Presseklip for Veteraner, uge 03/2017

I den forløbne uge har Danmarks Veteraner fundet nedenstående nyheder på internettet, som vi mener kan have interesse for veteraner. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Jacob tæt på at forbløde for fædrelandet

Kilde: SN.dk, 16. januar 2017

Jacob Panton-Kristiansen er krigsveteran. Men hans kamp er ikke slut. Den 33-årige oversergent har blot skiftet krigszoner i Kosovo, Irak og Afghanistan ud med en kamplads for at sikre hjemvendte soldater et mere værdigt liv og eftermæle efter hjemsendelsen.


»Danmark har længe været aktivistisk«

Kilde: Uniavisen, 16. januar 2017

KRIGSHISTORIE – To KU-forskere skal på Folketingets vegne undersøge, hvad vi kan lære af den nyere tids blodige danske historie. Måske kan vi blandt andet lære, at der er overraskende stor kontinuitet i den danske måde at føre udenrigspolitik på, selv om metoderne skifter.


Krigsveteraner finder ro i Strynøs natur

Kilde: Kristeligt Dagblad, 19. januar 2017

Steffen blev indlagt på psykiatrisk af politiet med peberspray og i håndjern. Morten skød tre huller i naboens postkasse. Og John fik en betinget dom for at true en hash-dealer med en økse. Men på Strynø lærer traumeramte krigsveteraner at tackle deres sygdom på landets første bosted kun for veteraner.


Naturterapi hjælper skadede veteraner

Kilde: Kristeligt Dagblad, 20. januar 2017

Det lindrer symptomer og kan give varige ressourcer, der bringer psykisk skadede soldater videre i livet, når naturen indgår i deres behandling, konkluderer fagfolk. USA har allerede hundredvis af foreninger for veteraner med naturen som omdrejningspunkt.


Nye internationale opgaver for Forsvaret i en sikkerhedspolitisk brydningstid

Kilde:  Forsvarsministeriet, 20. januar 2017

Regeringen har i dag rådført sig med det Udenrigspolitiske Nævn om en udvidelse af de opgaver, som de danske specialoperationsstyrker kan løse til støtte for koalitionens indsats til bekæmpelse af ISIL.


Afslag på afslag på afslag: 95 procent får ingen erstatning efter psykisk sygdom

Kilde: Ekstra Bladet, 21. januar 2017

Bliver du syg på grund af dit arbejde, skal du nærmest prise dig lykkelig, hvis skaden er fysisk. For slår du dig på psyken, er chancen for, at du får udbetalt en arbejdsskade-erstatning forsvindende lille.


 

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...