Presseklip for Veteraner, uge 07/2020

Presseklip indsamlet i ugen 10. – 16. februar 2020


PTSD-ramt tæt på selvmord: Jeg vil ikke bytte tiden i Forsvaret for noget

Kilde: TV midtvest, 7. februar 2020

Der er mange, som definerer sig selv ud fra deres arbejde. Det samme gjorde Ib Vang Kristensen fra Skive. Har var major i Forsvaret, og det havde han været i 42 år, da han, uden at have set det komme, blev tvunget ud i en kamp med sin identitet.
Jeg gik fra at være major i Forsvaret i 42 år, til pludselig bare at være en, der bor i en etværelses lejlighed. Det eneste, jeg har til opgave, er at holde min motorcykel varm, siger Ib Vang Kristensen, der i dag er 61 år.


Veterankoordinator får fem timer mere

Kilde: Midtjyllandsavis, 11. februar 2020

SILKEBORG Stadig flere veteraner, der har været udsendt til verdens brændpunkter og har fået fysiske eller psykiske mén, søger hjælp hos Silkeborg Kommune. Stillingen som veterankoordinator opjusteres derfor nu fra 15 til 20 timer om ugen.


Pav har PTSD: Veterancafe Silkeborg hjælper ham

Kilde: Midtjyllandsavis, 11. februar 2020

36-årige Pav Frickmann fra Silkeborg var i 2007 udsendt som radaroperatør under krigen i Afghanistan og er i dag diagnosticeret med posttraumatisk stress.


Far har været i krig

Kilde: dr.dk, 11. februar 2020

Anne er vred, Amalie tager cannabisdråber, og Peter har gemt sig på sit værelse. I Danmark har vi sparsom viden om, hvordan børn af veteraner med psykiske krigsskader generelt har det. Men Anne på 11, Amalie på 15 og Peter på 17 ved det. De kan fortælle, hvordan det er at leve med en far, der kommer hjem fra krigen med posttraumatisk stresssyndrom. Selvom det efterhånden er mange år siden, deres fædre kom hjem fra krig, mærker de dagligt konsekvenserne.


Brug facebook til jobjagten

Kilde: Veterancenteret, 12. februar 2020

For langt de fleste veteraner gælder det, at de er rigtig gode til at komme i arbejde. Det ved vi fra Veterancentrets forskning, men for en mindre gruppe kan det være svært at koblet sig op på jobmarkedet igen.


Tidligere direktør roede over Atlanten i stormvejr: “Jeg var aldrig rigtig bange”

Kilde: sn.dk, 13. februar 2020

To direktører fra Gentofte og to veteraner fra Forsvaret har over jul og nytår roet tværs over Atlanterhavet i verdens hårdeste ro-race “The Talisker Whisky Atlantic Challenge”. En tur med natlige regnbuer, kæmpebølger og en hvilepuls, der dykker.


Sårbare veteraner kan cykle i sikker zone

Kilde: sn.dk, 14. februar 2020

58-årige Lene hopper op på kondicyklen og går i gang med at trampe i pedalerne i træningscentret på Vordingborg Kaserne.
Hun er én af de fremmødte på et nyt lokalt cykelhold for fysisk og psykisk skadede veteraner, der går under navnet »Safe Zone«.
– Det er godt at have et fællesskab, hvor man kan føle sig tryg. Vi kommer alle sammen fra det samme sted, og der er ikke nogen, der løfter et øjenbryn, siger Lene, der ikke ønsker sit efternavn i avisen.


Spiller ishockey for veteraner (Videoklip)

Kilde: TV2 Fyn, 14. februar 2020


Krigsveteraner fik i dag penge fra et ganske særligt sted (Videoklip)

Kilde: TV Nord, 14. februar 2020


20.000 kroner: Garder Larsens trøje var et hit ved trøjeauktionen i Odense

Kilde: Metalligaen.dk, 16. februar 2020

Nok gik det så ikke godt med kampen for Odense Bulldogs fredag aften, men fynboerne kunne glæde sig over meget andet: For det første var der sæsonrekord med 2385 tilskuere og for det andet så forløb “Ishockey for veteraner”-aftenen på finest mulige manér:


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge

Frivilliguddannelse

Udgivet 11. februar 2020


Nyt medlem af aktivitetsudvalget

Udgivet 12. februar 2020


Mission Update uge 7 – 2020

Udgivet 13. februar 2020


Baretten nr. 1/2020 er udkommet

Udgivet 14. februar 2020


Udsendt af Danmark

Udgivet 15. februar 2020


VETCAMP 2019

Udgivet 15. februar 2020


Arrangementer for Veteraner i næste uge

Udgivet 16. februar 2020


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

 

Aktuelt

Danmarks Veteraners MC Touring sæsonstart

Vi lægger blødt ud på MC-sæsonen for Veteraner på MC med tilbud om deltagelse i åbning af Egeskov hvor der - udover deltagelse af flere tusinde mc´er - er gratis adgang (for dem på mc) til både det omfattende museum og den flotte park. Vi har booket hele Årup...

Motorcykeltur til Kongernes Nordsjælland d. 24. – 26. maj

Vil du med ud og se Nordsjælland, når bøgen er sprunget ud og skoven er flottest? Vi mødes fredag i Snekkersten, hvor vi har skaffet indkvartering på Beredskabsstyrelsens Kursuscenter. Lørdag skal vi ud og køre på de små veje i Nordsjælland og se Krudtmuseet i...

NATO parade i Kastellet

En festlig og minderig parade i anledning af NATOs 75 års jubilæum er veloverstået. Et stort fremmøde at såvel inviterede fra vores allieredes ambassader, forsvaret, samarbejdspartnere, veteraner og medaljemodtagere. I dagens anledning blev der overrakt en...

Store Legedag i Madsby Legepark i Fredericia

Danmarks Veteraner & Veteranstøtten og Familienetværket inviterer til oplevelse- og legedag i Madsby Legepark Fredericia                   Sted: Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia Tid: Lørdag den 20. april 2024 kl. 09.00 – 18.00 Veteraner/veteraner med ægtefælle,...