Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både begyndere og garvede.

—- DER ER STOP FOR ANSØGNINGER 06.12.2023 —

Ugen giver dig en grundig introduktion til færdsel og friluftsliv på vinterfjeld, samt valg af udstyr og viden om turplanlægning. Vi har base på en gammel norsk fjeldstue og starter med undervisning i skiteknik så alle bliver fortrolige med fjeldskiene hvorefter vi bevæger os ud på længere ture på fjeldet inklusiv en overnatning i telt eller shelter.

Turen går til Kvam Fjell syd for Rondane nationalpark som er et let kuperet terræn med masser af gran-, fyr- og birkeskov, samt højfjeld. Terrænet er generelt blødt og rullende, og det er nemt at færdes i. Efter turen har du fået ny viden om fjeldsikkerhed, turplanlægning, termoregulering og orientering, så du trygt kan begive dig ud på nye eventyr på egen hånd.

Turen er for dig, der er vild med vinter, men du behøver ingen erfaring med at gå på ski for at komme med. Du skal dog være vant til at være fysisk aktiv og kunne gå med rygsæk i kuperet terræn. Der vil komme vrid i forbindelse med fald i det ujævne terræn så du skal ikke have gamle skader i knæ og fødder som nemt går op igen.

Information

Antal pladser: Maks 8 deltagere.
Transport: Vi kører samlet i minibus fra Københavns lufthavn til Kvam Fjell i Norge. Turen tager ca. 11 timer incl. pauser.
Afgang: Vi mødes søndag d. 28 januar kl. 0900 ved Københavns lufthavn. nærmere info om køreturen tilgår.
Hjemkomst: Samme sted lørdag d. 3 februar kl. ca. 1800.

Program

Søndag: Afrejse fra København
Mandag: Skiteknik og gennemgang af udstyr og mad
Tirsdag: Skiteknik, teori om sikkerhed og skred
Onsdag: Skirutinering og turplanlægning
Torsdag: Tur på fjeldet og overnatning i telt eller shelter
Fredag: Hjemkomst fra tur og afslutningsmiddag
Lørdag: Hjemrejse meget tidligt om morgenen

Udstyr

Veteranstøtten sørger for ski, stave og skistøvler + alt mad på turen. Du skal selv medbringe eget friluftstøj, sovepose, liggeunderlag og rygsæk. Pakkeliste tilgår.

Pris

Der er en egenbetaling pr. veteran på 1000 kr.

 

Hvis du af anden årsag har brug for at komme i kontakt med Friluftsudvalget er det på: friluftsliv@veteranstotten.dk

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...