Presseklip for Veteraner, uge 13/2019

Presseklip indsamlet i ugen 25. – 31. marts 2019


Byrådet i aktion: Heftig debat om veteranpenge, fokus på toiletbesøg og nye muligheder for pengestærke ældre

Kilde: Randers Amtsavis, 25. marts 2019

Randers Kommune sætter gang i nyt forsøg der skal sælge hjemmehjælp til borgerne. Og så har politikerne sikret Mødrehjælpen økonomisk, ligesom den kommunale støtte til Ferie Camp for udsatte er på plads – efter stor debat.


Nye idrætstilbud sætter fokus på sundhed blandt veteraner

Kilde: Næstved Netavis, 26.3.2019

Veteraner og deres pårørende i Næstved Kommune har fremover mulighed for at gå til yoga og styrketræning. To gratis tilbud der skal være med til at fremme den fysiske og psykiske sundhed.


Veteranen der hjælper andre blev hædret med pris og penge

Kilde: JydskeVestkysten, 26. marts 2019

Claus Kring,veteran og førtidspensioneret med PTSD efter tre udsendelser på Balkan,fik årets skulderklap fra Sydbank og JydskeVestkysten.


Veteraner fra Balkan gør klar til et gensyn efter 25 år

Kilde: Viborg Folkeblad, 28. marts 2019

Hovedkvarterskompagniet – HQ-COY 4 -som blev udsendt til det borgerkrigshærgede Bosnien i 1994, bliver en særlig del af jubilarstævnet ved Prinsens Livregiment. Og den blå FN-fane er på plads.


Ny PTSD-behandling undersøges

Kilde: Veterancenteret, 28. marts 2019

Fremover kan PTSD-ramte gå fra at være passiv modtager af behandling til at være en aktiv deltager i behandlingen, når Veterancentret udvikler og undersøger deres behandling. Hovedideen er at gøre fremtidens PTSD-behandling modulopbygget.


Mindfulness for veteraner i Nordjylland

Kilde: Veterancenteret, 29. marts 2019

Vil du som veteran gerne blive bedre til at finde ro og koncentration, så er Veterancentrets tilbud i om mindfulness måske noget for dig.


Daglig Leder – Veteranhjemmet i Fredericia

Kilde: Jobindex.dk, 29. marts 2019

Veteranhjemmets nuværende daglige leder fratræder sin stilling og vi søger derfor en ny daglig leder, der vil være med til at føre Veteranhjem Trekantsområdet videre og gøre det endnu mere populært blandt områdets mange veteraner og pårørende samt arbejde med at genetablere det gode ry, som hjemmet fortjener.


Veteran-pårørende: For syv år siden kom min mand hjem fra Afghanistan. Men det var ikke længere ham

Kilde: Politiken, 31. marts 2019

Der mangler fokus på os, der forsøger at få livet med en ptsd-ramt veteran til at hænge sammen. Vi hjælper hinanden, men tager gerne imod en håndsrækning.


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i den forløbne uge


SSOP-camp for børn og unge fra veteranfamilier

Udgivet 27. marts 2019


Veterantræf i Kastellet på Peacekeepers Day

Udgivet 29. marts 2019


Veteran-Familie- Bade-Hyggedag Lalandia.

Udgivet 31. marts 2019


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.
Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde KAN kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.

 

Aktuelt

Veteranstøttens VETCAMP 2024

Veteranstøtten gentager succesen med VETCAMP på Lanzarote i et samarbejde med KrogagerFonden og Club La Santa. VETCAMP 2024 gennemføres på Lanzarote i perioden 15. – 22. NOV 2024. VETCAMP 2024 giver dig en unik mulighed for at komme i gang igen gennem en lang række...

Fribilletter til Opera Hedeland

Så er det nu, der kan bestilles billetter til årets forestilling i Opera Hedeland. Billetterne er til 9. august 2024 og kun 9. august 2024 Billetterne fordeles efter ”først til mølle princippet”, så udfyld formularen nederst på siden og tryk på SEND. Efterfølgende vil...

Veterankommando til Flagdag d. 5. september i København

Kære veteran Den 5. september fejrer Danmark vores udsendte med markeringer nationalt og lokalt i kommunerne. Du har som tidligere udsendt mulighed for at deltage i den nationale markering i København ved at indgå i Danmarks Veteraners særlige veterankommando. Hvis du...

Ændring af våbenloven

Ved medlem af Hovedbestyrelsen Birger Kjer Hansen Med virkning fra 1. juli 2024 har Folketinget i det sene forår vedtaget nogle ændringer af våbenloven, der især betyder følgende: Personer, der har begået grove lovovertrædelser eller er meddelt tilhold, opholdsforbud...

Arctic MC Tour 2024

Danmarks Veteraners MC Touring inviterer hermed 10 Veteraner med MC på en uforglemmelig tur til Færøerne, og deltagelse i fejring af vores flagdag sammen med Arktisk Kommando og Danmarks Veteraners lokalafdeling på Færøerne. Programmet for turen er;      Afg....

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er ude nu

Så er den seneste udgave af medlemsmagasinet sendt i trykken. Og kan du ikke vente til den lander i postkassen i løbet af uge 26, så kan du læse den online version lige her. Klik på billedet

Skal du med Lolland Rundt?

Hvis du vil med, så har Veteranstøttens Aktivitetsudvalgt købt en række pladser til Lolland Rundt. Du tilmelder dig på mail til kontakt@lollandrundt.dk. Det vil være en veteran, der modtager din tilmelding og sørger for at registrere dig og dine ønsker. Afregning sker...

Invitation til Veterantræf d. 27. – 28. september 2024

Det traditionelle Veterantræf for veteraner starter i år med et Veteran- og Gensynstræf, den 27. september. D.v.s., at alle veteraner fra alle værn af Forsvar, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, politi, Civile myndigheder m.fl., uanset om de er jubilarer eller ej –...

Danmarks Veteraner i Hjernekassen på P1

Landsformand Carsten Rasmussen har været i Hjernekassen sammen med veteranen Mads for at tale med Peter Lund Madsen om det at være udsendt. Lyt her: