Presseklip for Veteraner, uge 12/2017

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.

Presseklip for Veteraner udgives normalt sent søndag aften, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.

Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.


Husk tilmelding til Peacekeepers Day


Ny viden om veteraner fra første Golfkrig

Kilde: Veterancenteret, 14. marts 2017

Forskere har undersøgt sygefravær, tilknytning til arbejdsmarkedet, kontakt til psykiatrien og forbrug af medicin mod depression og angst blandt veteraner fra den første Golfkrig.


Café Grenaa opretter veteran-café på Djursland

Kilde: Randers Amtsavis, 20. marts 2017

Den nye veteran-café bliver et uformelt samlingssted, der byder alle veteraner indenfor – uanset om man er soldat, politibetjent, feltpræst, sundhedspersonale eller nødhjælpsarbejder. Det er ønsket, at veteran-caféen skal være en selvhjælpsgruppe, hvor man har lyst til at komme, man kan få hjælp og måske derudover hjælpe andre.

Mødested for veteraner (Videoklip)

Kilde: TV2 Østjylland, 21. marts 2017

Klip fra nyhedsudsendelse fra åbningen af veteran-caféen på Djursland.


PRM / ENGAGE Festival tilføjer Fallulah til programmet samt værterne Barbara Moleko & Per Vers

Kilde: NEWSBREAK.DK, 22. marts 2017

ENGAGE Festival er klar til en fantastisk musikfest, når Refshaleøen lørdag den 27. maj danner rammerne om den første musikfestival arrangeret af tidligere udsendte heriblandt soldater, nødhjælpsarbejdere, læger og politifolk.


DF byder veteranhjem velkommen

Kilde: Uge-Bladet Skanderborg, 22. marts 2017

Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg foreslog, at man også skulle markere de danske veteraner i vores kommune, som man gør den 5. september, i langt de fleste danske kommuner, var der i første omgang ikke et flertal i byrådet for det. Da forslaget på det efterfølgende byrådsmøde, blev drøftet igen, blev forslaget støttet af et samlet byråd.


Skanderborg byder ind på fremtidens veteranhjem

Kilde: Lokalavisen Skanderborg, 22. marts 2017

Ved det seneste budgetforlig gav Byrådets medlemmer hinanden håndslag på, at et kommende veteranhjem kan placeres i Skanderborg Kommune. Nu er budskabet sendt videre til Forsvarsministeriet og Fonden for Danske Veteranhjem.

Et kommende statsligt bygget og drevet veteranhjem kan meget vel blive placeret i Skanderborg Kommune. I hvert fald har Byrådet sendt signal til Forsvarsministeriet og Fonden for Danske Veteranhjem om, at kommunen stiller sig til rådighed, hvis der bliver behov for at etablere yderligere veteranhjem i Østjylland.


Forskere: Veteraner klarer sig godt

Kilde: Ugeskrift for læger, 24. marts 2017

Veteraner, der var udsendt under Golfkrigen for over 20 år siden, er lige så meget på arbejdsmarkedet som ikkeveteraner på samme alder. De har heller ikke højere sygefravær – men de har højere forbrug af antidepressiva og angstdæmpende medicin.


 

Aktuelt

Årets sidste magasin er klar til dig

Så er årets sidste udgave af Danmarks Veteraners medlemsmagasin klar til dig. Læs Hans Kongelige Højheds Prins Joachims jule- og nytårshilsen, om Veteranstøttens tur til Grønland, Kvindelige veteraners tur til Stockholm, fejringen af årsdagen for Jutlandia og meget...

Julehjælp – søg nu.

Endnu engang har den fantastiske veterankoordinator Judy fra Københavns Kommune samlet en liste, som kan inspirere og evt. være med til at hjælpe nogle her op mod jul. #BARNETS GLÆDE: Ansøgningsskemaet bliver lagt op på hjemmesiden den 01.10.2023 og der kan søges i...

Nijmegenmarch 2024 – Skal du med?

Kære Veteran Her er et tilbud, du simpelt hen ikke kan sige nej til. Veteranstøtten deltager i 2024 med hold til Nijmegenmarchen Igen i 2024 får du chancen for at udfordre dig selv, få oplevelser for livet, møde andre veteraner, så hvis du vil deltage på...