Er du bekymret for udviklingen i Ukraine?

Veterancentrets rådgivere og psykologer sidder klar til at tale med dig.

Du kan altid ringe til Veterancentret, hvis du har brug for at tale med en om dine tanker og bekymringer. Det gælder også, hvis du har behov for det i forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine, og er bekymret for, hvordan det vil påvirke dig eller dine nærmeste.

Ruslands angreb på Ukraine torsdag skaber bekymring herhjemme, og nok i særlig grad hos familierne til de soldater, der lige nu er i forhøjet beredskab. Vi kan alle sammen følge den dramatiske udvikling i nyhederne time for time, og for dem, der har familie eller venner i Forsvaret, kan det skabe utryghed. Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke er tale om en direkte militær trussel mod Danmark eller NATO, som forsvarsminister Morten Bødskov understregede det på pressemødet torsdag.

Tal om det

Det er godt at tale med nogen om de tanker og følelser, du har, og hvis du har behov for at vende det med en professionel rådgiver eller psykolog, så er vi altid klar ved telefonen.

”Veterancentrets psykologer og rådgivere kan ikke spå om, hvad invasionen af Ukraine kommer til at betyde for danske soldater, men vi kan lytte til dig og rådgive dig i, hvordan du kan forholde dig til den usikkerhed,” siger chefpsykolog i Veterancentret Anne Seehausen.

Familierne til børn af soldater, der er udsendt lige nu eller er i forhøjet beredskab, bør være særligt opmærksomme på deres reaktioner. De har også brug for at tale om det, de hører og få hjælpe til at forstå, hvad det betyder. Har du behov for gode råd til, hvordan du bedst støtter børn i den her situation, kan du tale med os ved at ringe til døgntelefonen.

Kontaktboks:

Veterancentret kan støtte både soldater, veteraner og deres familier, der oplever reaktioner på situationen i Ukraine. Du kan ringe til os hele døgnet alle årets dage på 72819700.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.