Kanotur i Sveriges sydligste vildmark

Veteranstøtten inviterer igen veteraner med på kanotur til Sveriges sydligste vildmark. Det er muligt at tage sin kæreste eller ægtefælle og børn med på turen. Det er også muligt for veteraner at tage sine forældre med i stedet for – og det er også helt ok bare at tilmelde sig selv.

Turen går til Raslången som er en mindre hyggelig svensk sø, med masser af små kroge, øer m.m. som giver rig mulighed for en fantastisk tur i vildmarken. Hvis vejret tillader det, er der mulighed for at bade og fiske i søen.

Vi giver en grundig instruks i at padle kano inden vi begiver os afsted for at finde et egnet sted at slå lejr.

Turen er en hygge tur, med indlagt undervisning i f.eks. ildtænding uden lighter, primitiv madlavning, kort og kompas m.m. og der vil være rig mulighed for at hygge omkring bålet med de andre deltagere.

Der blev lavet en video fra turen sidste år som kan ses på Facebook via dette link 

Information

Antal pladser: Maks 16 deltagere.
Transport: Vi kører samlet i bus fra Københavns hovedbanegård til Raslången. Turen tager ca. 3 timer.
Afgang: Vi mødes torsdag d. 14 september kl. 09.30 ved Københavns hovedbanegård busholdeplads som ligger på Tietgensgade overfor DGI Byen.
Hjemkomst: Samme sted søndag d. 17 september kl. 1600.

Udstyr

Veteranstøtten sørger for alt mad på turen og du skal selv medbringe følgende:

 • Sovepose
 • Liggeunderlag
 • Tarp eller telt
 • Evt. hængekøje
 • Service
 • Drikkedunk
 • Kniv/Økse
 • Udstyr til personlig hygiejne.
 • Mygge spray / net


Guide
Jesper Hede som er ejer af Bushcraft.dk. Han holder bushcraft og friluftskurser og har bl.a. været konsulent for DR’s program ‘Alene i Vildmarken’.

Tilmelding

Starter d. 12. august kl. 1600 og fortsætter til holdet er fyldt op. Deltagere som ikke tidligere har været med på kanoture vil blive prioriteret.

Tilmelding sker ved at sende mail til: friluftsliv04@veteranstotten.dk og skal indeholde følgende informationer:

 • Navn og alder.
 • Veterankort nummer.
 • Deltagende pårørende og deres alder.

Spørgsmål til turen rettes til turlederen Per og det er til samme mailadresse som tilmeldingen.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...