Presseklip for Veteraner, uge 04/2019

Presseklip indsamlet i ugen 21. – 27. januar 2019


Akut hjælp til Danmarks veteraner: Esbjerg indgår aftale med Varde

Kilde: JydskeVestkysten, 22. januar 2019

Veteraner og deres pårørende bosiddende i Esbjerg Kommune kan fra 1. marts ringe til Varde Kommunes døgnåbne hot-line og få akut hjælp.


Ny film sætter fokus på familier til hjemvendte soldater

Kilde: Varde Kommune, 23. januar 2019

De fleste er klar over, at det kan ende med at gøre ondt på både krop og sjæl, når man som soldat er udsendt på en international mission for Danmark. Men de færreste tænker over, at soldaten vender hjem som veteran og samtidig skal udfylde rollen som far eller mor, kæreste eller ægtefælle, datter eller søn, bror eller søster – og som ven.


 Anmeldelse: Veteraner – en kamp i civil af Lars R. Møller

Kilde: Litteratursiden.dk, 23. januar 2019

Lars R. Møller, pensioneret oberst, har svært ved at holde kæft. En egenskab, der ifølge ham selv gjorde, at han aldrig blev general. For når han åbner munden, eller rettere, sætter sig til tastaturet, får ansvarlige politikere tics, eller det der er værre. Lars R. Møller stryger ikke nogen med hårene, specielt ikke hvis de, som i tilfældet med de danske veteraner, svigter deres ansvar.


“Hjemmefronten 2” sætter fokus på familier til hjemvendte soldater

Kilde: JydskeVestkysten, 23. januar 2019

Til september får filmen “Hjemmefronten 2” premiere som den anden film i føljetonen om de skader, hjemvendte soldater og deres pårørende slås med. Der er tale om en dokumentarfilm produceret af Varde-selskabet Krithfilm. Den er støttet af TrygFonden med 836.000 kroner. Varde Kommune, der har tre garnisoner, har mange veteraner og pårørende, hvis hverdag er præget af konsekvenserne af dansk krigsdeltagelse.


Hærløbet 2019

Kilde: haerløbet.dk, 23. januar 2019

Datoen er nu sat fast – Hærløbet 2019 løber af stablen torsdag den 16. maj.


Kom til Engage Festival 2019

Kilde: groupfive.dk, 23. januar 2019

Danmarks veteran-musikfestival ‘Engage’ er tilbage d. 25. maj 2019  og G5 opfordrer alle (både veteraner og musikelskere) til at deltage.


Invictus-veteraner går mod nye mål

Kilde: Veterancenteret, 24. januar 2019

De skadede veteraner, som deltog i Invictus Games i efteråret, mødes med Veterancentret for at skabe en rød tråd fra deres præstationer i Invictus Games og til deres hverdagsliv anno 2019.


Veteran fortæller sin historie

Kilde: DanmarksC.tv 24. januar 2019

Torsdag den 7. februar kl. 19.30 kan du komme til et inspirerende foredrag med Martin, der mistede begge ben og fem fingre som udsendt soldat i Afghanistan. Humøret, det fejler ingenting.


Vi vender ikke ødelagte hjem fra Kabul – vi er stolte

Kilde: Fredericia Dagblad, 26. januar 2019

Med afslutningen af januar nærmer vi os også afslutningen på seks måneders udsendelse til Kabul for godt 160 danske soldater. Siden 2015 har danske soldater været del af den internationale mission i Afghanistan, der skal træne, rådgive og støtte de afghanske sikkerhedsstyrker.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge

Udgivet: 23. januar 2019


Nyt firma der tilbyder “rabat”

Udgivet: 25. januar 2019


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både...

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...