H.K.H. Prins Joachim uddeler medaljer til Veteraner

Når Danmarks Veteraner fejrer deres 50-års jubilæum den 26. oktober i Fredericia, bliver det med protektor H.K.H. Prins Joachim som honnørmodtager og hovedtaler.

For præcis 50 år siden blev FN Soldaterforeningen De Blå Baretter – der i dag er blevet til Danmarks Veteraner – stiftet i netop Fredericia. Jubilæet bliver fejret med kongeligt besøg, en stor parade og uddeling af medaljer. Der er i dag 36 veteraner, som var med for starten og af dem vil mindst 17 være til stede for at få overrakt deres jubilæumsmedalje.

Samtidig benytter Danmarks Veteraner lejligheden til at uddele fortjenstmedalje og jubilæumstegn til veteraner fra Cypern, Balkan og flere af de små FN missioner.

H.K.H. Prins Joachim vil afslutte paraden med at uddele The Nordic Blue Barets Medal of Honour til 12 veteraner, der har gjort sig særligt fortjent til denne hæder.

Den samlede parade forventes at komme til, at omfatte over 250 veteraner og i alt vil arrangementet omfatte over 450 personer med pårørende og gæster.

De mange veteraner vil allerede fra morgenstunden begynde at ankomme til Ryes Kaserne i Fredericia. Hen over formiddagen bliver der helt sikkert udvekslet mange gode minder og historier. Kl. 13.00 vil selve paraden foregå efterfulgt af en reception for veteraner og pårørende.

Dagen bliver afsluttet med en koncert af Rock N’Roll bandet ”Guns N Roses – Jam” i Tøjhuset, Fredericias live scene – nok målrettet de yngre veteraner – og derefter bliver der i umiddelbar nærhed af koncertstedet, et stort festfyrværkeri, som sidste punkt på jubilæumsdagen.

Aktuelt

Nordic Tour 2023 – 11. til 17. september

På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i Sverige og går til Gotland. Turen starter mandag d. 11....

invitation til Peacekeepers Day 2023 i Kastellet

Traditionen tro hylder og ærer Danmarks Veteraner sammen med det officielle Danmark igen i år alle veteraner og deres pårørende for deres indsats i internationale missioner for Danmark gennem tiderne. Det sker på Peacekeepers Day 2. pinsedag, mandag den 29. maj 2023 i...

Gardermarch 2023

  Gardermarch arrangeres af Foreningen Gardermarch Gardermarch gennemføres søndag d. 17. september 2023 for 8. gang med start og mål på Garderkasernen i Høvelte. Det er en superhyggelig dag, der kombinerer motion, samvær og støtte til Livgardens veteranarbejde....

Invitation til peacekeepers day i Holstebro

Alle veteraner med eller uden medlemskab samt deres familier, indbudte gæster, vores venner fra forsvarsrelaterede foreninger, alle lokalforeninger og Veteran-Caféer vest for Store Bælt er inviteret til at deltage i Peacekeepers Day i Holstebro. Program: Kl. 1015...