Presseklip for Veteraner, uge 04/2021

Presseklip indsamlet i ugen 25. – 31. januar 2021


Unge på erhvervsskole skal designe veteranskulptur for Forsvarsministeriet

Kilde: fmn.dk, 25. januar 2021

Forsvarsministeren har besluttet at indstifte en kommunal veteranpris. Det sker for at sætte fokus på kommunernes indsats for danske veteraner og anerkende kommuner, der gør en særlig indsats.


Fredericia har fået en ny veteranpolitik

Kilde: fredericiaavisen.dk, 25. januar 2020

Da politikerne i Fredericia Byråd i 2019 var samlet på Meldahls Rådhus til de afsluttende budgetforhandlinger var der mange ting der faldt på plads. En af de ting var et Veteranudvalg, der har til formål at udarbejde en veteran- og pårørende politik for Fredericia. De har nu leveret deres bud på en ny politik på området.


Nyt wildcard styrker PTSD-ramte veteraner på arbejdsmarkedet

Kilde: fmn.dk, 27. januar 2021

Veteraner med PTSD rammes forskelligt. Nogle er i perioder i stand til at arbejde og har stor gavn af det sociale fællesskab, som arbejdspladsen er. Men PTSD gør, at de i andre perioder ikke kan have tilknytning til arbejdsmarkedet. I dag risikerer denne gruppe af veteraner at miste retten til førtidspension, såfremt de har en stor tilknytning til arbejdsmarkedet og kommunen vurderer, at deres arbejdsevne er blevet forbedret.


Ny aftale for veteraner: – Jeg drømmer om at kunne bidrage til samfundet

Kilde: tv2fyn.dk, 27. januar 2021

Martin Højer var i 2007 udsendt til Irak efter sin værnepligt, men et halvt år efter hjemkomsten blev han ramt af posttraumatiske stress (PTSD), som han stadig i dag døjer med.


Faxe Kommune indgår samarbejdsaftale med Veterancentret

Kilde: kommunenyheder.dk, 27. januar 2021

Faxe Kommunes veteranpolitik blev vedtaget i byrådet den 10. september 2020.
Veteranpolitikken angiver de generelle principper og de overordnede målsætninger for anerkendelse og støtte til veteraner og deres pårørende i Faxe Kommune.


Ny veteranpolitik: Et lille skridt på vejen

Kilde: midtjyllandsavis.dk, 27. januar 2021

Det Konservative Folkeparti arbejder lokalt for at styrke indsatsen over for vores veteraner og deres familier. Når vi som nation sender danskere ud i verdens krigs- og brandzoner, har vi også en særlig forpligtelse til at passe godt på dem, når de kommer hjem igen. Derfor foreslog vi i november, at økonomiudvalget i det nye år skulle tage den eksisterende veteranpolitik op til gennemsyn med henblik på ændringer og forbedringer. Vi så fra konservativt fx gerne, at kommunen fik en egentlig veterankoordinator, og at politikken udvidedes og omfavnede flere udsendte.


Ny veteranpolitik i Skanderborg: Det er et lille skridt på vejen

Kilde: stiften.dk, 30. januar 2021

Den gældende veteranpolitik blev vedtaget i 2016, men indeholder ikke en egentlig veterankoordinator og omfatter som udgangspunkt kun dem, der har været udsendt af Forsvaret. Men der udsendes også masser af sygeplejere og læger, politibetjente og folk fra diverse NGO’er i verdens brandzoner.


Jobannoncer hvor der søges efter veteraner, personer der ønsker at arbejde med eller for veteraner

To veteranmedarbejdere med kreative kompetencer søges til KFUMs Soldaterhjem i Høvelte

Kilde: Jobindex.dk, 29. januar 2021


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Tilbud om støtte til børn og unge i veteranfamilier samt deres forældre

Udgivet 27. januar 2021


Events for Veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 31. januar 2021


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Veteranstøttens VETCAMP 2024

Veteranstøtten gentager succesen med VETCAMP på Lanzarote i et samarbejde med KrogagerFonden og Club La Santa. VETCAMP 2024 gennemføres på Lanzarote i perioden 15. – 22. NOV 2024. VETCAMP 2024 giver dig en unik mulighed for at komme i gang igen gennem en lang række...

Fribilletter til Opera Hedeland

Så er det nu, der kan bestilles billetter til årets forestilling i Opera Hedeland. Billetterne er til 9. august 2024 og kun 9. august 2024 Billetterne fordeles efter ”først til mølle princippet”, så udfyld formularen nederst på siden og tryk på SEND. Efterfølgende vil...

Veterankommando til Flagdag d. 5. september i København

Kære veteran Den 5. september fejrer Danmark vores udsendte med markeringer nationalt og lokalt i kommunerne. Du har som tidligere udsendt mulighed for at deltage i den nationale markering i København ved at indgå i Danmarks Veteraners særlige veterankommando. Hvis du...

Ændring af våbenloven

Ved medlem af Hovedbestyrelsen Birger Kjer Hansen Med virkning fra 1. juli 2024 har Folketinget i det sene forår vedtaget nogle ændringer af våbenloven, der især betyder følgende: Personer, der har begået grove lovovertrædelser eller er meddelt tilhold, opholdsforbud...

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Danmarks Veteraner i Hjernekassen på P1

Landsformand Carsten Rasmussen har været i Hjernekassen sammen med veteranen Mads for at tale med Peter Lund Madsen om det at være udsendt. Lyt her: