Presseklip for Veteraner, uge 05/2017

Informationer, nyheder m.v., der blev fundet på internettet og som omhandler veteraner, kan læses herunder. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


God stemning ved første møde i veterancafé

Kilde: Sønderborg Kommune, 30. januar 2017

Sønderborg Kommune har fået en veterancafé, og der var fint fremmøde og god stemning på det første møde torsdag aften på Penny Lane i Sønderborg.


God stemning i den allerførste veterancafé

Kilde: Sønderborgnyt, 30. januar 2017

Sønderborg har fået en veterancafé, og der var fint fremmøde og god stemning på det første møde på Penny Lane forleden.

“I eksjugoslavien betød våbenhvile bare, at der blev skudt lidt mindre end ellers”. “Jeg mødte serbere, der havde været soldater hele livet. De var startet som børnesoldater. Det var nogle hårde typer”.


Veteraner ønsker sig et sted at samles

Kilde: Ugeavisen.dk, 31. januar 2017
HADERSLEV: Krigsveteraner, politikere og medarbejdere fra forsvaret, foreninger og regionen satte forleden hinanden stævne for at give Haderslev Kommunes veteranpolitik et servicetjek og udveksle erfaringer og ønsker for fremtiden. Flere veteraner efterspørger et samlingssted, og de vil også gerne selv på banen.

Nyt Danmarkskort viser vej i urskoven af veterantilbud

Kilde: Interforce, 1. februar 2017

Veterancentret i Ringsted har produceret et virtuelt kort over de mange tilbud, som Danmarks cirka 50.000 veteraner kan gøre brug af.


Politisk opbakning til en koordinator for 1.200 veteraner

Kilde: Jyllandsposten, 1. februar 2017

Veteranerne i Aarhus skal have én kontaktperson hos kommunen, som kan vurdere veteranernes livssituationer og støttebehov og kan hjælpe med at formidle veteranernes kompetencer i forhold til arbejdsmarkedet og foreningslivet.

Sådan lyder baggrunden for, at Venstre på onsdagens byrådsmøde stillede forslag om en kommunal veterankoordinator.


Åbent hus: Fynske veteraner kan se nyt mødested an i weekenden

Kilde: Fyens.dk, 3. februar 2017

Et nyt mødested for tidligere soldater på den gamle Polymere-fabrik i Årslev holder åbent hus på søndag.

Årslev: På søndag fra klokken 13.30 kan hjemvendte krigsveteraner samt pårørende se nærmere på et nyt mødested for hjemvendte soldater, der skal åbne for alvor senere på året.

– Det, der er meningen med åbent hus, er, at veteraner og deres pårørende kan komme forbi og se, hvad det er for et sted, som vi har, og de må også meget gerne byde ind med ting til mødestedet, fortæller Trine Hedegård Jensen, der er projektleder i Faaborg-Midtfyn kommune.


Fundraisere søges til gavn for veteraner

Kilde: frivilligjob.dk, 3. februar 2017

På veteranhjem Midtjylland søger vi fundraisere til at mødes 2 gange om måneden af 2 timer.

Veteranhjemmet har til formål, at skabe et frirum for samvær og aktiviteter for veteraner samt deres pårørende, at værne om det kammeratskab, der er blevet skabt under tjeneste i Forsvaret og danne de fysiske rammer for at fællesskaber mellem veteraner og pårørende kan opstå.


Hvad gør vi med Balkanveteranerne?

Kilde: Folkets Avis, 4. februar 2017

Hvis en rapport havde konkluderet, at kvinder mellem 16 og 26 år i Hobro-området var tre gange så selvmordstruede som jævnaldrende kvinder i resten af landet, så havde vi nok set en task-force blive nedsat. Forskere havde kæmpet med hinanden for at afdække årsagerne. Psykiatrien havde straks fået øremærkede penge til denne målgruppe. Men Balkanveteranerne, som er tre gange så selvmordstruede som alle andre veteraner, snakker vi slet ikke om.


Crossfit og samtalerum: Nye aktiviteter til krigsveteraner

Kilde: TV2 Fyn, 5. februar 2017

Samvær, samtaler og fysiske aktiviteter. Det skal få fynske krigsveteraner til at få et bedre liv efter, at de er hjemvendt. Men hvordan det helt praktisk skal foregå, er man først nu ved at finde ud af.

Søndag var der derfor “åbent hus” i Polymeren i Årslev. Den nedlagte fabrik fungerer i dag som aktivitetscenter – og her er det også meningen at aktiviteterne for krigsveteranerne skal foregå – gerne i samarbejde med de allerede eksisterende aktiviteter.


 

Aktuelt

Kom med på en uges vintertur med Veteranstøtten på fjeldski

Eventyr om vinteren er lig med fjeldski! Derfor skal vi afsted på denne bredere og mere stabile variant af langrendsskien. Fjeldski er efter vores mening det bedste værktøj til at komme på tur om vinteren i Norge. De giver næsten uanede muligheder for ture for både...

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...