Presseklip for Veteraner, uge 39/2017

Presseklip indsamlet i ugen 25. september – 1. oktober 2017


Opsamling (presseklip der ikke blev fanget i søgningen)


Soldat i opråb til Danmark: Vi skal byde flygtninge velkommen og give dem deres stolthed tilbage

Kilde: politiken.dk, 20. september 2017

Det var vinteren 1992-93, og krigen i det tidligere Jugoslavien krævede sine ofre. FN blev sat ind for at sikre freden. Men der var ingen fred.
Vi soldater var i et område, der var kendt for umenneskelig råhed: Krajina-området i Kroatien. Serberne, som havde overtaget, viste ingen nåde. Flere gange søgte flygtninge vores beskyttelse ved lejren. Ordren var, at vi ikke måtte blande os – heller ikke selv om de kom med friske skudsår og bad for deres liv.


Eksemplerne står i kø

Kilde: JydskeVestkysten, 25. september 2017

Dobbeltdrabsdagen i Randers mod den 43-årige krigsveteran Lars Kragh er ekstrem, fordi det var hans forældre, han dræbte og efterføgende i fem dage kørte rundt med ligene af i sin bil, og fordi drabene var makabre og udført med økse og med voldsom kraft. Men det er ikke enestående, at krigsveteraner ender i endog alvorlige forbrydelser. Det viser tilfældige nedslag i den seneste halve snes års nyhedsstrøm.


Mere hjælp til veteranerne

Kilde: fyens.dk, 25. september 2017

Med krigen i Irak i begyndelsen af 00’erne som undtagelse har der været både bred politisk og bred folkelig opbakning til de militære operationer, Danmark har deltaget i ude i den store verden. Og der er stadig forståelse for, at Danmark skal bidrage militært i det vestlige demokratis tjeneste, når det giver mening.


Styrk indsatsen for vore veteraner

Kilde: Herning Folkeblad, 26. september 2017

5. september var det den officielle flagdag for Danmarks udsendte. De blev hædret og fejret på rådhuset, som de i allerhøjeste grad har fortjent. Flagdagen for Danmarks udsendte er en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder. Men det er ikke kun på flagdagen, vi skal anerkende vores veteraner. Vi skylder dem, at vi også i hverdagen støtter og hjælper dem endnu bedre end tilfældet er nu.


Engageret socialkonsulent til nyetableret forsorgshjem § 110 for krigsveteraner i Nr. Broby på Fyn (Jobannonce)

Kilde: Jobindex, 26. september 2017

Brænder du for at arbejde helhedsorienteret og med mulighed for at præge indhold og rammer i et nytænkende og nyetableret tilbud for veteraner ramt af hjemløshed, PTSD og deraf følgende problemstillinger – så er du måske vores nye kollega!


Studentermedhjælper til Veterancentret i Ringsted (Jobannonce)

Kilde: Job i staten, 26. september 2017

Læser du til psykolog eller anden relevant studieretning? Søger du mulighed for at træne dine kompetencer fra studiet? Så er stillingen som studentermedhjælper ved Militærpsykologisk afdeling under Veterancentret i Ringsted lige noget for dig.


Veteran anbringes på ubestemt tid efter forældredrab

Kilde: Fyens.dk, 27. september 2017

En 43-årig veteran er onsdag idømt anbringelse på ubestemt tid for at have slået sine forældre ihjel med en økse i sommeren 2016.
Det har Retten i Randers afgjort.
Retten har besluttet, at anbringelsen skal ske på Sikringsafdelingen i Slagelse. Det er en særligt sikret institution for kriminelle, der vurderes at være sindssyge og farlige for deres omgivelser.


Bevilling til veteraner 

Kilde: Ugeavisen.dk, 27. september 2017

Formanden for Danmarks Veteraner, ­Kronjylland, Knud ­Spangsø, har en god nyhed: fra den statslige såkaldte 10 millioner kroners-pulje har foreningen modtaget et beløb, som vil gøre det muligt at fore­tage en udflugt til Langelands­fortet lørdag 7. oktober.


Kronprins Frederik støtter krigsveteraner i nyt tv-program

Kilde: Nordjyske, 29. september 2017

Over 32 dage skal 9 danske krigsveteraner krydse 400 kilometer af den benhårde og barske grønlandske havis.
Skuespilleren Lars Brygmann følger sammen med et tv-hold og et ressourcehold bestående af blandt andet fysioterapeuter veteranerne, og rejsen er blevet til programmet “Brygmann og krigsveteranerne”, der får premiere den 8. oktober på Kanal 5.


Ny veteranpakke er selve problemet (Debatindlæg)

Kilde: Jyllands-Posten, 29. september 2017

Jeg var som veteran selv med til flagdagen den 5. september, da politikerne med stolthed i stemmen meldte ud, at nu var der en løsning på de mange afviste sager omhandlende ptsd-ramte veteraner. Men der var ikke meget glæde at spore blandt dem, jeg stod med. Tværtimod kiggede vi på hinanden og rystede på hovederne, for vi vidste godt, hvad problemet var med det forslag, der blev fremlagt.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...