Hvor go’ – HUGO

Også i år deltog Veteranstøtten med et hold til Hærvejsmarchen, hvilket vi for øvrigt har gjort siden 2008. Vi mødte fredag, dagen før marchen sættes i gang.

Det er altid herligt at sidde i Kaserne Hallen og vente på, at veteranerne dukker op, nogle har jeg aldrig set før, men på en eller anden måde er det ligesom at veteraner kan skelne veteraner, dette var også tilfældet.

Aldersmæssigt rangerede veteranerne fra 35 – 78 år og sjovt nok betyder alderen ikke så meget for veteraner, de kommer i snak lige fra start til mål. Snakken gik også under etableringen af sengelejet i en harpiksbefængt håndboldhal, man havde vel levet på feltfod engang, så det betød ingenting.

[ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end]

Efter installering i håndboldhallen tog vi ud til Rindsholm Kro, hvor vi dvælede i Mindelunden.
Veteranerne fik historien med, hvorfor Mindelunden ligger, hvor den ligger.
Det er altid godt, at få lidt historisk og kulturelt med hjem.

Efter hjemkomst til Paradepladsen, på den tidligere Viborg Kaserne, nød vi de tiltag og arrangementer som Komiteen for Hærvejsmarchen havde forskønnet ventetiden med, hærvejsmarchen startede først lørdag morgen klokken 0600.

Med os havde vi alderspræsidenten Hugo Strunge, der hvis han kunne marchere 2 x 20 km, ville kunne erhverve Hærvejsmarchmedaljen for 50. gang og det lykkedes, så hjertelig tillykke Hugo.  “Hvor go’ – HUGO”

0600 både lørdag og søndag drønede et kanonskud og derefter startede alle deltagere og kæmpede sig igennem de to dage i det skønne terræn omkring Viborg, især søndagen er skøn, her går marchen gennem den vestlige del af Viborg.

Efter hjemkomst søndag eftermiddag tog vi afsked, alle en stor oplevelse rigere

Forfatter
Carl Åkerlund

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...