Presseklip for Veteraner, uge 07/2018

Presseklip indsamlet i ugen 12. – 18. februar 2018


Veteraner kan se frem til erstatning: – Har givet ar på sjælden

Kilde: tvmv. 14. februar 2018

Der er godt nyt til omkring 200 krigsveteraner, som har været udsendte soldater for Danmark for mere end tyve år siden.
For de kan nu langt om længe se frem til at kunne modtage krigsskadeserstatning, som kompensation for de rædsler, der for altid vil være en fastprintet del af deres nethinder.
Det kommer blandt andre den 76-årige Balkan-veteranen Carl Åkerlund fra Holstebro til gode. Men minderne fra slagmarken i Kroatien i 1995 vil for altid sidde i ham.


Krigsveteran med diagnose: Jeg føler mig smidt ud som gammelt affald

Kilde: dr.dk, 18. februar 2018

Nicolai Stokholm Sondrup-Ottsen står på en observationspost og spejder ud. Han er soldat og udsendt på mission til Kroatien i 1993.
Han får øje på en mand langt væk, der er fanget i et hul, han ikke kan komme op af. Nicolai kan se, at manden er gået i panik. Pludselig kommer to andre ham til hjælp. De hiver ham op af hullet, og Nicolai ånder lettet op.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...