Presseklip for Veteraner, uge 01/2017

I den forløbne uge har Danmarks Veteraner fundet nedenstående nyheder på internettet, som vi mener kan have interesse for veteraner. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Kom og hør en krigsveteran fortælle om sine udsendelser til Balkan og Afrika.

Kilde: Ansager-Skovlund Foredragsforening, 3. januar 2017

Og om tiden derefter, hvor Harald Jensen fra Horsens arbejder for og med veteraner i naturen. Aftenen er aktuel for såvel unge, som ældre! Alle er velkomne.

Konfirmandstuen i Skovlund tirsdag d.17.januar kl.19.30


Ordentlighed i veteranpolitikken starter med forståelse

Kilde: Olfi.dk, 4. januar 2017

DEBAT: Hvis vi ønsker ordentlighed i veteranpolitikken, kunne vi starte med at prioritere indsatser, som adresserede veteraners hjemløshed, misbrugsproblemer, selvmordsadfærd og socialpsykiatriske problemer, skriver Claus Stenberg fra Veteranalliancen i dette debatindlæg.


Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD)

Kilde: psykiatrifonden.dk, 4. januar 2017

PTSD er en stressreaktion som kan opstå efter voldsomme oplevelser som fx krig eller vold, hvor man har følt stærk frygt, rædsel eller hjælpeløshed. Når man har PTSD har man gentagende oplevelser af flashbacks eller stærkt ubehag ved udsættelse for omstændigheder, der minder om traumet.


 Lovforslag skal hjælpe veteraner

Kilde: sn.dk, 7. januar 2017

 Der har været fremsat en kritik gående på, at det har været svært for veteraner i Høvelte at blive tildelt folkeregister-adresse i Allerød. Det blev i første omgang tilbagevist af Allerød Kommune, der fastslog, at langt de fleste veteraner kun er på veteranhjemmet midlertidigt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den Grønne Elling flytter ind i tidligere SPAR-butik

Kilde: Kanal Frederikshavn, 7. januar 2017

Elling Sogns menighedspleje og KFUMs Soldatermission har siden 2004 samarbejdet om genbrugsbutikken Den Grønne Elling. Genbrugsbutikken drives i dag fra lejede lokaler på Grundtvigsvej 1, men gennem det seneste år har der været så mange varer, at butikken har brug for mere plads.

I flere måneder har man derfor kigget efter større lokaler, og nu er der underskrevet en købsaftale med den tidligere købmandsbutik. KFUMs Soldatermission bliver ejere, mens Den Grønne Elling, Elling Sogns Menighedspleje og KFUMs Soldatermission i fællesskab bliver lejere.


Vil kontakte stress-ramte soldater i lægens venteværelse

Kilde: dr.dk/Nordjylland, 7. januar 2017

Veterankoordinator hos Aalborg Kommune Henry Sørensen vil gerne hjælpe de PTSD-ramte soldater i Aalborg og Omegn. Men siden han påbegyndte sit støttearbejde sidste sommer har det vist sig meget svært at få kontakt til de tidligere udsendte med problemer.


Barnlig argumentation og undvigende svar udstiller Lars R. Møller

Kilde: olfi.dk, 7. januar 2017

DEBAT: Den pensionerede oberst Lars R. Møllers debatniveau i forbindelse med balladen om Operation Bøllebank er barnligt og irrelevant. Svar på kritikpunkterne i stedet for at tale uden om, skriver tidligere vognkommandør i 2. deling, Peter Lyngbye, i dette modsvar til Lars R. Møller.


 

Aktuelt

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...

Veteraner anerkendt efter 30 år

Efter 31 års tovtrækkeri blev FNs medalje `United Nations Special Service Medal` for de danske FN-veteraners indsats i UNGCI endelig overrakt til de godt 300 FN-veteraner. 114 af dem var mødt op i deres stiveste puds på Kastellet.