Presseklip for Veteraner, uge 07/2019

Presseklip indsamlet i ugen 11. – 17. februar 2019


Hver fjerde PTSD-ramt veteran får afslag på erstatning

Kilde: JydskeVestkysten, 11. februar 2019

Veteranforening raser over, at hver fjerde PTSD-ramt veteran får afslag på at få deres sygdom anerkendt som arbejdsskade og dermed mister muligheden for at få erstatning. Det er at “pisse” på veteranerne, siger talsmand.


Chef for Veterancenterets Videnscenter (Jobannonce)

Kilde: forsvaret.dk, 11. februar 2019

Kunne du tænke dig at bidrage til forskningen i regi af Veterancentret, så udviklingen af veteranindsatsen fortsat kan ske på et kvalificeret grundlag? Så er det måske dig vi søger.


Baglandet – beretninger fra pårørende til soldater i international mission (ebog)

Kilde: Forfatter Rikke Høgsted, udgivet 11. februar 2019

Om erfaringer med at være pårørende, der har siddet tilbage, når et familiemedlem er sendt på international tjeneste som soldat .


Nordjyske veteraner får nyt værested

Kilde: avisen.dk, 12. februar 2019

Nordjyske soldater, politifolk og andre, der har været udsendt på mission for Danmark, får nu et sted at mødes. Foreningen Veteran Oasen har fået adgang til en ejendom i Kaas, hvor de skal bygge et nyt værested.


Efter et år med ny ordning: Kun to veteraner med PTSD får erstatning

Kilde: JydskeVestkysten.dk, 12. februar 2019

I januar 2018 blev der taget hul på en ny forsøgsordning for veteraner med PTSD. Den giver veteranerne endnu en chance for at få anerkendt deres PTSD som arbejdsskade, men kun to fik i 2018 anerkendt deres sag gennem ordningen.


Københavns veteraner forsømt: Nu skal det besluttes, om de skal inviteres med til flagdag

Kilde: Berlingske, 12. februar 2019

I 87 af landets 98 kommuner modtager kommunens veteraner hvert år en invitation til den nationale flagdag, der afholdes 5. september for at hædre soldater, der har været udsendt for Danmark.
En af de kommuner, der hidtil ikke har sendt invitationer ud, er København. Men der kan der blive lavet om på i dag, når kommunens Økonomiudvalg mødes.


NATO’s 70-års-jubilæum

Kilde: Atlantsammenslutningen, 13. februar 2019

Danmarks sikkerhed har i nu 70 år været sikret af det transatlantiske samarbejde inden for rammerne af NATO-traktaten – og det ønsker Tænketanken Atlantsammenslutningen at højtideligholde.
Højtideligholdelsen af NATO’s 70-års-jubilæum kommer til at ske den 4. april 2019 ved en ceremoni i Kastellet; og det kommer til at ske i tæt samarbejde med landsforeningen Danmarks Veteraner.

Webmaster kommentar: Program for højtideligholdelsen er under udarbejdelse og vil blive offentliggjort på vores hjemmeside, sammen med mulighed for at tilmelde sig.


Fra brændpunkt til beskæftigelse: Projekt går på jobjagt for veteraner

Kilde: Randers Amtsavis, 16. februar 2019

For nogle af de mange danskere, som har været udsendt på missioner for Forsvaret, kan det være svært at vende hjem. De kan være påvirket af de alvorlige hændelser, de har været udsat for, og nogle har svært ved at finde sammen med familie og venner og at komme i job.


Byrådets plan: Aarhus’ 1400 veteraner må ikke blive kastebold

Kilde: Randers Amtsavis, 16. februar 2019

Byrådet i Aarhus diskuterer også veteranerne, og det resulterer nu i et forslag fra samtlige partier om, at kommunen udarbejder en overordnet strategi for indsatsen over for veteranerne i kommunen.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Jubilæumsskrift for Danmarks Veteraner, lokalforening Sønderjylland

Udgivet 12. februar 2019


Soldatens Hus’ næste arrangement “Fra soldat til prisvindende forfatter”

Udgivet 13. februar 2019


Tilbud om Frivilliguddannelse fra Veterancenteret

Udgivet 15. februar 2018


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...