Mindfulness for veteraner i Ringsted

Veteraner med efterreaktioner kan have god gavn af mindfulness. Derfor tilbyder Veterancentret hen over foråret mindfulness til de sjællandske veteraner.

Påtrængende erindringer, forhøjet alarmberedskab og forsøg på at undgå de ting, der skaber ubehag, er nogle af de følger, som veteraner med efterreaktioner kan opleve. Flere veteraner oplever, at de bliver bedre til at håndtere deres efterreaktioner ved at lære mindfulness. Derfor tilbyder Veterancentret undervisning i mindfulness hen over foråret.
”Vores gruppetilbud er rettet mod de veteraner, der oplever senfølger af deres udsendelse. Det kan være alt lige fra forskellige stresstilstande til depressionssymptomer. Det kan også være, at veteraner bliver uhensigtsmæssigt irriteret eller opfarende. Forløbet har til formål at lære veteranen nye og mere hjælpsomme måder at håndtere deres efterreaktioner på.” siger militærpsykolog Nikolai Andersen fra Veterancentret.

Hjemmearbejde
Undervisningen foregår i en gruppe, der mødes otte gange. Det er en militærpsykolog, der står for meditationsøvelserne og de teoretiske oplæg.
”Veteranen skal forpligte sig på et stabilt fremmøde og en times hjemmearbejde dagligt, hvor vedkommende arbejder selvstændig med det forskellige mindfulnessteknikker, vi underviser i,” siger Nikolai Andersen.

Gruppen begynder forventeligt den 2. april klokken 11. i Veterancentret i Ringsted. Interesserede kan henvende sig til militærpsykolog Nikolai Andersen på mail: vetc-mpa401@mil.dk.

Mindfulness ved Veterancentret

  • Tilbuddet er baseret på MBCT (Mindfulness Baseret Cognitiv Terapi) og er et gratis tilbud.
  • Der er begrænset antal deltagere på holdet.
  • Forud for opstart i gruppen skal du deltage i en forsamtale, hvor vi afstemmer forventninger til og målafklaring af at deltage i mindfulnessgruppen.
  • Vi forventer et stabilt fremmøde, ligesom du også skal forvente omkring en times daglig hjemmearbejde, hvor du selvstændigt arbejder med diverse mindfulnessteknikker via downloadede lydfiler til din smartphone.

Aktuelt

Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både...

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...