H.K.H. Prins Joachim lægger krans på FN Dagen

Danmarks Veteraner markerer FN Dagen den 24. oktober på Kastellet, hvor H.K.H. Prins Joachim er til stede og lægger krans ved Monumentet for Danmarks Internationale Indsats 1948 – 2009.

FN Dagen er en af de fire dagen om året, hvor Danmarks Veteraner ærer og mindes vores veteraner. Derfor er det en stor glæde i år, at foreningens protektor H.K.H. Prins Joachim deltager.

Efter kranselægningen vil H.K.H. Prins Joachim møde nogle af veteranerne ved en reception for inviterede, i foreningens lokaler på Kastellet.

Det er første gang at H.K.H. Prins Joachim deltager i markeringen af FN Dagen.

Arrangementer finder sted fra kl. 10.50, hvor Danmarks Veteraner lægger blomst ved De Blå Baretters Mindesten. Herefter flyttes paraden og faneborgen over til Monumentet, hvor H.K.H. Prins Joachim ankommer kl. 11.15. Efter kranse- og blomsterlægningen vil landsformand oberst Niels Hartvig Andersen holde tale i anledningen af FN Dagen.

Alle Danmarks Veteraners 19 lokalforeninger vil markere dagen landet over, med særlig vægt på arrangementerne på Rindsholm Kro ved Viborg, i Oksbøllejren og på Bornholm.

FN Dagen er også dagen, hvor Fredsprismedaljen uddeles til tidligere FN soldater. Baggrunden for Fredsprismedaljen er, at Nobels Fredspris i 1988 blev givet til alle fredsbevarende FN Soldater. I 1994 approberede Hendes Majestæt Dronningen Fredsprismedaljen, så den nu kan bæres som et synligt tegn på tildelingen af Nobels Fredspris.

I år uddeles der 130 Fredsprismedaljer til danske FN Soldater.

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...