Donation fra DV/VS sikrede veterans deltagelse i VM i Golf for militære landshold

I foråret 2023 modtog DV/VS et brev fra Joe, der er veteran og var udtaget til VM i golf for militære landshold. Udfordringen var, at han ikke kunne få dækket omkostningerne til at få sin servicehund med til USA. Det gik DV/VS ind og dækkede og var dermed med til at sikre, at Danmark kunne sende en veteran afsted.

Indlægget er skrevet af Joe

Conseil International du Sport Militaire (CISM) verdensmesterskab i golf for militære landshold, som blev afviklet d. 1. – 8. oktober 2023 i San Diego, USA.

Jeg hedder Joe og er blevet 50 år, er aktiv veteran med 10 års tjeneste og 3 missioner til Balkan. I 2018 fik jeg en ordentlig nedtur og har siden da kæmpet for at komme på niveau igen. Starten gik via Veterancenteret og til hjælp får jeg medicin, psykologsamtaler og støtte fra min psykiatriske servicehund Valde. Sidstnævnte er med overalt; på fleksjob, til koncerter, i forretninger/restauranter, SafeZones og mange flere steder og ikke mindst med på golfbanen, hvilket bringer mig frem til, hvorfor jeg skriver dette lille indlæg.

Stort set siden finanskrisen har jeg spillet golf og kommer i 2010´erne i kontakt med Vordingborg Garnisons Idrætsforening(VGI) og spiller med til flere årlige stævner og mesterskaber i militært regi. For et par år siden blev jeg inviteret med til træningssamling med det militære golflandshold og blev vel modtaget. Det hele foregik på frivillig basis og der var lidt støtte fra VGI til stævnerne. I år var der EM i Holland, hvor landsholdet deltog og det var samtidig delvis udtagelse til VM, hvor jeg blev udtaget sammen med 5 andre mænd og 3 kvinder samt holdkaptajn og holdleder. Tanken faldt hurtigt på om Valde kunne deltage med mig og alt det praktiske i den forbindelse. Det lykkedes over al forventning med hjælp fra en god veninde at få booket flyrejsen til USA, som Danmarks Veteraner har været med til at støtte.

Selve rejsen derover forløb godt om end vanskelig for mig, men med hjælp fra forskellige kontakter fra/via Veterancentret, så var jeg pludselig i San Diego(efter 17 timer). Valde trængte noget eftersom han, uden problemer, havde siddet mellem mine ben på begge flyvninger. Vi ankom kl. 0130 lokal tid til Sheraton hotellet og var klar dagen efter til en prøverunde på Admiral Bakers North Course, der er en af flådens egne baner i udkanten af San Diego. Virkelig flot og udfordrende anlæg der gennem turneringen kun blev sat vanskeligere op, så det nærmerede sig tourniveau på sidstedagen med +14 stimpmeter greens (golflingo for rigtig meget hurtige greens).

Resultatmæssigt landede jeg i den pæne halvdel med en 15. Plads i seniorrækken og samlet ca. 40. Landsholdet klarede sig også fint og herrernes 8. plads blev forbigået af kvindernes 5. plads. Fairplay awarden gik til Canada skarpt forfulgt af Valde og os andre fra DK. Der var 17 nationer samlet til CISM Military Golf Worldcup Championship og på kulturdagen i San Diego Zoo var der mulighed for, at mødes med flere af de andre nationer, som vi havde konkurreret med de foregående 4 dage. Det var virkelig “Friendships through Sports”, som er motto for CISM og der blev byttet kasketter, trøjer og pins etc.

Hjemrejsen foregik knap så smertefrit, da “help-care” havde misforstået, hvordan de skulle støtte mig, men heldigvis havde jeg et par stykker, som jeg kunne skrive sammen med. Tak til kontakter for at svare på beskeder på en søndag! Det lykkedes igen Valde at holde sig og på dansk jord blev der igen givet los. Det tog alligevel noget tid at vænne om på klokken, men jetlagget afstedkom, at der blev spartlet i det nye køkken meget sent om natten.

Jeg ser frem til nye golfudfordringer i 2024 og håber, at mødes med truppen fra det Militære Golflandshold til samlinger og turneringer, og at der kan anspores flere til, at deltage i alle de forskellige militære idrætsaktiviteter rundt om på kasernerne. Tak for støtte til Danmarks Veteraner, Vordingborg Garnisons Idrætsforening samt min familie!

Joe Andersen

Aktuelt

Kanotur med Friluftsudvalget

Veteranstøtten inviterer igen veteraner med på kanotur. Det er muligt at tage sin kæreste eller ægtefælle og børn med på turen. Det er også muligt for veteraner at tage sine forældre med i stedet for - og det er også helt ok bare at tilmelde sig selv. Tag med på...

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...