Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både begyndere og garvede.

—- DER ER STOP FOR ANSØGNINGER 06.12.2023 —

Ugen giver dig en grundig introduktion til færdsel og friluftsliv på vinterfjeld, samt valg af udstyr og viden om turplanlægning. Vi har base på en gammel norsk fjeldstue og starter med undervisning i skiteknik så alle bliver fortrolige med fjeldskiene hvorefter vi bevæger os ud på længere ture på fjeldet inklusiv en overnatning i telt eller shelter.

Turen går til Kvam Fjell syd for Rondane nationalpark som er et let kuperet terræn med masser af gran-, fyr- og birkeskov, samt højfjeld. Terrænet er generelt blødt og rullende, og det er nemt at færdes i. Efter turen har du fået ny viden om fjeldsikkerhed, turplanlægning, termoregulering og orientering, så du trygt kan begive dig ud på nye eventyr på egen hånd.

Turen er for dig, der er vild med vinter, men du behøver ingen erfaring med at gå på ski for at komme med. Du skal dog være vant til at være fysisk aktiv og kunne gå med rygsæk i kuperet terræn. Der vil komme vrid i forbindelse med fald i det ujævne terræn så du skal ikke have gamle skader i knæ og fødder som nemt går op igen.

Information

Antal pladser: Maks 8 deltagere.
Transport: Vi kører samlet i minibus fra Københavns lufthavn til Kvam Fjell i Norge. Turen tager ca. 11 timer incl. pauser.
Afgang: Vi mødes søndag d. 28 januar kl. 0900 ved Københavns lufthavn. nærmere info om køreturen tilgår.
Hjemkomst: Samme sted lørdag d. 3 februar kl. ca. 1800.

Program

Søndag: Afrejse fra København
Mandag: Skiteknik og gennemgang af udstyr og mad
Tirsdag: Skiteknik, teori om sikkerhed og skred
Onsdag: Skirutinering og turplanlægning
Torsdag: Tur på fjeldet og overnatning i telt eller shelter
Fredag: Hjemkomst fra tur og afslutningsmiddag
Lørdag: Hjemrejse meget tidligt om morgenen

Udstyr

Veteranstøtten sørger for ski, stave og skistøvler + alt mad på turen. Du skal selv medbringe eget friluftstøj, sovepose, liggeunderlag og rygsæk. Pakkeliste tilgår.

Pris

Der er en egenbetaling pr. veteran på 1000 kr.

 

Hvis du af anden årsag har brug for at komme i kontakt med Friluftsudvalget er det på: friluftsliv@veteranstotten.dk

Aktuelt

Kanotur med Friluftsudvalget

Veteranstøtten inviterer igen veteraner med på kanotur. Det er muligt at tage sin kæreste eller ægtefælle og børn med på turen. Det er også muligt for veteraner at tage sine forældre med i stedet for - og det er også helt ok bare at tilmelde sig selv. Tag med på...

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...