H.K.H. Prins Joachim uddeler medaljer til Veteraner

Når Danmarks Veteraner fejrer deres 50-års jubilæum den 26. oktober i Fredericia, bliver det med protektor H.K.H. Prins Joachim som honnørmodtager og hovedtaler.

For præcis 50 år siden blev FN Soldaterforeningen De Blå Baretter – der i dag er blevet til Danmarks Veteraner – stiftet i netop Fredericia. Jubilæet bliver fejret med kongeligt besøg, en stor parade og uddeling af medaljer. Der er i dag 36 veteraner, som var med for starten og af dem vil mindst 17 være til stede for at få overrakt deres jubilæumsmedalje.

Samtidig benytter Danmarks Veteraner lejligheden til at uddele fortjenstmedalje og jubilæumstegn til veteraner fra Cypern, Balkan og flere af de små FN missioner.

H.K.H. Prins Joachim vil afslutte paraden med at uddele The Nordic Blue Barets Medal of Honour til 12 veteraner, der har gjort sig særligt fortjent til denne hæder.

Den samlede parade forventes at komme til, at omfatte over 250 veteraner og i alt vil arrangementet omfatte over 450 personer med pårørende og gæster.

De mange veteraner vil allerede fra morgenstunden begynde at ankomme til Ryes Kaserne i Fredericia. Hen over formiddagen bliver der helt sikkert udvekslet mange gode minder og historier. Kl. 13.00 vil selve paraden foregå efterfulgt af en reception for veteraner og pårørende.

Dagen bliver afsluttet med en koncert af Rock N’Roll bandet ”Guns N Roses – Jam” i Tøjhuset, Fredericias live scene – nok målrettet de yngre veteraner – og derefter bliver der i umiddelbar nærhed af koncertstedet, et stort festfyrværkeri, som sidste punkt på jubilæumsdagen.

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...