Presseklip for Veteraner, uge 12/2019

Presseklip indsamlet i ugen 18. – 24. marts 2019


Mentorordninger gavner både veteraner og private erhvervsledere

Kilde: olfi,18. marts 2019

Foreningen ”Velkommen Hjem” hjælper veteraner med at omsætte militære færdigheder til civile kompetencer, som giver adgang til det private arbejdsmarked. For selv om en karriere i Forsvaret giver masser af kompetencer, kan skiftet fra militær til civil være svært.


Træning som middel til et bedre liv

Kilde: Veterancenteret, 18. marts 2019

Gudrún L. Höskuldsdóttir er veteranernes nye indgang til Guldborgsund Kommune, der netop har vedtaget en veteranstrategi. Hun er uddannet ergoterapeut og har været ansat i fire år i Guldborgsund Kommune med forskellige fysiske tilbud samt undervisning til borgere med stress, angst og depression. Og de erfaringer, forventer hun vil komme hende til gode, når hun skal arbejde med veteraner.


Anerkendt kunstner maler soldater i krig

Kilde: minby.dk, 20. marts 2019

På Frederiksberg Slots fine vægge er der kommet ny kunst, som medarbejderne dagligt kan gå og kigge på.
Værkerne er malet af den ankerkendte kunstner Mathilde Fenger, der blandt andet har været i Afghanistan for at male soldater i krig.


Faglig koordinator til socialrådgiversektionen i Veterancenteret

Kilde: forsvaret.dk, 21. marts 2019

Har du erfaring med stabsarbejde, udviklingsprocesser, ledelsesbetjening, sagsbehandling og faglig sparring? Har du lyst til at arbejde med soldater, veteraner og deres pårørende i en spændende organisation? Så har vi en stilling som faglig koordinator i Forsvarets Veterancenter klar til dig.

Daglig leder – Veteranhjem Aalborg

Kilde: jobindex.dk, 21. marts 2019

Veteranhjemmets daglige leder gennem de sidste 4,5 år fratræder sin stilling, og vi søger derfor en ny daglig leder, der vil være med til at føre hjemmet videre og gøre det endnu mere populært blandt områdets mange veteraner og pårørende.


DANCON Veteran March Doboj 2019

Kilde: danconmarch.dk, 22. marts 2019

Selvom denne specielle Doboj march nok appellerer mest til balkanveteraner, så vil vi være glade for at byde alle danske veteraner og andre interesserede med på denne march.


Tietgen søger uddannelsesmentorer til Uddannelsesbroen

Kilde: Profiljob.dk, 22. marts 2019

Til Uddannelsesbroen søger Tietgen Kompetence Center to uddannelsesmentorer, der i samarbejde med øvrige uddannelsesmentorer og undervisere skal være med til at undervise, vejlede og afklare unge uden uddannelse i alderen 18-30 år i forhold til uddannelsesvalg samt fastholde og støtte de unge i deres videre uddannelsesforløb.


Talsmand: De mest udsatte veteraner svigtes

Kilde: Politiken, 22. marts 2019

100 måneder efter at Danmark fik sin første veteranpolitik, taber vi stadig de svageste krigsveteraner på gulvet, advarer talsmand for Veteranalliancen. Vi bruger nemlig pengene helt forkert.


“Den Døde Soldat”

Kilde: Stevnsbladet.dk, 22. marts 2019

Film: Han bliver kaldt krigshelt, har modtaget hæder, tapperhedsmedaljer, fået legat af kronprins Frederik og frihedspris af sit parti Venstre.
Lørdag den 23.3. er der premiere på en dokumentarfilm om ham: veteranen Jacob Panton Kristiansen.


Broderorden har doneret penge til to initiativer for mænd i Horsens

Kilde: Horsens Folkeblad, 23. marts 2019

Dansk Broder Orden uddelte donationer til Krisecenter for Mænd og til Veteran Caféen.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Veteranmarch 2019

Udgivet 19. marts 2019


Nato-dag 4. april 2019

Udgivet 20. marts 2019


Årsberetning for Forsvarsministeriets Personalestyrelse vedrørende Veterancenteret

Udgivet 21. marts 2019


Baretten nr. 2/2019

Udgivet 23. marts 2019


Køreteknisk kursus for motorcyklister

Udgivet 24. marts 2019


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Veteranstøttens VETCAMP 2024

Veteranstøtten gentager succesen med VETCAMP på Lanzarote i et samarbejde med KrogagerFonden og Club La Santa. VETCAMP 2024 gennemføres på Lanzarote i perioden 15. – 22. NOV 2024. VETCAMP 2024 giver dig en unik mulighed for at komme i gang igen gennem en lang række...

Fribilletter til Opera Hedeland

Så er det nu, der kan bestilles billetter til årets forestilling i Opera Hedeland. Billetterne er til 9. august 2024 og kun 9. august 2024 Billetterne fordeles efter ”først til mølle princippet”, så udfyld formularen nederst på siden og tryk på SEND. Efterfølgende vil...

Veterankommando til Flagdag d. 5. september i København

Kære veteran Den 5. september fejrer Danmark vores udsendte med markeringer nationalt og lokalt i kommunerne. Du har som tidligere udsendt mulighed for at deltage i den nationale markering i København ved at indgå i Danmarks Veteraners særlige veterankommando. Hvis du...

Ændring af våbenloven

Ved medlem af Hovedbestyrelsen Birger Kjer Hansen Med virkning fra 1. juli 2024 har Folketinget i det sene forår vedtaget nogle ændringer af våbenloven, der især betyder følgende: Personer, der har begået grove lovovertrædelser eller er meddelt tilhold, opholdsforbud...

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Danmarks Veteraner i Hjernekassen på P1

Landsformand Carsten Rasmussen har været i Hjernekassen sammen med veteranen Mads for at tale med Peter Lund Madsen om det at være udsendt. Lyt her: