H.K.H. Prins Joachim uddeler medaljer til Veteraner

Når Danmarks Veteraner fejrer deres 50-års jubilæum den 26. oktober i Fredericia, bliver det med protektor H.K.H. Prins Joachim som honnørmodtager og hovedtaler.

For præcis 50 år siden blev FN Soldaterforeningen De Blå Baretter – der i dag er blevet til Danmarks Veteraner – stiftet i netop Fredericia. Jubilæet bliver fejret med kongeligt besøg, en stor parade og uddeling af medaljer. Der er i dag 36 veteraner, som var med for starten og af dem vil mindst 17 være til stede for at få overrakt deres jubilæumsmedalje.

Samtidig benytter Danmarks Veteraner lejligheden til at uddele fortjenstmedalje og jubilæumstegn til veteraner fra Cypern, Balkan og flere af de små FN missioner.

H.K.H. Prins Joachim vil afslutte paraden med at uddele The Nordic Blue Barets Medal of Honour til 12 veteraner, der har gjort sig særligt fortjent til denne hæder.

Den samlede parade forventes at komme til, at omfatte over 250 veteraner og i alt vil arrangementet omfatte over 450 personer med pårørende og gæster.

De mange veteraner vil allerede fra morgenstunden begynde at ankomme til Ryes Kaserne i Fredericia. Hen over formiddagen bliver der helt sikkert udvekslet mange gode minder og historier. Kl. 13.00 vil selve paraden foregå efterfulgt af en reception for veteraner og pårørende.

Dagen bliver afsluttet med en koncert af Rock N’Roll bandet ”Guns N Roses – Jam” i Tøjhuset, Fredericias live scene – nok målrettet de yngre veteraner – og derefter bliver der i umiddelbar nærhed af koncertstedet, et stort festfyrværkeri, som sidste punkt på jubilæumsdagen.

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...