Er du bekymret for udviklingen i Ukraine?

Veterancentrets rådgivere og psykologer sidder klar til at tale med dig.

Du kan altid ringe til Veterancentret, hvis du har brug for at tale med en om dine tanker og bekymringer. Det gælder også, hvis du har behov for det i forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine, og er bekymret for, hvordan det vil påvirke dig eller dine nærmeste.

Ruslands angreb på Ukraine torsdag skaber bekymring herhjemme, og nok i særlig grad hos familierne til de soldater, der lige nu er i forhøjet beredskab. Vi kan alle sammen følge den dramatiske udvikling i nyhederne time for time, og for dem, der har familie eller venner i Forsvaret, kan det skabe utryghed. Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke er tale om en direkte militær trussel mod Danmark eller NATO, som forsvarsminister Morten Bødskov understregede det på pressemødet torsdag.

Tal om det

Det er godt at tale med nogen om de tanker og følelser, du har, og hvis du har behov for at vende det med en professionel rådgiver eller psykolog, så er vi altid klar ved telefonen.

”Veterancentrets psykologer og rådgivere kan ikke spå om, hvad invasionen af Ukraine kommer til at betyde for danske soldater, men vi kan lytte til dig og rådgive dig i, hvordan du kan forholde dig til den usikkerhed,” siger chefpsykolog i Veterancentret Anne Seehausen.

Familierne til børn af soldater, der er udsendt lige nu eller er i forhøjet beredskab, bør være særligt opmærksomme på deres reaktioner. De har også brug for at tale om det, de hører og få hjælpe til at forstå, hvad det betyder. Har du behov for gode råd til, hvordan du bedst støtter børn i den her situation, kan du tale med os ved at ringe til døgntelefonen.

Kontaktboks:

Veterancentret kan støtte både soldater, veteraner og deres familier, der oplever reaktioner på situationen i Ukraine. Du kan ringe til os hele døgnet alle årets dage på 72819700.

Aktuelt

Nordic Tour 2023 – 11. til 17. september

På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i Sverige og går til Gotland. Turen starter mandag d. 11....

invitation til Peacekeepers Day 2023 i Kastellet

Traditionen tro hylder og ærer Danmarks Veteraner sammen med det officielle Danmark igen i år alle veteraner og deres pårørende for deres indsats i internationale missioner for Danmark gennem tiderne. Det sker på Peacekeepers Day 2. pinsedag, mandag den 29. maj 2023 i...

Gardermarch 2023

  Gardermarch arrangeres af Foreningen Gardermarch Gardermarch gennemføres søndag d. 17. september 2023 for 8. gang med start og mål på Garderkasernen i Høvelte. Det er en superhyggelig dag, der kombinerer motion, samvær og støtte til Livgardens veteranarbejde....

Invitation til peacekeepers day i Holstebro

Alle veteraner med eller uden medlemskab samt deres familier, indbudte gæster, vores venner fra forsvarsrelaterede foreninger, alle lokalforeninger og Veteran-Caféer vest for Store Bælt er inviteret til at deltage i Peacekeepers Day i Holstebro. Program: Kl. 1015...