Ny Veteran Cafe i Randers

Ny café for tidligere udsendte, samt deres pårørende, åbner den 7. oktober 2016 i Frivillighedens Hus (Kirketorvet 2A, Randers). Bag idéen til cafeen står fire veteraner: Jesper Bahnsen , Nils Jakobsen, Jimmi Wittenhoff og Bo Møller, som ønsker at skabe et lokalt netværk for veteraner. Cafeen holder åben hver fredag mellem 14 og 18.

”Veteran Cafeen” henvender sig til alle, som har været udsendt: sundhedspersonale, politi, nødhjælpsarbejdere, militært personel mv. samt deres pårørende. Cafeen drives, uden offentlige midler, af frivillige og er tænkt som et frirum uden nogen form for binding til det offentlige system. Et sted hvor der ikke bliver registreret eller betales kontingent. Caféen er ikke et tilbud om behandling, men der er et stort ønske om at hjælpe, hvor man kan.

Behov for Veteran Café

Motivationen for at starte cafeen har Jesper, Nils, Jimmi og Bo, fået fordi de kan se et behov, som ikke bliver opfyldt. Målet er at skabe et lokalt netværk, som kan støtte op om den enkelte veteran eller pårørende, samt styrke relationer og ressourcer. Målgruppen er de over 500 veteraner i Randers kommune samt deres pårørende.

Åbent hus d. 7. oktober 2016

Fredag d. 7. oktober kl. 14:00-18:00 bydes der for første gang indenfor i Veteran Cafeen. Alle interesserede er velkommen til at kigge forbi. Der vil være frisk kaffe på kanden og lidt kage, samt mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere på projektet.

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.