På motorcykel til Sveriges østlige forpost

Nordic Veteran MC Tour 2023 var arrangeret af det svenske veteranforbund i september og gik til Gotland. Danmarks Veteraners MC Klub var med. 

Gotland bærer på en fantastisk historisk arv, og på grund af krigen i Ukraine og spændingerne mellem NATO og Rusland, er øen igen blevet et fokusområde for det svenske forsvar.

Den danske deltagelse var arrangeret af Danmarks Veteraners MC Klub i samarbejde med Veteranstøtten og Veterancentret, og der var 9 danske veteraner med på turen.

Deltagerne mødtes mandag i hhv. Frederikshavn og Helsingør, hvor vi sejlede til Sverige og kørte til Oskarshamn.

Fra Oskarshamn tog vi færgen til Visby, hvor vi mødte de svenske arrangører og blev indkvarteret.

Gotland med lokal guide og Road Captain

Onsdag til fredag blev brugt på køreture på Gotland, blandt andet til Gotlands Forsvarsmuseum og øen Fårø. Fårø er gammelt svensk øvelsesområde, og har været lukket land for alle udlændinge indtil 1998.

Svenskerne havde allieret sig med Henrik, en lokal veteran og tjenestegørende ved Gotlands Regiment, der var ”Road Captain” hele ugen, og viste os rundt på øen.

Henrik var vokset op på Gotland, og kendte alle historier og små veje, så hele ugen var fyldt med både gode køreoplevelser og personlige fortællinger om livet på øen.

Den sidste aften underskrev deltagerne fra de tre NATO lande – Danmark, Norge og Finland – et NATO flag. Flaget overrakte vi til Henrik, og bad ham om at give den til lokale regimentschef som en lille velkomstgave til Sverige, der forhåbentlig snart bliver fuldgyldigt NATO medlem.

Visby og Pippi Langstrømpe

Hovedbyen på Gotland er Visby. Visby er en historisk handelsby med en fantastisk gammel bykerne. De fleste danskere vil nok kunne genkende lidt af den, for det er også her Pippi Langstrømpe serien er blevet optaget. Faktisk er Pippi Langstrømpes hus den gamle forvalterbolig for Visbys kaserne.

Allerede fra dag ét blev Henrik spurgt, om han ville tage os forbi Pippis hus. Det ville han godt, på én betingelse – at Magnar fra Norge skulle have Pippi Langstrømpe fletninger på. De blev skaffet ved dansk / svensk samarbejde, og resten af turen blev de orange fletninger ved med at dukke op på Magnars hoved i tide og utide, til stor glæde for resten af deltagerne.

Lørdag blev brug på en guidet tur i Visby, hvor vi både blev præsenteret for byens historie og et par af de steder, Pippi Langstrømpe serien blev optaget. Efter turen blev der lagt blomster ved mindestenene for de gotlandske veteraner.

Lørdag aften blev brugt sammen med svenske veteraner i Visby, der var på Gotland for at spille golf.

Søndag tidlig morgen kørte deltagerne sammen til færgen og fulgtes til Jønkøbing, hvor vi skiltes mod hhv. Gøteborg og Helsingborg og færgerne hjem til Danmark efter en fantastisk uge.

Nordic Veteran MC Tour

Formålet med Nordic Veteran MC Tour er, at vise sammenholdet mellem veteraner i hele norden og skabe oplevelser for veteraner. Nordic Veteran MC Tour går på skift mellem de fire nordiske land – Norge, Danmark, Sverige og Finland.

Se video fra turen: 

På turene deltager 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande. Turene kombinerer motorcykelture med forskellige oplevelser på vejen – gerne dem man ikke får som turist.

Turen arrangeres fra dansk side af Danmarks Veteraners MC Klub, men er åben for alle veteraner med en motorcykel.

Meld dig ind her.

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...