Presseklip for Veteraner, uge 11/2017

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.

Presseklip for Veteraner udgives normalt sent søndag aften, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.

Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.


Husk tilmelding til Peacekeepers Day


Veteraner trodser krigsskader og rejser over indlandsisen (Videoklip)

Kilde: dr.dk, 13. marts 2017

Ekspedition med flere invalide krigsveteraner skal 400 kilometer over Østgrønland på ski.

Det afskrækker ikke en gruppe krigsveteraner at skulle tilbagelægge hundredvis af kilometer nord for polarcirklen. Flere af dem må endda overvinde krigsskader som mistede lemmer og posttraumatisk stresssyndrom. – De besidder jo nogle ressourcer til at komme tilbage, som kan gøres brug af på sådan en tur her, når det bliver hårdt, forklarer Rune Oland, som er projektleder hos DIF og stifter af foreningen ‘Veterans in motion’


En gruppe krigsskadede danske soldater rejser i dag til det østlige Grønland (lydklip)

Kilde: DR P1, 13. marts 2017
En gruppe krigsskadede danske soldater rejser i dag til det østlige Grønland, hvor de i 30 graders kulde gennem den næste måned skal kæmpe sig knap 400 kilometer op langs den tilfrosne kyst. Formålet med turen er at vide, at selv invaliderede veteraner har masser at byde på. P1 Morgens reporter var på besøg hos veteran Henrik Morgen mens han gjorde sig klar til ekspeditionen.

Lars Brygmann følger skadede krigsveteraners ”Arctic Challenge”

Kilde: discoverynetworks.dk/, 14. marts 2017

”Man kan vælge, om man vil være sit handicap, eller om man har et handicap.” Det er mantraet for ni ukuelige krigsveteraner, der senere i dag ankommer til Grønland for at gøre det stort set utænkelige: vandre 400 kilometer fra Mestersvig til Daneborg på bare 32 dage. Med i krigsveteranernes ski- og slædespor følger skuespiller Lars Brygmann, der bliver vært på den dokumentarserie, som anstrengelserne blandt andet munder ud i. Serien får premiere på Kanal 5 og Discovery Channel til efteråret.


Årsrapporterne for 2016 for styrelserne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.

Kilde: Forsvarsministeriet, 14. marts 2017

Forsvarsministeriet har udgivet deres årsrapporter 2016. Årsrapporten fra Personalestyrelsen omhandler bl.a. Veterancenteret. Linket i overskriften refererer til denne årsrapport. Læs side 5, 6 og primært side 17!


Velkommen Hjem – fra krig til et job i det private

Kilde: Berlingske Business, 15. marts 2017

Den private forening Velkommen Hjem hjælper ressourcestærke krigsveteraner med et arbejde i det private erhvervsliv. Flere virksomheder har skudt penge i foreningen, der tror på, at både virksomheder og veteraner kan få gavn af hinanden.


Baglandet: Danmarks krig i Middelhavet 1:2 (lydklip)

Kilde: DR P1, 16. marts 2017

Det danske krigsskib Peter Willemoes er lige nu på mission i Middelhavet og agerer bodyguard for et enormt amerikansk hangarskib, hvorfra der flyver bombetogter ind over Irak og Syrien. Det er Danmarks bidrag til krigen mod Islamisk Stat. Baglandet er med ombord på Peter Willemoes, hvor er en helt særlig blanding af dansk hverdagshygge og dødsalvorlig geopolitik udspiller sig. Makrel i tomat til frokost og lavtflyvende jagerfly om ørerne. Baglandet undersøger i denne uge hvordan man får et lille stykke Danmark til at fungere midt i Middelhavet, og hvordan den danske krig mod IS egentlig udspiller sig.


Soldaterbørn får hus, hvor de kan mødes og få hjælp

Kilde: DR Bornholm, 17. marts 2017

Mange børn af veteraner oplever, at det slår klik for far eller mor. De skal have hjælp nu, mener veteranforening.


 

Aktuelt

Holstebro – den 29. maj 2024

Peacekeepers Day i Holstebro Kl. 1615 –1655                     Modtagelse af gæster og faneborg Kl. 1645 –                            Opstilling af faneborg samt parade Kl. 1700                               Velkomst                                           ...

Mød Danmarks Veteraner og Veteranstøtten på Folkemødet 2024

Landsformand Carsten Rasmussen og et hold fra Danmarks Veteraner og Veteranstøtten deltager i Folkemødet 2024. Vi informerer om veteransagen og debatterer aktuelle veteranpolitiske spørgsmål. Kom og få en snak med os på festivalpladsen eller ude i byen og deltag i...

INVITATION: Ro i naturen

Kom med på en weekend hvor vi kommer ned i gear, og der er fokus på naturen, og hyggen omkring bålet. Tid til at fordybe sige i hvad naturen kan, som et hjælpemiddel til at få ro på sanserne. Samtidig med at der også vil være mulighed or at fordybe sig i små...

UDSOLGT: Invitation til familieoplevelsesdag i Fårup Sommerland

UDSOLGT: Danmarks Veteraner & Veteranstøttens aktivitetsudvalg inviterer Veteraner og deres ægtefæller, kærester, samlever, og børn til en oplevelsesdag i Fårup Sommerland Lørdag den 01. juni 2024. Kl. 08.30. Vi mødes ved hovedindgangen Fårup Sommerland (ALLE...