Presseklip for Veteraner, uge 11/2017

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.

Presseklip for Veteraner udgives normalt sent søndag aften, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.

Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.


Husk tilmelding til Peacekeepers Day


Veteraner trodser krigsskader og rejser over indlandsisen (Videoklip)

Kilde: dr.dk, 13. marts 2017

Ekspedition med flere invalide krigsveteraner skal 400 kilometer over Østgrønland på ski.

Det afskrækker ikke en gruppe krigsveteraner at skulle tilbagelægge hundredvis af kilometer nord for polarcirklen. Flere af dem må endda overvinde krigsskader som mistede lemmer og posttraumatisk stresssyndrom. – De besidder jo nogle ressourcer til at komme tilbage, som kan gøres brug af på sådan en tur her, når det bliver hårdt, forklarer Rune Oland, som er projektleder hos DIF og stifter af foreningen ‘Veterans in motion’


En gruppe krigsskadede danske soldater rejser i dag til det østlige Grønland (lydklip)

Kilde: DR P1, 13. marts 2017
En gruppe krigsskadede danske soldater rejser i dag til det østlige Grønland, hvor de i 30 graders kulde gennem den næste måned skal kæmpe sig knap 400 kilometer op langs den tilfrosne kyst. Formålet med turen er at vide, at selv invaliderede veteraner har masser at byde på. P1 Morgens reporter var på besøg hos veteran Henrik Morgen mens han gjorde sig klar til ekspeditionen.

Lars Brygmann følger skadede krigsveteraners ”Arctic Challenge”

Kilde: discoverynetworks.dk/, 14. marts 2017

”Man kan vælge, om man vil være sit handicap, eller om man har et handicap.” Det er mantraet for ni ukuelige krigsveteraner, der senere i dag ankommer til Grønland for at gøre det stort set utænkelige: vandre 400 kilometer fra Mestersvig til Daneborg på bare 32 dage. Med i krigsveteranernes ski- og slædespor følger skuespiller Lars Brygmann, der bliver vært på den dokumentarserie, som anstrengelserne blandt andet munder ud i. Serien får premiere på Kanal 5 og Discovery Channel til efteråret.


Årsrapporterne for 2016 for styrelserne under Forsvarsministeriets område er nu offentliggjort.

Kilde: Forsvarsministeriet, 14. marts 2017

Forsvarsministeriet har udgivet deres årsrapporter 2016. Årsrapporten fra Personalestyrelsen omhandler bl.a. Veterancenteret. Linket i overskriften refererer til denne årsrapport. Læs side 5, 6 og primært side 17!


Velkommen Hjem – fra krig til et job i det private

Kilde: Berlingske Business, 15. marts 2017

Den private forening Velkommen Hjem hjælper ressourcestærke krigsveteraner med et arbejde i det private erhvervsliv. Flere virksomheder har skudt penge i foreningen, der tror på, at både virksomheder og veteraner kan få gavn af hinanden.


Baglandet: Danmarks krig i Middelhavet 1:2 (lydklip)

Kilde: DR P1, 16. marts 2017

Det danske krigsskib Peter Willemoes er lige nu på mission i Middelhavet og agerer bodyguard for et enormt amerikansk hangarskib, hvorfra der flyver bombetogter ind over Irak og Syrien. Det er Danmarks bidrag til krigen mod Islamisk Stat. Baglandet er med ombord på Peter Willemoes, hvor er en helt særlig blanding af dansk hverdagshygge og dødsalvorlig geopolitik udspiller sig. Makrel i tomat til frokost og lavtflyvende jagerfly om ørerne. Baglandet undersøger i denne uge hvordan man får et lille stykke Danmark til at fungere midt i Middelhavet, og hvordan den danske krig mod IS egentlig udspiller sig.


Soldaterbørn får hus, hvor de kan mødes og få hjælp

Kilde: DR Bornholm, 17. marts 2017

Mange børn af veteraner oplever, at det slår klik for far eller mor. De skal have hjælp nu, mener veteranforening.


 

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...