Presseklip for Veteraner, uge 03/2017

I den forløbne uge har Danmarks Veteraner fundet nedenstående nyheder på internettet, som vi mener kan have interesse for veteraner. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Jacob tæt på at forbløde for fædrelandet

Kilde: SN.dk, 16. januar 2017

Jacob Panton-Kristiansen er krigsveteran. Men hans kamp er ikke slut. Den 33-årige oversergent har blot skiftet krigszoner i Kosovo, Irak og Afghanistan ud med en kamplads for at sikre hjemvendte soldater et mere værdigt liv og eftermæle efter hjemsendelsen.


»Danmark har længe været aktivistisk«

Kilde: Uniavisen, 16. januar 2017

KRIGSHISTORIE – To KU-forskere skal på Folketingets vegne undersøge, hvad vi kan lære af den nyere tids blodige danske historie. Måske kan vi blandt andet lære, at der er overraskende stor kontinuitet i den danske måde at føre udenrigspolitik på, selv om metoderne skifter.


Krigsveteraner finder ro i Strynøs natur

Kilde: Kristeligt Dagblad, 19. januar 2017

Steffen blev indlagt på psykiatrisk af politiet med peberspray og i håndjern. Morten skød tre huller i naboens postkasse. Og John fik en betinget dom for at true en hash-dealer med en økse. Men på Strynø lærer traumeramte krigsveteraner at tackle deres sygdom på landets første bosted kun for veteraner.


Naturterapi hjælper skadede veteraner

Kilde: Kristeligt Dagblad, 20. januar 2017

Det lindrer symptomer og kan give varige ressourcer, der bringer psykisk skadede soldater videre i livet, når naturen indgår i deres behandling, konkluderer fagfolk. USA har allerede hundredvis af foreninger for veteraner med naturen som omdrejningspunkt.


Nye internationale opgaver for Forsvaret i en sikkerhedspolitisk brydningstid

Kilde:  Forsvarsministeriet, 20. januar 2017

Regeringen har i dag rådført sig med det Udenrigspolitiske Nævn om en udvidelse af de opgaver, som de danske specialoperationsstyrker kan løse til støtte for koalitionens indsats til bekæmpelse af ISIL.


Afslag på afslag på afslag: 95 procent får ingen erstatning efter psykisk sygdom

Kilde: Ekstra Bladet, 21. januar 2017

Bliver du syg på grund af dit arbejde, skal du nærmest prise dig lykkelig, hvis skaden er fysisk. For slår du dig på psyken, er chancen for, at du får udbetalt en arbejdsskade-erstatning forsvindende lille.


 

Aktuelt

Nordic Tour 2023 – 11. til 17. september

På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i Sverige og går til Gotland. Turen starter mandag d. 11....

invitation til Peacekeepers Day 2023 i Kastellet

Traditionen tro hylder og ærer Danmarks Veteraner sammen med det officielle Danmark igen i år alle veteraner og deres pårørende for deres indsats i internationale missioner for Danmark gennem tiderne. Det sker på Peacekeepers Day 2. pinsedag, mandag den 29. maj 2023 i...

Gardermarch 2023

  Gardermarch arrangeres af Foreningen Gardermarch Gardermarch gennemføres søndag d. 17. september 2023 for 8. gang med start og mål på Garderkasernen i Høvelte. Det er en superhyggelig dag, der kombinerer motion, samvær og støtte til Livgardens veteranarbejde....

Invitation til peacekeepers day i Holstebro

Alle veteraner med eller uden medlemskab samt deres familier, indbudte gæster, vores venner fra forsvarsrelaterede foreninger, alle lokalforeninger og Veteran-Caféer vest for Store Bælt er inviteret til at deltage i Peacekeepers Day i Holstebro. Program: Kl. 1015...