træf i Norge

Vi havde modtaget invitation fra vores gode venner fra United Veterans i Norge til at deltage i deres årlige Midlandstreff i Haltdalen, og besluttede at det skulle være vores nyoprettede mc klubs første udenlandstur.

Vi ankom i spredt fægtning til Oslo med forskellige færger, og fulgtes ad derfra de knap 500 km nordpå. Vi var varslet om regn på turen derop, og dette varsel blev til fulde opfyldt, men ødelagde hverken det gode humør eller de fantastiske naturoplevelser som Norge byder så rigeligt på.

Ved ankomsten blev vi hjerteligt modtaget med varm mad, kold øl og dejlige røde pølser. Der var herligt gensyn med vores mange Norske og Svenske venner+1 enkelt Australier, og på træffet fik vi også godt følgeskab af yderligere 2 gæve Danskere fra Blue Barets (som fik træfprisen for at have kørt længst dertil ), så der var lagt op til en fantastisk weekend i godt kammeratligt selskab.

Fredag aften blev brugt på selskabeligt samvær hvor vi opdaterede hinanden om hvad der var sket siden sidst vi mødtes + genopfriskning af gamle vitser..

Lørdag efter solid morgenmad var der mulighed for at vælge mellem 3 ture.

Den ene ville foregå fortrinsvist på grusveje for off roadere, den anden ville være tur til Rørås (fortrinsvist på asfalterede veje) med besøg i selve Rørås by – som er på Unescos liste ligesom hele det omkringliggende fantastiske område. Udover besøg i Rørås by bød turen også på guidet tur i en kobbermine. Det var uhyre spændende at høre om de udfordrende vilkår de havde udvundet kobber på, og ikke mindst de rettigheder arbejderne havde (ville man have lys i lygten til arbejdet skulle man leje batterier af mineselskabet og betale det af lønnen fx), turen ned i den 50 m dybe mineskakt foregik til fods ad de mudrede stier, og efterfølgende opstigning ligeledes – vi var forud varslet om, at hvis man havde udfordringer med hjertet eller diabetes skulle man ikke deltage, og det forstod vi godt bagefter!

Den sidste tur blev kaldt UFO tur, og bragte deltagerne ad blandede veje til bemærkelsesværdige bygninger (som kunne minde om OFO´er og spisning af mad som man fik lokalt i gamle dage (grød osv..).

Lørdag aften var der festmiddag med skåltaler og gaveoverrækkelser – vi havde medbragt Gammel Dansk med tilhørende glas, som de angiver at sætte stor pris på, og deres æresmedlem+formand+træfansvarlig fik overrakt Danmarks Veteraners mønt, det satte de meget stor pris på, og vi skulle hilse Danmarks Veteraner og takke for det.

Søndag morgen blev vi fodret af med en solid morgenmad før vi, efter hjertelig afsked, tog turen sydover igen.

Vi havde booket en hytte i Koppang som ligger op ad Norges største elv. Vi havde fulgt nyhederne om oversvømmelser og jordskred i tiden op til vores afgang, og var spændte på om vi overhovedet kunne bo der, men som nordmændene sagde var det kun nyhedsjournalister fra Oslo der fandt vejret udfordrende, og vi oplevede ingen problemer som følge af det – udover at regn er vådt og trænger ind overalt!

En hyggelig nat i godt selskab i hytte, og så tog vi den sidste del af turen til Oslo hvor jeg havde en aftale med NVIO på Akerhus fæstning, her fik vi arrangeret bevogtet parkering af vore mc,er, og mens jeg havde møde med NVIO på deres kontor kunne resten besigtige Forsvarsmuseet inden vi atter mødtes og blev vist rundt på fæstningen af Hallgeir Mikaelsen fra SIOPS. På dette tidspunkt var solen endelig begyndt at skinne fra skyfri himmel, så hele udsejlingen af den flotte Oslofjord blev nydt på skydækket med kølige drikke.

Hjemme igen efter 1500 km glæder vi os til gensyn næste år med vores mange Nordiske venner når vi atter deltager i ture sammen.

Husk har du mc, og veterankort, er du velkommen til at deltage – uanset hvilken lokalforening du er medlem af!

Bjarne Berner
Formand
Danmarks Veteraners MC Touring

 

Aktuelt

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er klar

I denne udgave af magasinet kan du læse om de mange flagdagsmarkeringer, der har været rundt om i landet, noget om at søvn, efterskoleelevernes march for Danmarks Veteraner og meget, meget mere. De af jer, der har bestilt magasin i fysisk form vil snarest muligt...

Bushcraft smedearbejde

Veteranstøttens friluftsudvalg inviteret på kursus i smedearbejde Bushcraft smedearbejde Har du lyst til at deltage på et smedekursus hvor du kan lave dit eget friluftsgrej m.m. er her et godt tilbud til dig. Indhold Skærende værktøj, vikingegrej, smykker af jern mm....