Presseklip for Veteraner, uge 09/2017

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner, kan læses herunder. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link i Presseklip.

Presseklip for Veteraner udgives normalt sent søndag aften, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur. Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Husk tilmelding til Peacekeepers Day


Velbesøgt indvielse af Veterancafé Slagelse

Kilde: VD online, 27. februar 2017

Jeg er glad og stolt over at kunne være med i dag. Jeg er sikker på det her bliver et godt lille åndehul for dem der har lyst til at komme og få en kop kaffe og en snak. Det var nogle af ordene fra borgmester Sten Knuth ved indvielsen af den nye Veterancafé i Slagelse. Side om side med Jens Ole Rossen-Jørgensen, chef for gardehusarregimentet, sørgede de to for at den røde snor blev klippet og caféen åbnet på behørig vis.


Gratis psykoterapi til krigsveteraner

Kilde: carl-mar.dk, 26. februar 2017

Gratis krop og psykoterapi for Krigs veteraner hos Carl-Mar Møller. Næste gang  Søndag den  5 marts  kl 18 til fredag.

Husk arbejdstøj. Man må ikke drikke alkohol før torsdag kl 18. Der er plads til nye. Du kan nøjes med at komme en aften til middag eller deltage en eller flere dage, som du har lyst.


B 76: En brobyggerfunktion på Veterancentret

(Forslag til folketingsbeslutning om en brobyggerfunktion på Veterancentret.)

Kilde: parlamentet.dk, 28. februar 2017

Beslutningsforslag som fremsat.
Folketinget pålægger regeringen at sikre, at der oprettes en brobyggerfunktion på Forsvarets veterancenter. Brobyggerfunktionen skal fremme en hurtig og sikker forbindelse mellem Veterancentrets beredskab og en efterfølgende sammenhængende tværfaglig og tværsektoriel indsats med inddragelse af familie og netværk af veteraner og frivillige.


Livligt opstartsmøde om veteranstrategien

Kilde: Randers Kommune, 1. marts 2017

Randers Kommune inviterede tirsdag eftermiddag til opstartsmøde for den veteranstrategi, som byrådet ventes at vedtage i august eller september. Mange interesserede mødte op, lyttede til oplæggene og gav deres meninger til kende i en række workshops.

Læs også om samme emne:

Livligt opstartsmøde om veteranstrategien

Kilde: Randers Netavis, 1. marts 2017

I går tirsdag var der opstartsmøde for den veteranstrategi, som byrådet ventes at vedtage i august eller september. Randers Kommune står bag arrangementet, som mange interesserede havde meldt sig til.

Anerkendelse af veteraner

Kilde: RANDERSiDAG, 2. marts 2017

Læserbrev: Af Iben Sønderup, Havevej 9, Langå – byrådsmedlem og folketingskandidat i Randers, Socialdemokratiet.
Anerkendelse bredt i samfundet – det er veteranernes største ønske. Det kom frem på opstartsmødet for veteranstrategi, som fandt sted 28. februar.


Særtilskud skal bruges på kernevelfærd

Kilde: JydskeVestkysten, 3. marts 2017

Læserbrev: Haderslev Kommune har i 2017 modtaget et særtilskud fra staten på i alt 17,4 mio. kr. Der er tale om et engangstilskud, og pengene kan derfor ikke bruges til varig drift, men typisk til at give udvalgte økonomisk trængte områder et særligt løft.


Sådan foregår diakoni i en moderne verden 

Kilde: JydskeVestkysten, 3. marts 2017

KFUM og KFUK’s Voksenaftner i Midtlandet har mandag 6. marts inviteret lederen af KFUM’s Soldaterhjem og KFUM’s Soldaterrekreation i Varde, Pia Ælmholdt, til at fortælle om hendes virke.

Tæt ved KFUM’s Soldaterhjem blev der i 2016 indviet syv ét-værelses lejligheder. Disse små lejligheder tilbydes som midlertidige boliger til veteraner som har været udsendt i krig. Pia Ælmholdt vil i løbet af aftenen også fortælle om arbejdet med veteranerne, herunder også hvordan omverdenen oplever dette hjælpearbejde.


 

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...