Presseklip for Veteraner, uge 04/2017

I den forløbne uge har Danmarks Veteraner fundet nedenstående nyheder på internettet, som vi mener kan have interesse for veteraner. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Daglig leder til Veteranhjem Odense, (Jobannonce)

Kilde: jobs.dk, 18. januar 2017

Har du lysten, viljen og kompetencerne til at være daglig leder af Veteranhjem Odense, hvor du får ansvaret for hjemmets socialfaglige indsats og er medvirkende til at sikre gode omgivelser for veteraner og pårørende? Veteranhjem Odense er et nystartet veteranhjem, der skal hjælpe veteraner og på


Veteranhjem skifter leder 

Kilde: Århus Stiftstidende, 23. januar 2017

Efter en turbulent begyndelse er Veteranhjem Midtjylland i Brabrand klar til at starte på en frisk med en nyvalgt bestyrelse. Samtidig får huset 1. februar ny daglig leder.


VEJEN HJEM—FRA LIVET I KRIG TIL LIVET I FRED (Bogudgivelse)

Kilde: Forlaget Mellemgaard, 23. januar 2017

Denne bog er en ung soldats historie om at blive trænet til krig, blive udsendt til Irak som befalingsmand og livvagt i Militærpolitiet, søge selvindsigt ved patruljekursus hos Jægerkorpset og efterfølgende finde vejen hjem igen.

Bogen handler om at skulle finde mening i oplevelserne og bruge dem konstruktivt og har to hovedformål: at hjælpe nuværende og tidligere soldater med at finde mening i deres oplevelser og at øge forståelsen i samfundet for veteraner og PTSD (posttraumatisk stresstilstand), som et større antal nuværende og tidligere danske soldater dagligt kæmper med.


Forsvarsminister om milliardeffektivisering: Man kan altid gøre det bedre

Kilde: dr.dk, 24. januar 2017

Forsvaret skal igen effektivisere. Denne gang der skal samlet findes en milliard kroner. Pengene skal findes i en budgetanalyse og skal især findes inden for det operative område og i materielanskaffelserne.
Ifølge forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) bliver pengene dog i Forsvaret.


Forsvaret skal finde en milliard kroner i egne rækker

Kilde: Berlingske, 24. januar 2017

I et forsøg på at strømline Forsvaret så meget som muligt lægger regeringen nu op til at effektivisere især det operative område og materielanskaffelserne med samlet en milliard kroner.

Pengene, som skal findes i forbindelse med en planlagt budgetanalyse, skal dog blive i Forsvaret. Det understreger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).


Forsvaret ryster på hovedet over regeringens effektiviseringsmål

Kilde: dr.dk, 24. januar 2017

Forsvaret har i de seneste år været igennem en milliardstor spareøvelse, som har taget hårdt på medarbejderne.

Derfor vil det være både “naivt” og “useriøst” af regeringen, hvis den tror, at den kan effektivisere sig til endnu en milliard kroner uden, at det går ud over Forsvarets arbejde.


Droner og kanoner (radioprogram/lydfil)

Kilde: dr.dk, 24. januar 2017

Vi står overfor en revolution på slagmarken. – En revolution på linje med opfindelsen af krudtet og atombomben. Flere lande er i gang med at udvikle autonome kamp-robotter, der selv kan træffe beslutninger – og selv kan beslutte hvornår de skal skyde. I Droner og Kanoner ser vi i dag på udviklingen af selvtænkende dræbermaskiner og diskuterer konsekvenserne.


Leder: En uforsvarlig spinmanøvre for forsvaret

Kilde: Berlingske, 25. januar 2016

Forleden besluttede forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) at iværksætte en analyse, som skal føre til »effektiviseringer« på samlet en milliard kroner. Hovedparten af pengene, 600 millioner kroner, skal findes på forsvarets operative kapaciteter, altså hentes fra Hærens forskellige enheder, i Søværnet og i Flyvevåbnet.


Jarlov: Vi har kun sagt ja til at lave en analyse

Kilde: Nordic Defence Watch, 25. januar 2017

Det konservative regeringsparti har ikke sagt ja til besparelser på Forsvaret, men kun sagt ja til at lave en analyse af mulighederne. Det understreger den konservative forsvarsordfører, Rasmus Jarlov.

Han og hans parti gik til valg på blandt at styrke Forsvarets kampkraft markant, men undersøger altså nu som del af regeringen mulighederne for en markant beskæring af Forsvarets operative del. Ud af et samlet måltal på 1 milliard kroner ønsker regeringen at hente 600 millioner kroner, knap 10 procent, på Forsvarets operative del.


Haderslev følger op på veteraner

Kilde: Jydske Vestkysten, 26. januar 2017

Haderslev Kommune var en af de første kommuner i landet, der fik en veteranpolitik. Forleden fik den et serviceeftersyn på et møde, hvor politikere og medarbejdere fra forsvaret, foreninger og regionen mødte lokale krigsveteraner og udvekslede erfaringer og ønsker for fremtiden. Flere veteraner efterspørger et samlingssted, og de vil også gerne selv på banen.


Veteraner ror om danske mesterskaber

Kilde: forsvaret.dk, 27. januar 2017

To veteraner fra Forsvarets para-idrætsprojekt ror lørdag med om de danske mesterskaber i ergometerroning. Veteranerne har ingen chancer for at vinde, men roningen skaber sammenhold og udfordrer grænserne for, hvad veteranerne kan trods deres PTSD.


 Veteraner bygger deres eget tilholdssted for at få ro

Kilde: dr.dk, 28. januar 2017

De hamrer, saver og maler på livet løs lige nu. Danske krigsveteraner med sår på sjælen og psyken er ved at bygge en lejr på Læsø, som skal hjælpe dem med at blive en del af samfundet igen.

Ifølge projektets initiativtager, Tom Jæger, giver veteranhjemmene i de store danske byer ikke veteranerne den ro, de har brug for, for at blive en del af samfundet igen.


Krigsveteraner i landsby på Læsø

Kilde: TV2 nord, 28. januar 2017

Det lyder som en rigtig god idé. Her på Læsø er der ro og fred, så jeg glæder mig over, at veteranerne vil bo hos os, siger borgmester på Læsø, Tobias Birch Johansen.

Det er en ny veteran-landsby, der er åbnet på Læsø nær Østerby. Allerede nu er der plads til 14 veteraner, der er lavet café og vagthygge. Her kan veteranerne leve året rundt, som var de stadig i krig, da de får forskellige arbejdsopgaver og ansvarsområder.


Odense Veteranhjem åbner i 2018: I foråret flytter de første ind

Kilde: TV2 Fyn, 29. januar 2017

I mere end to et halvt år har rådmand i Odense Kommune Steen Møller (K) og formand for foreningen bag Veteranhjem Odense, Henrik Dyhr, arbejdet på at få etableret et veteranhjem i byen, og nu kan rådmanden så fortælle, at hjemmet forventes at åbne i foråret 2018.


Forsvarets budget, PTSD og politisk mod

Kilde: Berlingske, 29. januar 2017

Et enigt Folketing har altså, valgt at lade nye soldater betale for de soldater, der er blevet skadede af skiftende parlamentariske forsamlingers udenrigspolitik. Man sender danske soldater af sted med dårligere udstyr og dårligere træning, fordi Forsvaret er tynget af en gældsbyrde. Ikke en gældsbyrde, de selv er skyld i, men en gældsbyrde, som Folketingets udenrigspolitik bærer ansvaret for.


 

Aktuelt

Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både...

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...