Hans Kongelige Højhed Prins Joachims Jule- og Nytårshilsen

Kære veteraner!

Danmarks Veteraner – herunder Veteranstøtten – gør en stor indsats for veteraner og deres pårørende. Det glæder mig at se Danmarks Veteraners samarbejde med andre veteraninitiativer, herunder ikke mindst landsforeningens vilje til at lede en fælles indsats for at sikre, at alle Rigsfællesskabets veteraner får den anerkendelse, som de fortjener og den ekstra støtte, som enkelte veteraner har behov for.

Det er en fornøjelse for mig at følge Landsforeningens, Veteranstøttens og de mange foreninger under Danmarks Veteraners høje aktivitetsniveau. Det gælder ikke mindst den meget synlige anerkendelse, som Danmarks Veteraner ved hjælp af parader og veteranstævner formidler til veteraner og pårørende i hele Rigsfællesskabet. Jeg ved, at både Landsforeningen og de lokale foreninger lægger megen energi i at gennemføre disse arrangementer. Det værdsætter jeg.

Danmarks Veteraner har i 2023 været den drivende kraft bag en værdig markering af afslutningen af hospitalsskibet Jutlandias sidste togt til Korea i oktober 1953. I har på den måde bidraget til at bevare og levendegøre historien om en af Danmarks første internationale humanitære indsatser. Bevarelsen af historien om Danmarks internationale militære, civile og humanitære indsatser er vigtige, idet netop historien om disse indsatser er med til at definere den enkelte veterans identitet og betydningen af Danmarks internationale indsats gennem mere 70 år.

Veteranstøttens frivillige yder en stor indsats, både ved arrangementer for veteraner, familier og pårørende, som ved en særlig indsats for udfordrede veteraner. Dette er med til at styrke fællesskabet mellem veteraner og det er med til at sikre, at udfordrede veteraner styrkes og forbliver en del af fællesskabet. Tak for indsatsen.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til over for jer veteraner at gentage min opfordring fra forrige år: “Gennem din personlige tilslutning til foreningen og dens engagement i veteransagen kan du både yde dit til og samtidig nyde godt af den store respekt, der står om Danmarks Veteraner.”

Jeg takker alle medlemmer af landsforeningen og i særdeleshed de mange ildsjæle, der sørger for, at alle foreningens tandhjul holdes intakte og velsmurte, som forudsætning for det daglige arbejde. Betydningen af en aktiv og levende forening kan næppe gentages for ofte, som grundlaget for et stærkt sammenhold, der omfatter både de ressourcestærke veteraner og pårørende, og de, for hvem en udsendelse efterfølgende har medført udfordringer.

Med mine bedste ønsker om en glædelig Jul og et godt Nytår til alle medlemmer af Danmarks Veteraner og jeres familier.

Venlig hilsen
Hans Kongelige Højhed
Prins Joachim
Protektor

Foto: Kongehuset

Aktuelt

Kanotur med Friluftsudvalget

Veteranstøtten inviterer igen veteraner med på kanotur. Det er muligt at tage sin kæreste eller ægtefælle og børn med på turen. Det er også muligt for veteraner at tage sine forældre med i stedet for - og det er også helt ok bare at tilmelde sig selv. Tag med på...

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...