Efterlysning af Congo Veteraner

Danmarks Veteraner har fået nedenstående henvendelse, hvor der søges efter Congo Veteraner, til et projekt på bl.a. Forsvarsakademiet.


Hvis du var soldat i FN-styrken (ONUC) 1960-64, eller kender en sådan, vil vi meget gerne i kontakt med dig. Vi samler materiale til en bog om den danske militære indsats i Congo.

Projektet har modtaget støtte fra Værnsfælles Forsvarskommando og gennemføres i samarbejde med Forsvarsakademiets Institut for Militærhistorie, Kulturforståelse og Krigsteori.

Vi vil gerne interviewe dig og se evt. billeder og andet materiale fra Congo-operationen, som du måtte ligge inde med.

Kontakt til projektet på en af følgende mails eller telefonnummer.

Mogens Larsen (KFOR 29B)
Mola@FAK.dk

Ib Faurby (ONUC 1963)
Faurby@email.dk
Telefon: 2343 9988

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.