Presseklip for Veteraner, uge 13/2017

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.

Presseklip for Veteraner udgives normalt sent søndag aften, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.

Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.

Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Læsning af nogle nyheder i deres fulde længde kan kræve abonnement til pågældende nyhedsmedie.


Husk tilmelding til Peacekeepers Day


PRM / Ildsjæle hædres: 10 ud af 383 ansøgere modtager 10.000 kr.

Kilde: newsbreak.dk, 27. marts 2017

I alt 100.000 kroner uddeles i disse dage til ti forskellige fællesskaber i region Sjælland. Forskelligheden i projekterne er til at tage at føle på: alt fra et ødelagt udeareal efter stormen Urd, en forening af kode- og programmeringspirater til en byggefestival i et gammelt teglværk er blandt de ti udvalgte, der modtager støtte fra SEAS-NVE’s donationsprogram.

(Læs 5. projekt der får donation!)


Glostrup skal have en veteranpolitik

Kilde: Folkebladet for Glostrup, Brøndby og Vallensbæk, 28. marts 2017

Glostrup skal have en veteranpolitik, der skal sikre veteraner bolig, job og en mentor, mener Dansk Folkeparti. Sagen skal nu behandles i kommunen


Veteraner fortæller om PTSD (Filmklip)

Kilde: Handicapidrættens Videnscenter, 28. marts 2017

Handicapidrættens Videnscenters projekt ‘Tættere på arbejdsmarkedet med et godt hverdagsliv’ har sigtet mod at støtte veteraner med PTSD i at få en bedre hverdag. I videoen fortæller fire af projektdeltagerne om, hvordan det er at have PTSD, og om hvad projektet har betydet for dem.


Ny veteranmedarbejder søges til Høvelte (Jobannonce)

Kilde: kfums-soldatermission.dk, 29. marts 2017

KFUMs Soldaterhjem i Høvelte søger en ny medarbejder, som vil være med til at fortsætte udviklingen af de forskellige tilbud som KFUMs Soldatermission tilbyder vores veteraner, herunder SoldaterRekreation og Veteranbo.


Opsøgende rådgiver (Jobannonce)

Kilde: forsvaret.dk, 29. marts 2017

Er du en dygtig netværker, og har du lyst til at gøre en forskel for krigsveteraner, der som soldater fik set for meget? Så er jobbet som opsøgende rådgiver ved Forsvarets Veterancenter lige noget for dig.


 

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...