Presseklip for Veteraner, uge 05/2020

Presseklip indsamlet i ugen 27. januar – 2. februar 2020


Flere veteraner med PTSD får glæde af indsats

Kilde: handivid.dk, 27. januar 2020

Endnu flere veteraner med PTSD får nu mulighed for at få hjælp gennem projektet ’På vej til en god hverdag’. Videnscentret har nemlig indgået et samarbejde med Region Syddanmark om at være med i projektet, som støtter veteraner med PTSD.


Debat: Wildcard til veteraner – Indsatsen kan stadig blive bedre efter 10 år

Kilde: Randers Amtsavis, 27. januar 2020

Veteraner: Danmark har haft en veteranindsats i 10 år. Meget godt er sket. Vi har som samfund fået en bedre forståelse af de følgevirkninger, som en udsendelse kan give for et mindretal af de udsendte. Og vi har fået etableret en bred vifte af tilbud til veteraner. Løftet af veteranindsatsen har været tiltrængt. Og vi er ikke i mål endnu. Der er stadig veteraner, som ikke får den hjælp, de bør have – eller som føler sig overset. Der er stadigvæk familier til veteraner, der ikke får den hjælp, de bør have. Det skal vi lave om på.


København og Veterancentret i ny samarbejdsaftale

Kilde: ritzau.dk, 30. januar 2020

Aftalen skal styrke indsatsen overfor de københavnske veteraner, der har behov for støtte, og anerkende den indsats, de har ydet i verdens konfliktområder. Københavns Kommune har sikret over 7 mio. kroner til veteranindsatsen over de næste fire år.


Regeringen tilbyder væsentligt bidrag til Frontex

Kilde: Forsvarsministeriet, 30. januar 2020

Forsvarsministeren har i dag på vegne af regeringen orienteret Udenrigspolitisk Nævn om beslutningen om at tilbyde et nyt markant dansk bidrag til EU’s grænse- og kystvagtsagentur, Frontex, til bekæmpelse af irregulær migration og grænseoverskridende kriminalitet i Middelhavsområdet i 2021.


Veteran blev angst i supermarked – nu hjælper hunden Teddy

Kilde: TV2 Fyn, 1. februar 2020

For langt de fleste er en tur i supermarkedet ikke noget, der bliver tænkt videre over. Men for Jon Printzlau fra Stige kunne det indtil for nylig få angstsveden til at springe frem.
Jon Printzlau er veteran og blev diagnosticeret med PTSD efter sin udsendelse i midten af 00’erne. Siden da har han haft svært ved at befinde sig steder med meget larm.


Veteraner på vej

Kilde: Kolding Netavis, 1. februar 2020

Til sommer deltager en række veteraner, der er tidligere udsendte, på en 75 km lang vandrertur med oppakning. Turen gennemføres med hjælp fra en række sponsorer og samarbejdspartnere.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Veteranprojekt Grønland 2 endelig afrapportering

Udgivet 27. januar 2020


Annoncering efter unge veteraner

Udgivet 27. januar 2020


Gensyns-/gruppetur til Kroatien

Udgivet 28. januar 2020


Gruppegensynstur til Kosovo

Udgivet 29. januar 2020


Mission Update uge 5 – 2020

Udgivet 30. januar 2020


Veteraner på Kalø

Udgivet 31. januar 2020


Ny formand for Aktivitetsudvalget

Udgivet 31. januar 2020


Kvindelige Veteraners Nytårskur

Udgivet 1. februar 2020


Arrangementer for Veteraner i næste uge

Udgivet 2. februar 2020


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...