FN’s 75 år markeres med stor parade

I dag – den 26. juni – er det 75 år siden, at aftalen om De Forenede Nationer, FN, blev underskrevet af 50 lande, bl.a. Danmark, i San Francisco i USA.

Den 24. oktober samme år blev aftalen effektueret, hvorfor denne dag siden er blevet markeret og festligholdt som FN-dagen.

Danmarks Veteraner er i den anledning initiativtager til en stor parade med efterfølgende reception på Kastellet den 24. oktober i år.

Da samtidig årets Peacekeepers Day, 29. maj er sammenlagt med festlighederne omkring FN’s 75-års markering, grundet situationen i landet, forventes en stor og flot markering med repræsentation fra Folketinget, Regeringen, diplomatiet, departementet, Forsvarets øverste ledelse, Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen, erhvervslivet, veteranforeninger, samarbejdspartnere, veteraner og deres pårørende, samt de øvrige nordiske landes veteranorganisationer. Erfaringsmæssigt deltager mellem 3 – 400 personer.

Traditionelt rummer Peacekeepers Day tildelingen af Nordic Blue Berets Medal of Honour og Danmarks Veteraners Fortjensttegn og Missions-jubilæumstegn. Tilhørende FN Dagen uddeles samtidig FN’s Fredsprismedalje og som en særlig markering af FN’s 75-års jubilæum, er der indstiftet en Mindemedalje til dagen.

Det er samtidig vores forhåbning, at Danmarks Veteraners protektor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, får lejlighed for at deltage i dagen, som honnørmodtager for paraden.

Selve paraden, kranselægningerne og tildeling af medaljer er planlagt til perioden den 24. oktober fra kl. 11.00 til kl. 12.30 med efterfølgende reception. Arrangementet starter allerede fra kl. 09.00 med indskrivning og gudstjeneste.


Er du berettiget til og har du ikke ansøgt om FN’s Fredsprismedalje, kan det nås endnu. Kontakt Knud Lund, Næstved & Omegn eller google Fredsprismedaljer, så anvises hvordan.

Reserver allerede nu datoen – lørdag den 24. oktober, til dette flotte arrangement. Se tilmeldingen i det næste nummer af Baretten.

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...