Presseklip for Veteraner, uge 05/2018

Presseklip indsamlet i ugen 29. januar – 4. februar 2018


Formand tilfreds med ny krigserstatningsmulighed

Kilde: TV2 Bornholm, 29. januar 2018

Forsvarsforliget giver krigsveteraner, der er kommet til skade på krop og sjæl før den 14. august 1996, mulighed for at få erstatning. Det glæder formand.
Det nye forsvarsforlig giver veteraner, der var udsendt før 14. august 1996, mulighed for at få erstatning, hvis de er skadet på krop eller sjæl. Afskaffelsen af den tidligere skillelinje glæder formanden for organisationen Soldater for Danmark. Organisationen har til formål at skabe anerkendelse af nuværende og tidligere soldaters og veteraners indsats for Danmark:

– Det er positivt. Meget positivt. Det er dejligt, de (forligspartierne red.) har reageret ovenpå alt det, der er blevet sagt og skrevet om emnet. Danmarks Veteraner, Veterancenteret og mange andre organisationer har været gode til at presse på, siger Richardt Sølvertorp, der er formand for Soldater for Danmark.


Forsvarsforlig giver Steen livstidspension: Det har været en lang kamp

Kilde: DR.dk, 29. januar 2018

Steen Albion var i 1991 udsendt som soldat for Danmark i Kuwait. Udsendelsens oplevelser har betydet, at Steen lider af PTSD. Tidligere har han ikke kunnet få forsvarets livstidspension på trods af sin sygdom. Førhen havde soldater udsendt før 14. august 1996 nemlig ikke mulighed for pension på grund af deres skader.


Veteran skal betale bøde for rådhusballade

Bornholm.nu, 30. januar 2018

Den 41-årige tidligere soldat fra Opklaringseskadronen på Almegårds Kaserne lider efter tre militære missioner i udlandet for Forsvaret af posttraumatisk stress syndrom. Han har erkendt, at han 18. juli omkring kl. 13:00 udviste støjende adfærd, idet han råbte efter en medarbejder på Job Center Bornholm og sparkede til en skraldespand på centret på Landemærket i Rønne.


Socialstyrelsen har aflivet idé om rullende café

Randers Amtsavis, 31. januar 2018

Der kommer ikke til at køre en rullede café for socialt udsatte rundt i den vestlige del af Norddjurs Kommune. Det står klart, efter Socialstyrelsen har givet afslag på den ansøgning, som leder af Café Grenaa Kenneth Flammild sendte ind sidste år.
Den oprindelige idé bestod i, at Kenneth Flammild ville købe, leje eller lease en bus, som herefter skulle køre rundt mellem en række byer i den vestlige del af kommunen. Bussen skulle således give socialt udsatte, der bor langt fra Café Grenaa, et sted at være og mødes.


En kanon militærdag

Kilde Mærknaestved.dk, 1. februar 2018

Lyden af hestesko og kommandoer vender tilbage til Grønnegades Kasernes toppede brosten. Fredag den 9. februar markerer Gardehusarregimentets Hesteeskadron starten på en dag i forsvarets tegn, hvor alle kan opleve heste, gammelt og nyt isenkram, samt personel, helt tæt  på.
Dagen med titlen “Forsvar gennem tiden” byder på gæster fra nær og fjern. Alle med det til fælles, at de beskæftiger sig med militæret, dets historie, soldater eller udstyr.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...