Presseklip for Veteraner, uge 12/2019

Presseklip indsamlet i ugen 18. – 24. marts 2019


Mentorordninger gavner både veteraner og private erhvervsledere

Kilde: olfi,18. marts 2019

Foreningen ”Velkommen Hjem” hjælper veteraner med at omsætte militære færdigheder til civile kompetencer, som giver adgang til det private arbejdsmarked. For selv om en karriere i Forsvaret giver masser af kompetencer, kan skiftet fra militær til civil være svært.


Træning som middel til et bedre liv

Kilde: Veterancenteret, 18. marts 2019

Gudrún L. Höskuldsdóttir er veteranernes nye indgang til Guldborgsund Kommune, der netop har vedtaget en veteranstrategi. Hun er uddannet ergoterapeut og har været ansat i fire år i Guldborgsund Kommune med forskellige fysiske tilbud samt undervisning til borgere med stress, angst og depression. Og de erfaringer, forventer hun vil komme hende til gode, når hun skal arbejde med veteraner.


Anerkendt kunstner maler soldater i krig

Kilde: minby.dk, 20. marts 2019

På Frederiksberg Slots fine vægge er der kommet ny kunst, som medarbejderne dagligt kan gå og kigge på.
Værkerne er malet af den ankerkendte kunstner Mathilde Fenger, der blandt andet har været i Afghanistan for at male soldater i krig.


Faglig koordinator til socialrådgiversektionen i Veterancenteret

Kilde: forsvaret.dk, 21. marts 2019

Har du erfaring med stabsarbejde, udviklingsprocesser, ledelsesbetjening, sagsbehandling og faglig sparring? Har du lyst til at arbejde med soldater, veteraner og deres pårørende i en spændende organisation? Så har vi en stilling som faglig koordinator i Forsvarets Veterancenter klar til dig.

Daglig leder – Veteranhjem Aalborg

Kilde: jobindex.dk, 21. marts 2019

Veteranhjemmets daglige leder gennem de sidste 4,5 år fratræder sin stilling, og vi søger derfor en ny daglig leder, der vil være med til at føre hjemmet videre og gøre det endnu mere populært blandt områdets mange veteraner og pårørende.


DANCON Veteran March Doboj 2019

Kilde: danconmarch.dk, 22. marts 2019

Selvom denne specielle Doboj march nok appellerer mest til balkanveteraner, så vil vi være glade for at byde alle danske veteraner og andre interesserede med på denne march.


Tietgen søger uddannelsesmentorer til Uddannelsesbroen

Kilde: Profiljob.dk, 22. marts 2019

Til Uddannelsesbroen søger Tietgen Kompetence Center to uddannelsesmentorer, der i samarbejde med øvrige uddannelsesmentorer og undervisere skal være med til at undervise, vejlede og afklare unge uden uddannelse i alderen 18-30 år i forhold til uddannelsesvalg samt fastholde og støtte de unge i deres videre uddannelsesforløb.


Talsmand: De mest udsatte veteraner svigtes

Kilde: Politiken, 22. marts 2019

100 måneder efter at Danmark fik sin første veteranpolitik, taber vi stadig de svageste krigsveteraner på gulvet, advarer talsmand for Veteranalliancen. Vi bruger nemlig pengene helt forkert.


“Den Døde Soldat”

Kilde: Stevnsbladet.dk, 22. marts 2019

Film: Han bliver kaldt krigshelt, har modtaget hæder, tapperhedsmedaljer, fået legat af kronprins Frederik og frihedspris af sit parti Venstre.
Lørdag den 23.3. er der premiere på en dokumentarfilm om ham: veteranen Jacob Panton Kristiansen.


Broderorden har doneret penge til to initiativer for mænd i Horsens

Kilde: Horsens Folkeblad, 23. marts 2019

Dansk Broder Orden uddelte donationer til Krisecenter for Mænd og til Veteran Caféen.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


Veteranmarch 2019

Udgivet 19. marts 2019


Nato-dag 4. april 2019

Udgivet 20. marts 2019


Årsberetning for Forsvarsministeriets Personalestyrelse vedrørende Veterancenteret

Udgivet 21. marts 2019


Baretten nr. 2/2019

Udgivet 23. marts 2019


Køreteknisk kursus for motorcyklister

Udgivet 24. marts 2019


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har...