Presseklip for Veteraner, uge 09/2017

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner, kan læses herunder. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link i Presseklip.

Presseklip for Veteraner udgives normalt sent søndag aften, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur. Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement på pågældende nyhedsmedie.


Husk tilmelding til Peacekeepers Day


Velbesøgt indvielse af Veterancafé Slagelse

Kilde: VD online, 27. februar 2017

Jeg er glad og stolt over at kunne være med i dag. Jeg er sikker på det her bliver et godt lille åndehul for dem der har lyst til at komme og få en kop kaffe og en snak. Det var nogle af ordene fra borgmester Sten Knuth ved indvielsen af den nye Veterancafé i Slagelse. Side om side med Jens Ole Rossen-Jørgensen, chef for gardehusarregimentet, sørgede de to for at den røde snor blev klippet og caféen åbnet på behørig vis.


Gratis psykoterapi til krigsveteraner

Kilde: carl-mar.dk, 26. februar 2017

Gratis krop og psykoterapi for Krigs veteraner hos Carl-Mar Møller. Næste gang  Søndag den  5 marts  kl 18 til fredag.

Husk arbejdstøj. Man må ikke drikke alkohol før torsdag kl 18. Der er plads til nye. Du kan nøjes med at komme en aften til middag eller deltage en eller flere dage, som du har lyst.


B 76: En brobyggerfunktion på Veterancentret

(Forslag til folketingsbeslutning om en brobyggerfunktion på Veterancentret.)

Kilde: parlamentet.dk, 28. februar 2017

Beslutningsforslag som fremsat.
Folketinget pålægger regeringen at sikre, at der oprettes en brobyggerfunktion på Forsvarets veterancenter. Brobyggerfunktionen skal fremme en hurtig og sikker forbindelse mellem Veterancentrets beredskab og en efterfølgende sammenhængende tværfaglig og tværsektoriel indsats med inddragelse af familie og netværk af veteraner og frivillige.


Livligt opstartsmøde om veteranstrategien

Kilde: Randers Kommune, 1. marts 2017

Randers Kommune inviterede tirsdag eftermiddag til opstartsmøde for den veteranstrategi, som byrådet ventes at vedtage i august eller september. Mange interesserede mødte op, lyttede til oplæggene og gav deres meninger til kende i en række workshops.

Læs også om samme emne:

Livligt opstartsmøde om veteranstrategien

Kilde: Randers Netavis, 1. marts 2017

I går tirsdag var der opstartsmøde for den veteranstrategi, som byrådet ventes at vedtage i august eller september. Randers Kommune står bag arrangementet, som mange interesserede havde meldt sig til.

Anerkendelse af veteraner

Kilde: RANDERSiDAG, 2. marts 2017

Læserbrev: Af Iben Sønderup, Havevej 9, Langå – byrådsmedlem og folketingskandidat i Randers, Socialdemokratiet.
Anerkendelse bredt i samfundet – det er veteranernes største ønske. Det kom frem på opstartsmødet for veteranstrategi, som fandt sted 28. februar.


Særtilskud skal bruges på kernevelfærd

Kilde: JydskeVestkysten, 3. marts 2017

Læserbrev: Haderslev Kommune har i 2017 modtaget et særtilskud fra staten på i alt 17,4 mio. kr. Der er tale om et engangstilskud, og pengene kan derfor ikke bruges til varig drift, men typisk til at give udvalgte økonomisk trængte områder et særligt løft.


Sådan foregår diakoni i en moderne verden 

Kilde: JydskeVestkysten, 3. marts 2017

KFUM og KFUK’s Voksenaftner i Midtlandet har mandag 6. marts inviteret lederen af KFUM’s Soldaterhjem og KFUM’s Soldaterrekreation i Varde, Pia Ælmholdt, til at fortælle om hendes virke.

Tæt ved KFUM’s Soldaterhjem blev der i 2016 indviet syv ét-værelses lejligheder. Disse små lejligheder tilbydes som midlertidige boliger til veteraner som har været udsendt i krig. Pia Ælmholdt vil i løbet af aftenen også fortælle om arbejdet med veteranerne, herunder også hvordan omverdenen oplever dette hjælpearbejde.


 

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...