Naturweekender for tidligere udsendte og deres familier

Hvad går det ud på?

Naturweekenderne er ment som en time-out, et energi-boost, en stund for refleksion og catching up og måske etablering af nye netværk. Vi skaber rammen i naturen, så I alene, med venner eller som familie kan prøve kræfter med sjove og udfordrende aktiviteter. Og selvfølgelig også få hygget. Aktiviteterne jagtoplevelser, mad over bål / jordovn, hestekontakt, og hvad vi ellers finder på i naturen. Du kan både deltage som veteran, partner, barn, søskende eller som forælder.

heste

Økonomisk er weekenderne støttet af Forsvarets 10 mill. kr. pulje og Veteranstøtten, som også betaler for medlemskab af foreningen Redirect (medlemskab kræves af forsikringsmæssige grunde).

Naturweekenderne drives udelukkende af frivillige, med hver deres ekspertise og interesseområde.

Det er derfor gratis at deltage.

Sted

7.-9. oktober:                      Randers – Hestekontakt, Jagtoplevelser & Yoga (tilmeldingsfrist 23.sep.)

29.-31. oktober:                 Randers – Hestekontakt, Jagtoplevelser & Yoga (tilmeldingsfrist 2.okt.)

Vores forventninger til dig

Vi har lagt et program for weekenden, men du vælger selv, hvad og hvor meget du vil deltage i. Der er en forventning om, at du hjælper til med de praktiske, dagligdags opgaver, som gør, at lejren fungerer. Du vælger fuldstændig selv hvor social, du ønsker at være. Og vi hjælper gerne med at finde gode steder i naturen til ene-tid.

Hvad er det og hvad er det ikke?

  • Det er ikke behandling. Skulle det ske, at oplevelserne sætter en proces i gang hos dig eller familien, har vi et akut beredskab, og hvis reaktionen kommer bagefter, har vi et professionelt netværk til at tage vare på Jer.
  • Jagtoplevelserne betyder ikke, at du må tage våben med og selv gå på jagt. Du får en oplevelsesbaseret introduktion til, hvad jagt er (ved Danmarks Jægerforbund), og du får mulighed for at ledsage en jæger på jagt (riffel eller bue). Det er også muligt blot at sidde i et skydetårn selv eller med familiemedlemmer og opleve naturen.
  • Yoga er for både mænd, kvinder og børn. Det er temmelig udfordrende både fysisk og mentalt, og kan have en positiv effekt på såvel PTSD som almindelig stress, angst og depression. Og så øger det samtidig både udholdenhed og muskelstyrke.
  • Hestekontakt er ikke ridning. Al kontakt foregår fra jorden. Sessioner formidles af hesteassisteret terapeut eller psykolog samt hestespecialist (EAGALA metoden), men man kan også bare få lov til at hænge ud med hestene efter aftale.

Tilmelding

Hvilken naturweekend tilmelder du dig?  

 

 

Navn og alder på tilmeldte:

 

 

 

 

 

 

Kontaktinformationer

(mobil og e-mail)

 

 

 

Særlige behov  

 

 

 

Spørgsmål / kommentarer  

 

 

 

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Aletha på 4084 3980 eller aletha@drivenbynature.dk

Se mere på: drivenbynature.dk/redirect.html

Aktuelt

Kanotur med Friluftsudvalget

Veteranstøtten inviterer igen veteraner med på kanotur. Det er muligt at tage sin kæreste eller ægtefælle og børn med på turen. Det er også muligt for veteraner at tage sine forældre med i stedet for - og det er også helt ok bare at tilmelde sig selv. Tag med på...

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...