Nordic Veterans MC Tour 2019

Nordic Tour (forkortelsen for Nordic Veterans MC Tour) er, efter starten i Danmark i 2017, nu blevet en fast årlig tilbagevendende begivenhed.

Turen afvikles på skift mellem de 4 Nordiske lande, og turen var denne gang kommet til Sverige. Hvert land har 10 tildelte pladser (vi fik dog doneret en ekstra plads af vore Finske venner, så Danmark stillede med 11 deltagere), og det fælles kendetegn – udover veterankort og mc – er at ingen bærer rygmærker/klubveste på turen.

De Danske deltagere blev udtaget efter følgende kriterier:

1.: have deltaget i mindst én af Veteranstøttens nationale mc ture sidste år.

2.: have arrangeret en af Veteranstøttens nationale mc ture sidste år.

3.: have gennemført Veteranstøttens køretekniske kursus i foråret 2019.

Deltagerne fordelte sig aldersmæssigt fra 30-65 år og kørte på mc´er af forskellige mærker og motorstørrelser.

Touren startede med at alle lande mødtes I Skøvde og blev indkvarteret på kasernen der. Efter information blev der minglet og sparket dæk. Dagen efter startede selve turen opdelt i 3 grupper, som alle blev ledet af en Road Captain. Hver dag blev vi indkvarteret på en ny kaserne på 10-12 mands stuer i køjesenge. Mange af os havde glemt hvor hyggeligt det var…Men efter daglige køreture med spændende indslag og besøg på museer og seværdigheder sov alle nu både trygt og godt.

Vi havde uendeligt mange spændende oplevelser undervejs bl.a skulle vi på et tidspunkt krydse et vandløb med bilfærge. Vi holdt alle og ventede, klar til at komme ombord, men intet skete… Pludselig kom en Black Hawk helikopter bragende over trætoppene og leverede en flot opvisning lige over vores hoveder inden den landede på en mark ved siden af. Herefter var der rundvisning og fortælling af besætningen – og færgen sejlede ingen steder, for deres kaptajn og besætning var også oppe og se helikopter! Da vi så endelig kom ombord på færgen begyndte den så også at sejle opvisning med snurreture og sidelæns sejlads – der var ikke et øje tørt da kaptajnen fik forklaret at han selv var veteran!

I det hele taget blev der ikke sparet på store oplevelser fra vore gæstfrie Svenske værter, landskamp på militære off-roadere (Finland vandt), vi fik set og hørt om alle former for militært isenkram fra 1200 tallet og frem til dags dato, set og smagt på svensk storslået natur og mad, og det hele kulminerede da vi var inviteret med til den Svenske nationale Veterandag i Stockholm d. 29 maj. Det var ganske enkelt overvældende flot med den Svenske konge og kronprins, statsminister, forsvarsminister og Forsvarschef og med tusindvis af veteraner som deltagere. Forsvarschefen gav sig tid til at skridte vores front af og uddelte Nordic Tour mønten ud til deltagerne af touren.

Vi afholdt selvfølgelig en festlig afslutningsaften for tourens deltagere og de svenske hjælpere. Her havde vi i ugens løb lavet en indsamling til at få sejlet vores Finske kammerat Eero ned til Stockholm så han kunne mødes med os. Eero var den uheldige kører som mistede et ben i en ulykke på touren i Norge sidste år. Han sidder nu i kørestol, men humøret var i topform og gensynsglæden var stor fra alle sider. En anden deltager som mange stadig husker med stor glæde fra touren i Danmark i 2017 var Einar Rubach fra Norge. Einar og hans bror var begge med i Danmark, og stod med fantastisk humør for næsten al underholdning hver aften i Danmark. Siden er Einar blevet ramt af sygdom der har lænket ham til en kørestol, men hvad gør man så – jo, broderen udstyrer en 3 hjulet Harley med en trailer til opbevaring af kørestol, og læsser Einar bagpå cyklen og deltager, det var fantastisk dejligt at se dem begge igen. Og sådan var det med mange deltagere, en hel del var ikke kommet umærkede hjem, men iblandt gode venner og gamle kollegaer var der tryghed og forståelse som kendetegner det helt særlige bånd der hver gang knyttes blandt nye og gamle deltagere.

Finland er i fuld gang med planlægningen af turen næste år, så hvis du har fået mod på at få muligheden for at deltage så kom med på en af Veteranstøttens mc ture senere i år.

 

[ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end][/ezcol_1quarter_end] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end][/ezcol_1quarter_end] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end][/ezcol_1quarter_end]

 

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...