Er du bekymret for udviklingen i Ukraine?

Veterancentrets rådgivere og psykologer sidder klar til at tale med dig.

Du kan altid ringe til Veterancentret, hvis du har brug for at tale med en om dine tanker og bekymringer. Det gælder også, hvis du har behov for det i forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine, og er bekymret for, hvordan det vil påvirke dig eller dine nærmeste.

Ruslands angreb på Ukraine torsdag skaber bekymring herhjemme, og nok i særlig grad hos familierne til de soldater, der lige nu er i forhøjet beredskab. Vi kan alle sammen følge den dramatiske udvikling i nyhederne time for time, og for dem, der har familie eller venner i Forsvaret, kan det skabe utryghed. Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke er tale om en direkte militær trussel mod Danmark eller NATO, som forsvarsminister Morten Bødskov understregede det på pressemødet torsdag.

Tal om det

Det er godt at tale med nogen om de tanker og følelser, du har, og hvis du har behov for at vende det med en professionel rådgiver eller psykolog, så er vi altid klar ved telefonen.

”Veterancentrets psykologer og rådgivere kan ikke spå om, hvad invasionen af Ukraine kommer til at betyde for danske soldater, men vi kan lytte til dig og rådgive dig i, hvordan du kan forholde dig til den usikkerhed,” siger chefpsykolog i Veterancentret Anne Seehausen.

Familierne til børn af soldater, der er udsendt lige nu eller er i forhøjet beredskab, bør være særligt opmærksomme på deres reaktioner. De har også brug for at tale om det, de hører og få hjælpe til at forstå, hvad det betyder. Har du behov for gode råd til, hvordan du bedst støtter børn i den her situation, kan du tale med os ved at ringe til døgntelefonen.

Kontaktboks:

Veterancentret kan støtte både soldater, veteraner og deres familier, der oplever reaktioner på situationen i Ukraine. Du kan ringe til os hele døgnet alle årets dage på 72819700.

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...