Invitation til FN dag i Kastellet

Danmarks Veteraner og Veteranstøtten inviterer til markering af FN-dagen i Kastellet tirsdag den 24. oktober 2023 – en dag til ære for og anerkendelse af danske veteraner og deres pårørende.

I år vil paraden særlig adressere hospitalsskibet M/S ”Jutlandias” hjemkomst fra tredje og sidste togt den 16. oktober 1953, hvis udsendelse skete med Udenrigsministeriet som beslutningsmæssigt omdrejningspunkt. Den specifikke markering sker i et nærmere aftalt samarbejde mellem den Sydkoreanske Ambassadør i Danmark, Røde Kors i Danmark samt Danmarks Veteraner.

Alle er velkommen til at deltage allerede ved nedlæggelse af krans ved De Blå Baretters Mindesten klokken 11.00 – 11.15.

Der er indskrivning allerede fra klokken 09.00, hvis man er interesseret og har tid til at komme og have en hyggelig stund inden paraden.

TILMELDING ER NØDVENDIG OG SKAL SKE SENEST 20. OKTOBER. 

-> TRYK HER OG TILMELD DIG

Tidsplan:

Kl. 11.30 – 11.50                                    

 • Inviterede gæster ankommer og indtager plads i VIP-logen
 • Opstilling af veteraner og faner på paradepladsen
 • Hjemmeværnsorkester musicerer.

Kl. 12.00 – 13.15              

 • Honnørmodtager (minister) inspicerer paraden og lægger krans ved Monumentet
 • Øvrige VIP lægger kranse ved Monumentet
 • Velkomsttale v/ landsformanden for Danmarks Veteraner, Niels Hartvig Andersen
 • Hyldesttale til veteraner og deres pårørende ved Honnørmodtager
 • Tale ved Sydkoreas Ambassadør, HE Hyung Gil Kim og uddeling af diplomer.
 • Tale ved Generalsekretær, Anders Ladekarl, Røde Kors i Danmark
 • Dekorationer med Nordisk Veteran Medalje
 • Paraden afsluttes.

KL 13.15 – 14.45

 • Reception i Kastellet.

I den samlede ramme for dagens program indgår også muligheden for at besøge Informationscentret for Danmarks Internationale tjeneste siden 1948 (hvor der til formålet også er opstillet en mindre særudstilling vedr. M/S ”Jutlandia”).

Der er gratis bilparkering på Kirkepladsen i Kastellet. Adgang til Kastellet sker på dagen via Kongeporten.

Eventuelle spørgsmål sendes til acs@webmaster.dk

Aktuelt

Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både...

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...