Presseklip for Veteraner, uge 33/2021

Presseklip indsamlet i ugen 16. – 22. august 2021

Veteran: ‘Jeg ved godt, at vores statsminister siger, at det ikke var forgæves, men den krig var ikke menneskelivene værd’

Kilde: dr.dk, 16. august 2021

– Hvad det er for nogle følelser, jeg sidder med? Det er skam. Det er der ingen tvivl om. En følelse af komplet skam.
– Jeg skammer mig over, at vi på den måde trækker stikket.
– Jeg skammer mig over, at vi ikke får sørget ordentligt for de folk, der hjalp os dernede.
– Og så skammer jeg mig en hel del over, at vores politikere til stadighed ikke vil indrømme, at det her var en komplet fejltagelse.
Meldingen er klar og sagt uden tøven fra Martin Mann, dagen efter at talibanske styrker indtog den afghanske hovedstad, Kabul, og cementerede, at Afghanistan igen er under Talibans kontrol.


Psykolog til veteraner: Hold øje med hinanden – og jer selv

Kilde: sn.dk, 16. august 2021

De seneste dages kollaps i Afghanistan og Talibans tilbagevenden til magten efter 20 års vestlig tilstedeværelse vil i den grad udfordre nogle danske veteraners billede af at det har nyttet, at de har sat eget liv og helbred på spil. Og måske endda kommet hjem med ar på krop og sjæl.


Veteraner og flygtninge fra Afghanistan – de har brug for dig!

Kilde: sn.dk, 16. august 2021

Jeg har en underlig smag i munden. Det har været en underlig dag. I morges (i sidste uge, red.) fik jeg at vide, at Feyzabad i Afghanistan var faldet til Taliban. Det er nu 16 år siden, jeg som soldat var i Feyzabad. På en måde er det længe siden, men samtidig står oplevelserne i Afghanistan utroligt klart på nethinden.


Veterancenter indkalder fagfolk til at hjælpe Afghanistan-soldater

Kilde: Kristeligt Dagblad, 16. august 2021

Mens Taliban gradvist overtager magten i Afghanistan, har Veterancenteret under Forsvaret særligt fokus på danske Afghanistan-veteraner.


Ny soldaterhjemsleder og velkomstreception i Fredericia

Kilde: danmarkc.tv, 16. august 2021

Merry Maagaard overtager KFUM’s Soldaterhjem fra 1. september, men hun er allerede gået i gang med arbejdet. Hun er flyttet ind i lederboligen sideløbende med sit job som privat dagplejer og 1. september er hun fuld tid på Soldaterhjemmet.


Støtteerklæring til de danske veteraner

Kilde: ritzau.dk, 18. august 2021

På baggrund af den tragiske udvikling i Afghanistan, forstår Folk & Sikkerhed godt, at mange veteraner sidder med en dårlig smag i munden, men militært set var krigen en succes.

Missionen i Afghanistan var delt op i to faser. Fase 1 varede frem til 2014 og var en militæropgave, hvor koalitionen med amerikanerne i spidsen skulle overvinde Al Qaeda og afsætte Talibans styre i Afghanistan. Dette lykkes til fulde. Fra 2014 og frem til i dag trak de militære styrker sig gradvist ud, overgav ansvaret til den afghanske hær og demokratiopbygningen gik i gang.


Ny aftale skal skaffe veteraner i job

Kilde: mynewsdesk.com, 18. august 2021

En ny partnerskabsaftale mellem Veterancentret og videnshuset Cabi skal være med til øge mulighederne for, at veteraner med krigsskader finder fodfæste på arbejdsmarkedet. Med aftalen følger 300.000 kr. årligt til at bygge bro mellem veteranerne og erhvervslivet.


Ishockeykamp i anledning af Flagdagen

Kilde: horsholm.dk, 18. august 2021

Gratis adgang for alle veteraner samt hockey interesserede.
Lørdag den 4. september 2021 kl. 19.15 – 21.30

(Webmaster: Arrangementet kan også findes på Veteranportalen , hvor der er yderligere information)


Veteran-kontakt har taget arbejdstelefonen med på ferie: Klar til at hjælpe eks-soldater efter Kabul-kollaps

Kilde: Skive Folkeblad, 18. august 2021

Skive Kommunes veterankoordinator Claus Mosbæk har taget arbejdstelefonen med på ferie. De seneste dage har bragt en del opkald til veteraner med sig.


Lokal veterans frygt: Overtag kan føre til terrorangreb

Kilde: sn.dk, 18. august 2021

Vesten er på vej til at trække sig ud af Afghanistan, og Taliban har taget magten i landet, der gennem 20 år har haft soldater fra blandt andet Danmark udsendt.


Mere fokus på veteranerne og deres familier: Skanderborg skal have en veterankoordinator

Kilde: Århus Stiftstidende, 21. august 2021

DEBAT: Skanderborg Kommunes veteranpolitik lyder en del af visionen: Veteraner og deres pårørende skal anerkendes for deres særlige indsats, og de veteraner og pårørende, der har brug for støtte – som følge af en udsendelse – skal have den hjælp, der er behov for i hvert enkelt tilfælde, uanset hvornår eller hvordan behovet opstår.


PTSD-ramte Piet var i klar bedring, men nu holder brutale krigstraumer ham vågen igen

Kilde: dr.dk, 22. august 2021

– Jeg bliver nemt sendt tilbage til Afghanistan.
– Mareridt og flashbacks. Det er det, jeg kæmper med lige nu, fortæller 38-årige Piet Funder Svendsen.
I 2008 var han udsendt til Afghanistan for Garderhusarregimentet, og siden han kom hjem, har han været plaget af svær PTSD.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten  den seneste uge

Veteran- og jubilartræf 2021

Udgivet 16. august 2021


Tal med nogen, hvis du oplever reaktioner på situationen i Afghanistan

Udgivet 18. august 2021


GIV AGT   Ugens Virtuelle Udpluk – Serbien & Bosnien-Herzegovina 2014

Udgivet 18. august 2021


Flagdag 2021

Udgivet 20. august 2021


Har du husket at tilmelde dig til HÆRLØBET 2021?

Udgivet 20. august 2021


Vigtig meddelse om kontakt med Afghanske tolke

Udgivet 22. august 2021


Events for veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 22. august 2021


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...