Presseklip for Veteraner uge 7/2017

Uge 07/2017


Informationer, nyheder m.v., der blev fundet på internettet og som omhandler veteraner, kan læses herunder. Du kan læse artiklerne, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på linket i nyhedens overskrift.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle nyheder fra den forløbne uge og vi garanterer heller ikke for nyhedernes indhold. Skulle nogen have spottet nyheder som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Konference om veteraner med PTSD

kilde: Handicapidrættens Videnscenter, 3. februar 2017

Overgangen fra at være veteran i behandling for PTSD til at være aktiv deltager i civilsamfundet er svær. Den kliniske behandling af veteraner med PTSD er blevet styrket væsentligt i de senere år. Men indsatsen i forhold til den sociale rehabilitering er ikke fulgt med. Opgaverne er fordelt på mange hænder, og samspillet mellem den sundhedsfaglige og den socialt rehabiliterende indsats er ikke tilstrækkeligt udviklet.


Fællesskabet er vigtigst ved Invictus-samling (videoklip)

Kilde: Forsvarets TV, 7. februar 2017

Bruttotruppen til det danske Invictushold 2017 har været samlet i Sønderborg. Legene er et mål for veteranerne, men det er træningen og det sociale aspekt, der er vigtigst.


Civile veteraner – hvor er I henne?

Kilde: globalnyt.dk, 13. februar 2017

Danmarks bidrag til fremme af international fred og sikkerhed omfatter udsendelse af militære og civile danskere til konfliktområder. Soldater-veteranerne har efterhånden opnået en berettiget anerkendelse for deres indsats. Men hvad med vore civile veteraner?


Veteraner og anerkendelse af psykiske skader som arbejdsskade

Kilde: Ankestyrelsen, 13. februar 2017

Siden 2014 har Ankestyrelsen behandlet 158 veteransager. Det er arbejdsskadesager for soldater, der er blevet psykiske syge efter at være sendt i krig for den danske stat.


Invitation: Opstartsmøde om veteranstrategien

Kilde: Randers Kommune hjemmeside, 13. februar 2017

Byrådet har besluttet, at Randers Kommune skal have en veteranstrategi. Målet med strategien er at anerkende veteraner, som har været udsendt i internationale operationer, og har ydet en stor indsats for det danske samfund.

Veteranstrategien laves i et samarbejde mellem socialudvalget, beskæftigelsesudvalget og øvrige interessenter på området.  Ifølge Forsvaret er der omkring 560 militær-veteraner i Randers Kommune. De fleste veteraner har fundet sig tilrette i det civile samfund, men nogle veteraner oplever fysiske, psykiske og sociale mén efter udsendelse.


Militæreksperter: Skær ned på Forsvarets opgaver

Kilde: dr.dk, 14. februar 2017

Man kan ikke effektivisere for en milliard kroner i Forsvaret og forvente, at kampfly, soldater og skibe fortsat kan løse de opgaver, de løser i dag, lyder det fra to eksperter.


Nyt initiativ for Veteraner i Randers

Kilde:  Randers Netavis, 15. februar 2016

Randers Kommune skal have en veteranstrategi. Det har byrådet besluttet, og målet med strategien er at anerkende veteraner, som har været udsendt i internationale operationer, og har ydet en stor indsats for det danske samfund.


Ny skovlov i problemer

Kilde: Jyllandsposten, 16. februar 2017

Miljøministeren ville hjælpe veteraner, skovbørnehaver og vindmølleproducenter – men alle afviser byggeri i skovene.

 

Aktuelt

Invitation til FN dag i Kastellet

Danmarks Veteraner og Veteranstøtten inviterer til markering af FN-dagen i Kastellet tirsdag den 24. oktober 2023 - en dag til ære for og anerkendelse af danske veteraner og deres pårørende. I år vil paraden særlig adressere hospitalsskibet M/S ”Jutlandias” hjemkomst...

På motorcykel til Sveriges østlige forpost

Nordic Veteran MC Tour 2023 var arrangeret af det svenske veteranforbund i september og gik til Gotland. Danmarks Veteraners MC Klub var med.  Gotland bærer på en fantastisk historisk arv, og på grund af krigen i Ukraine og spændingerne mellem NATO og Rusland, er øen...

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...