Naturweekender for tidligere udsendte og deres familier

Hvad går det ud på?

Naturweekenderne er ment som en time-out, et energi-boost, en stund for refleksion og catching up og måske etablering af nye netværk. Vi skaber rammen i naturen, så I alene, med venner eller som familie kan prøve kræfter med sjove og udfordrende aktiviteter. Og selvfølgelig også få hygget. Aktiviteterne jagtoplevelser, mad over bål / jordovn, hestekontakt, og hvad vi ellers finder på i naturen. Du kan både deltage som veteran, partner, barn, søskende eller som forælder.

heste

Økonomisk er weekenderne støttet af Forsvarets 10 mill. kr. pulje og Veteranstøtten, som også betaler for medlemskab af foreningen Redirect (medlemskab kræves af forsikringsmæssige grunde).

Naturweekenderne drives udelukkende af frivillige, med hver deres ekspertise og interesseområde.

Det er derfor gratis at deltage.

Sted

7.-9. oktober:                      Randers – Hestekontakt, Jagtoplevelser & Yoga (tilmeldingsfrist 23.sep.)

29.-31. oktober:                 Randers – Hestekontakt, Jagtoplevelser & Yoga (tilmeldingsfrist 2.okt.)

Vores forventninger til dig

Vi har lagt et program for weekenden, men du vælger selv, hvad og hvor meget du vil deltage i. Der er en forventning om, at du hjælper til med de praktiske, dagligdags opgaver, som gør, at lejren fungerer. Du vælger fuldstændig selv hvor social, du ønsker at være. Og vi hjælper gerne med at finde gode steder i naturen til ene-tid.

Hvad er det og hvad er det ikke?

  • Det er ikke behandling. Skulle det ske, at oplevelserne sætter en proces i gang hos dig eller familien, har vi et akut beredskab, og hvis reaktionen kommer bagefter, har vi et professionelt netværk til at tage vare på Jer.
  • Jagtoplevelserne betyder ikke, at du må tage våben med og selv gå på jagt. Du får en oplevelsesbaseret introduktion til, hvad jagt er (ved Danmarks Jægerforbund), og du får mulighed for at ledsage en jæger på jagt (riffel eller bue). Det er også muligt blot at sidde i et skydetårn selv eller med familiemedlemmer og opleve naturen.
  • Yoga er for både mænd, kvinder og børn. Det er temmelig udfordrende både fysisk og mentalt, og kan have en positiv effekt på såvel PTSD som almindelig stress, angst og depression. Og så øger det samtidig både udholdenhed og muskelstyrke.
  • Hestekontakt er ikke ridning. Al kontakt foregår fra jorden. Sessioner formidles af hesteassisteret terapeut eller psykolog samt hestespecialist (EAGALA metoden), men man kan også bare få lov til at hænge ud med hestene efter aftale.

Tilmelding

Hvilken naturweekend tilmelder du dig?  

 

 

Navn og alder på tilmeldte:

 

 

 

 

 

 

Kontaktinformationer

(mobil og e-mail)

 

 

 

Særlige behov  

 

 

 

Spørgsmål / kommentarer  

 

 

 

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Aletha på 4084 3980 eller aletha@drivenbynature.dk

Se mere på: drivenbynature.dk/redirect.html

Aktuelt

Invitation til FN dag i Kastellet

Danmarks Veteraner og Veteranstøtten inviterer til markering af FN-dagen i Kastellet tirsdag den 24. oktober 2023 - en dag til ære for og anerkendelse af danske veteraner og deres pårørende. I år vil paraden særlig adressere hospitalsskibet M/S ”Jutlandias” hjemkomst...

På motorcykel til Sveriges østlige forpost

Nordic Veteran MC Tour 2023 var arrangeret af det svenske veteranforbund i september og gik til Gotland. Danmarks Veteraners MC Klub var med.  Gotland bærer på en fantastisk historisk arv, og på grund af krigen i Ukraine og spændingerne mellem NATO og Rusland, er øen...

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...