Hærens Officersskoles indbydelse til fejring af 150 års dag den 4. maj 2018

TIL ALLE UDDANNET PÅ HÆRENS OFFICERSSKOLE – fra aktive premierløjtnanter til pensionerede generaler – og lærerstaben til enhver tid.

Du inviteres hermed til parade fredag den 4. maj kl. 14.00 i anledning Hærens Officersskoles 150 årsdag overværet af Hendes Majestæt Dronningen – og efterfulgt af paraden er der reception og af et særligt program ledet af skolens chef og kadetkorpset.

 

Baggrund for arrangementet og detaljeret program er indsat under nedenstående praktiske information.

 

Tid: Fredag den 4. maj kl. 14, Sted: Hærens Officersskole

Påklædning: Tjenstgørende: M/69 med sabel og medaljer og hvide handsker,

Ikke-tjenstgørende og pensionister: Jakke og slips.
Parkering er ikke mulig.

 

Om arrangementet udtaler chefen for Hærens Officersskole, oberst Nicolas T. Veicherts:
“I 150 år er Hærens linjeofficerer blevet uddannet på Hærens Officersskole, heraf de seneste 149 år på Frederiksberg Slot. Det er i sig selv værd at glædes over og fejre, men der er i hele officerskorpset – fra yngste aktive premierløjtnant til ældste pensionerede general – god grund til at holde sig selv og sine omgivelser orienteret om officersuddannelsens udvikling.

 

Efter at krigsindsatserne i Afghanistan og Irak de sidste 15 år har præget officersuddannelsen begyndte nemlig for få år siden en større reformproces af uddannelsen, der blandt andet har ført til ny ansættelsesformer og kortere uddannelseslængde. Det har en vakt en debat – der sammen med den debat om korpsånd, der fulgte Hærens Officersskoles mulige flytning (der dog ikke blev til noget), har fyldt meget i Hæren.

 

SÅ – udover at fejre skolens 150 årsdag – er der god grund til at udøve en god omgang ”føring ved selvsyn” og selv komme forbi og få viden om skolens opgaver, møde Kadetkorpset, og ikke mindst forny kontakten til gamle kammerater. Og brug gerne denne anledning til at samle din gamle klasse – og få taget et nyt holdfoto på trappen”!

Program:

13.30 ​Seneste ankomst til paraden

14.00​ Paraden formeret, Hendes Majestæt Dronningen ankommer, inspektion, taler

14.30​ Reception med deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen

16.00​ Introduktion af det særlige program ved chefen for Hærens Officersskole

16.10 Gæstetale

16.30​ Orientering om Hærens Officersskole og officersuddannelsen ved skolens chef og Kadetkorpset samt rundvisning på skolen.

18.30 Sandwiches i Messen i Vestre Dagligstuer samt premiere på “Hærens Officersskoles Gin”.

19.30​ Den formelle del af arrangementet slutter med Tappenstreg, Kadetkælderen åbner.

20.00 Der tændes lys i samtlige Frederiksberg Slots vinduer og på flagaltanen i anledning af Frihedsaftenen, den 4. maj.

Tilmelding:

Tilmelding via https://danishdefence.dk/ho-jubilæum,. Arrangementet koster 150 kr. som skal betales ved tilmelding via bankoverførsel til reg.nr.: 6610, kontonummer: 2206143. En mobile pay løsning forventes endvidere at være klar inden påske. Husk at skrive ”JUBI”, navn og årgang på indbetalingen.
Bemærk, at deltagelse ikke kan godskrives som tjeneste.

Hærens Officersskoles Gin:
I anledning af Hærens Officersskoles 150 års jubilæum introduceres på dagen Hærens Officersskoles Gin, der er produceret af Hammer & Søn under Frederiksberg Rådhus og smagt til med urter fra Frederiksberg Have af ginkender og løjtnant i skolens kadetkorps Mikkel Østerby. Der produceres et mindre antal nummererede flasker, som ved reservation sælges for 250 kr. stykket. Normalprisen forventes at blive 299 kr.

Kontaktperson:

Overassistent Helle Skyggebjerg
Hærens Officersskole
Mobil: 728 17771
E-mail: fak-ho-gse02@mil.dk

 

 

 

 

Aktuelt

Invitation til FN dag i Kastellet

Danmarks Veteraner og Veteranstøtten inviterer til markering af FN-dagen i Kastellet tirsdag den 24. oktober 2023 - en dag til ære for og anerkendelse af danske veteraner og deres pårørende. I år vil paraden særlig adressere hospitalsskibet M/S ”Jutlandias” hjemkomst...

På motorcykel til Sveriges østlige forpost

Nordic Veteran MC Tour 2023 var arrangeret af det svenske veteranforbund i september og gik til Gotland. Danmarks Veteraners MC Klub var med.  Gotland bærer på en fantastisk historisk arv, og på grund af krigen i Ukraine og spændingerne mellem NATO og Rusland, er øen...

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...