H.K.H. Prins Joachim lægger krans på FN Dagen

Danmarks Veteraner markerer FN Dagen den 24. oktober på Kastellet, hvor H.K.H. Prins Joachim er til stede og lægger krans ved Monumentet for Danmarks Internationale Indsats 1948 – 2009.

FN Dagen er en af de fire dagen om året, hvor Danmarks Veteraner ærer og mindes vores veteraner. Derfor er det en stor glæde i år, at foreningens protektor H.K.H. Prins Joachim deltager.

Efter kranselægningen vil H.K.H. Prins Joachim møde nogle af veteranerne ved en reception for inviterede, i foreningens lokaler på Kastellet.

Det er første gang at H.K.H. Prins Joachim deltager i markeringen af FN Dagen.

Arrangementer finder sted fra kl. 10.50, hvor Danmarks Veteraner lægger blomst ved De Blå Baretters Mindesten. Herefter flyttes paraden og faneborgen over til Monumentet, hvor H.K.H. Prins Joachim ankommer kl. 11.15. Efter kranse- og blomsterlægningen vil landsformand oberst Niels Hartvig Andersen holde tale i anledningen af FN Dagen.

Alle Danmarks Veteraners 19 lokalforeninger vil markere dagen landet over, med særlig vægt på arrangementerne på Rindsholm Kro ved Viborg, i Oksbøllejren og på Bornholm.

FN Dagen er også dagen, hvor Fredsprismedaljen uddeles til tidligere FN soldater. Baggrunden for Fredsprismedaljen er, at Nobels Fredspris i 1988 blev givet til alle fredsbevarende FN Soldater. I 1994 approberede Hendes Majestæt Dronningen Fredsprismedaljen, så den nu kan bæres som et synligt tegn på tildelingen af Nobels Fredspris.

I år uddeles der 130 Fredsprismedaljer til danske FN Soldater.

Aktuelt

Nordic Tour 2023 – 11. til 17. september

På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i Sverige og går til Gotland. Turen starter mandag d. 11....

invitation til Peacekeepers Day 2023 i Kastellet

Traditionen tro hylder og ærer Danmarks Veteraner sammen med det officielle Danmark igen i år alle veteraner og deres pårørende for deres indsats i internationale missioner for Danmark gennem tiderne. Det sker på Peacekeepers Day 2. pinsedag, mandag den 29. maj 2023 i...

Gardermarch 2023

  Gardermarch arrangeres af Foreningen Gardermarch Gardermarch gennemføres søndag d. 17. september 2023 for 8. gang med start og mål på Garderkasernen i Høvelte. Det er en superhyggelig dag, der kombinerer motion, samvær og støtte til Livgardens veteranarbejde....

Invitation til peacekeepers day i Holstebro

Alle veteraner med eller uden medlemskab samt deres familier, indbudte gæster, vores venner fra forsvarsrelaterede foreninger, alle lokalforeninger og Veteran-Caféer vest for Store Bælt er inviteret til at deltage i Peacekeepers Day i Holstebro. Program: Kl. 1015...