På motorcykel til Sveriges østlige forpost

Nordic Veteran MC Tour 2023 var arrangeret af det svenske veteranforbund i september og gik til Gotland. Danmarks Veteraners MC Klub var med. 

Gotland bærer på en fantastisk historisk arv, og på grund af krigen i Ukraine og spændingerne mellem NATO og Rusland, er øen igen blevet et fokusområde for det svenske forsvar.

Den danske deltagelse var arrangeret af Danmarks Veteraners MC Klub i samarbejde med Veteranstøtten og Veterancentret, og der var 9 danske veteraner med på turen.

Deltagerne mødtes mandag i hhv. Frederikshavn og Helsingør, hvor vi sejlede til Sverige og kørte til Oskarshamn.

Fra Oskarshamn tog vi færgen til Visby, hvor vi mødte de svenske arrangører og blev indkvarteret.

Gotland med lokal guide og Road Captain

Onsdag til fredag blev brugt på køreture på Gotland, blandt andet til Gotlands Forsvarsmuseum og øen Fårø. Fårø er gammelt svensk øvelsesområde, og har været lukket land for alle udlændinge indtil 1998.

Svenskerne havde allieret sig med Henrik, en lokal veteran og tjenestegørende ved Gotlands Regiment, der var ”Road Captain” hele ugen, og viste os rundt på øen.

Henrik var vokset op på Gotland, og kendte alle historier og små veje, så hele ugen var fyldt med både gode køreoplevelser og personlige fortællinger om livet på øen.

Den sidste aften underskrev deltagerne fra de tre NATO lande – Danmark, Norge og Finland – et NATO flag. Flaget overrakte vi til Henrik, og bad ham om at give den til lokale regimentschef som en lille velkomstgave til Sverige, der forhåbentlig snart bliver fuldgyldigt NATO medlem.

Visby og Pippi Langstrømpe

Hovedbyen på Gotland er Visby. Visby er en historisk handelsby med en fantastisk gammel bykerne. De fleste danskere vil nok kunne genkende lidt af den, for det er også her Pippi Langstrømpe serien er blevet optaget. Faktisk er Pippi Langstrømpes hus den gamle forvalterbolig for Visbys kaserne.

Allerede fra dag ét blev Henrik spurgt, om han ville tage os forbi Pippis hus. Det ville han godt, på én betingelse – at Magnar fra Norge skulle have Pippi Langstrømpe fletninger på. De blev skaffet ved dansk / svensk samarbejde, og resten af turen blev de orange fletninger ved med at dukke op på Magnars hoved i tide og utide, til stor glæde for resten af deltagerne.

Lørdag blev brug på en guidet tur i Visby, hvor vi både blev præsenteret for byens historie og et par af de steder, Pippi Langstrømpe serien blev optaget. Efter turen blev der lagt blomster ved mindestenene for de gotlandske veteraner.

Lørdag aften blev brugt sammen med svenske veteraner i Visby, der var på Gotland for at spille golf.

Søndag tidlig morgen kørte deltagerne sammen til færgen og fulgtes til Jønkøbing, hvor vi skiltes mod hhv. Gøteborg og Helsingborg og færgerne hjem til Danmark efter en fantastisk uge.

Nordic Veteran MC Tour

Formålet med Nordic Veteran MC Tour er, at vise sammenholdet mellem veteraner i hele norden og skabe oplevelser for veteraner. Nordic Veteran MC Tour går på skift mellem de fire nordiske land – Norge, Danmark, Sverige og Finland.

Se video fra turen: 

På turene deltager 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande. Turene kombinerer motorcykelture med forskellige oplevelser på vejen – gerne dem man ikke får som turist.

Turen arrangeres fra dansk side af Danmarks Veteraners MC Klub, men er åben for alle veteraner med en motorcykel.

Meld dig ind her.

Aktuelt

Veteranstøttens VETCAMP 2024

Veteranstøtten gentager succesen med VETCAMP på Lanzarote i et samarbejde med KrogagerFonden og Club La Santa. VETCAMP 2024 gennemføres på Lanzarote i perioden 15. – 22. NOV 2024. VETCAMP 2024 giver dig en unik mulighed for at komme i gang igen gennem en lang række...

Fribilletter til Opera Hedeland

Så er det nu, der kan bestilles billetter til årets forestilling i Opera Hedeland. Billetterne er til 9. august 2024 og kun 9. august 2024 Billetterne fordeles efter ”først til mølle princippet”, så udfyld formularen nederst på siden og tryk på SEND. Efterfølgende vil...

Veterankommando til Flagdag d. 5. september i København

Kære veteran Den 5. september fejrer Danmark vores udsendte med markeringer nationalt og lokalt i kommunerne. Du har som tidligere udsendt mulighed for at deltage i den nationale markering i København ved at indgå i Danmarks Veteraners særlige veterankommando. Hvis du...

Ændring af våbenloven

Ved medlem af Hovedbestyrelsen Birger Kjer Hansen Med virkning fra 1. juli 2024 har Folketinget i det sene forår vedtaget nogle ændringer af våbenloven, der især betyder følgende: Personer, der har begået grove lovovertrædelser eller er meddelt tilhold, opholdsforbud...

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Danmarks Veteraner i Hjernekassen på P1

Landsformand Carsten Rasmussen har været i Hjernekassen sammen med veteranen Mads for at tale med Peter Lund Madsen om det at være udsendt. Lyt her: