Presseklip for Veteraner, uge 07/2018

Presseklip indsamlet i ugen 12. – 18. februar 2018


Veteraner kan se frem til erstatning: – Har givet ar på sjælden

Kilde: tvmv. 14. februar 2018

Der er godt nyt til omkring 200 krigsveteraner, som har været udsendte soldater for Danmark for mere end tyve år siden.
For de kan nu langt om længe se frem til at kunne modtage krigsskadeserstatning, som kompensation for de rædsler, der for altid vil være en fastprintet del af deres nethinder.
Det kommer blandt andre den 76-årige Balkan-veteranen Carl Åkerlund fra Holstebro til gode. Men minderne fra slagmarken i Kroatien i 1995 vil for altid sidde i ham.


Krigsveteran med diagnose: Jeg føler mig smidt ud som gammelt affald

Kilde: dr.dk, 18. februar 2018

Nicolai Stokholm Sondrup-Ottsen står på en observationspost og spejder ud. Han er soldat og udsendt på mission til Kroatien i 1993.
Han får øje på en mand langt væk, der er fanget i et hul, han ikke kan komme op af. Nicolai kan se, at manden er gået i panik. Pludselig kommer to andre ham til hjælp. De hiver ham op af hullet, og Nicolai ånder lettet op.


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...